Liga Evropa

VIDEO: Rožman: Evropske tekme so maksimalno tekmovalne, za nas je to dobra izkušnja

Domžale, 07. 07. 2017 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./B.B.
Komentarji
2

Nogometaši Domžal so uspešno opravili s 1. krogom kvalifikacij za Ligo Evropa. Na dveh tekmah proti estonski Flori so zabeležili dve zmagi, dosegli pet golov in dobili dva. Trener Simon Rožman že razmišlja o naslednji prepreki, islandskem Valurju.

Nogometaši Domžal so se iz Talina vrnili s celo "kožo", pa čeprav jim je v prvem polčasu že slabo kazalo. Nadoknadili so vodsto Flore (2:0) in se veselili zmage s 3:2. V skupnem seštevku 1. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa so bili ob dveh zmagah boljši z gol razliko 5:2. Takoj po tekmi so se Domžalčani vrnili v domovino in danes zjutraj že opravili trening.

Trener Domžal Simon Rožman je bil zadovoljen z razpletom in napredovanjem v 2. krog, ko se bodo pomerili z islandsko ekipo Valur iz Reykjavika. Islandci so namreč na povratni tekmi premagali latvijski Ventspils z 1:0 in napredovali, saj na prvi tekmi golov ni bilo (0:0). Rožman je izpostavil, da jih čakajo specifične vremenske razmere in kompakten tekmec, a imajo možnosti, da naredijo še korak naprej.

"Pomembno je, da smo pokazali karakter in pravi obraz v trenutkih, ko je bilo to potrebno. V igri je še nekaj napak, ki me motijo. To bomo popravili v naslednjih tednih. Napredovanje je lep uspeh za klub. Ko po obeh tekmah potegnemo črto, smo bili boljši nasprotnik. Splet okoliščin nas je pahnil v neprijetno situacijo. Dobra stvar povratne tekme je, da smo si dokazali, da imamo kvaliteto in da moramo tudi v težkih trenutkih ostati mirni ter slediti svojim ciljem ter viziji. Vesel sem, da nas je igra nagradila. Iz Talina se vračamo s pozitivnimi občutki," je za klubsko spletno stran povedal Rožman.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
07. 07. 2017 13.55
-4
kar tako naprej rožman ....liga se začne že 15 .julija ane samozavest je zrasla !!
macek_garfield
07. 07. 2017 13.08
+2
kje je intermodel ziher nekje omoticen lezi, prijele tablete, da nic ne komentira pa to