Liga Evropa

VIDEO: Prvi Rožmanov trener: Simon kot igralec ni bil uspešen, ker tega ni hotel. Želel je postati mlad trener

Štore, 15. 08. 2017 08.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
M.F./M.G.
Komentarji
4

Pred izjemno pomembnim obračunom Domžal s slovitim Marseillom – prenos četrtkove tekme iz Stožic na Kanalu A in VOYO ob 20.30 – v 4. krogu kvalifikacij Lige Evrope smo se pogovarjali s prvim trenerjem Simona Rožmana Matjažem Štancarjem. ''Imel je jasen cilj, da bo mlad trener,'' nam je zaupal Rožmanov sokrajan iz Štor. Mladega stratega Domžal v četrtek čaka preizkus kariere.

"Kot nogometaš Simon ni bil tako uspešen, ker tega ni hotel. Imel je jasen cilj, da bo mlad trener. Ko sem še igral v Celju, je bil Simon povabljen k članski ekipi, ampak enostavno ni želel. Videl se je v trenerskih vodah in tu je potem tudi nadaljeval," je v pogovoru za 24ur.com dejal Matjaž Štancar, sicer prvi Simonov trener. "Kot igralec je bil zelo zanimiv. Imel je liderske sposobnosti. Vsi so ga ubogali, vsi so ga poslušali. Bil je dober do vseh. Na terenu je vedno dal maksimum," je dodal Štancar. Ta pravi, da v Štorah, čeprav se je Rožman preselil v Domžale, še vedno spremljajo njegov razvoj. "Uspehi ne morejo izostati. Ker je pedanten, stoodstotni profesionalec. Tistemu, čemur se posveti, bo zagotovo na najvišji ravni," je sklenil Štancar, ki je za nas spregovoril pred izjemno pomembnim obračunom Domžal, ki jih vodi 34-letni trener Rožman, s slovitim francoskim Marseillom. Ta se lahko pohvali z zvezdniškimi imeni, kot sta Patrice Evra in Dmitri Payet.

Simon Rožman nedvomno postaja najbolj prepoznavno nogometno ime iz Štor. Tu so sicer zrasli tudi nekdanji reprezentančni vratar Aleksander Šeliga, pa nekdanja nogometaša Maribora Oskar Drobne in Aleš Kačičnik ter nekdanji nogometaš Celja Marko Križnik

Simon Rožman je kot nogometaš igral na položaju veznega igralca.
Simon Rožman je kot nogometaš igral na položaju veznega igralca. FOTO: NK Kovinar Štore
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

4151
15. 08. 2017 13.52
+4
Bravo Rožman in ekipa, bravo Štancar! Vse dobro v Marseillu!
tedoVV2HCmedo
15. 08. 2017 11.53
-3
Marseille bi bil preveč tudi za Maribor. Tega ne bo za gledati. Štajerci imajo letos veliko srečo z žrebanjem. tudi ta izraelski klub ni nič posebnega. vseeno bo za Maribor veliko muk, če bo ta klub zabil en gol, ker je v naši ligi zabijati gole samo sreča in nikoli znanje.
šmajser1
15. 08. 2017 13.46
+2
Tedo ti se kuj sam daj...midlim brcni v rit..ker pojma nimas...