Liga Evropa

VIDEO: Rožman z Domžalami odločno tudi v Marseille: Želimo si biti nekakšen varnostni avtomobil

Domžale, 22. 08. 2017 15.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Domžale v Marseillu čaka zmenek z zgodovino: rumeni imajo prvič v klubski zgodovini priložnost napredovati v skupinski del Lige Evropa, a naloga bo po remiju na prvi tekmi z Marseillom (1:1) težka. Na mitskem Velodromu je vzdušje že pregovorno peklensko, tudi na to pa je skušal trener Simon Rožman pripraviti varovance.

Več videovsebin
  • Izjava Simona Rožmana pred gostovanjem v Marseillu
    02:10
    Izjava Simona Rožmana pred gostovanjem v Marseillu
  • Izjava Zenija Husmanija pred gostovanjem v Marseillu
    02:01
    Izjava Zenija Husmanija pred gostovanjem v Marseillu
Marseillčani so se v zadnjih dneh tik pred tekmo z Domžalami znašli v središču odmevnih govoric, ki s prestopom na Velodrome povezujejo brazilskega Španca Diega Costo. Član Chelseaja želi iz Londona, a zaenkrat še ni našel snubca.

Nogometaše Domžal čaka povratna tekma četrtega predkroga Lige Evropa proti Marseillu. Izbranci Simona Rožmana so na prvi tekmi v Stožicah z všečno igro iztržili izid 1:1, ki jim daje upanje na ugoden razplet v Franciji. Ta bi pomenil tudi zgodovinski prvi nastop domžalskega kolektiva v skupinskem delu tega tekmovanja. Za to pa bodo morali slovenski pokalni prvaki v Marseillu nujno doseči (vsaj) zadetek. "Če govorimo o idealnem scenariju, bi ga radi zabili v 93. minuti, tik pred koncem tekme. Zadetek za napredovanje moramo dati, to je neizbežno. Naše razmišljanje gre v to smer. Tudi prejeti zadetek na začetku nas ne bi pahnil v negotovo situacijo. Imamo svoje adute, vsega ne bi razkril, je pa dejstvo, da oni pred domačimi gledalci igrajo še za 30 odstotkov bolje kot v gosteh, zato bo treba biti najboljši, kar se bo dalo," je na novinarski konferenci povedal Rožman in v šali dodal, da si po današnjem treningu ne želi, da bi prišlo do enajstmetrovk. Trener poudarja, da se na tekmo, ki jim samo za uvrstitev v skupinski del prinaša 2,6 milijona evrov, skušajo pripravljati čim bolj v miru in poskušajo izklopiti vse zunanje dejavnike, ki bi lahko vplivali na ekipo.

"V Marseillu bo navijaško vzdušje, ki ga - z izjemo mogoče enega našega nogometaša - še nismo bili deležni. Na vse to se je treba pripraviti," poudarja domžalski strateg, ki o tekmecu sicer ni izgubljal preveč besed. "Zavedamo se njegove kakovosti, individualne kakovosti, zvezdnikov ... Nekako bi si želeli, da bi bili mi nekakšen varnostni avtomobil, če primerjam s formulo 1, ko vsi vozijo za njim, on pa prvi pripelje v cilj. Zavedamo se, da bomo prisiljeni k obrambni igri, ampak imamo svoje načrte, kako to izpeljati. V fante verjamem, imamo vse igralce na razpolago, vprašljiv je le Gaber Dobrovoljc, ki se počasi vrača. Z njim imamo na voljo tudi nove taktične rešitve," še pravi Rožman in dodaja, da bodo fantje motivirani, da bodo igrali čez svoje zmožnosti tako tekalno kot organizacijsko: "Zelo si želim, da bi nam uspel met, v katerega razen igralcev, strokovnega vodstva in drugih v klubu bržčas nihče ne verjame."

Domžalčani so bili v Stožicah pred slabim tednom povsem dorasli tekmeci nekdanjemu evropskemu prvaku.
Domžalčani so bili v Stožicah pred slabim tednom povsem dorasli tekmeci nekdanjemu evropskemu prvaku. FOTO: Miro Majcen

V Domžalah so v sklopu priprav na povratno tekmo poskusili tudi ustvariti približno takšno vzdušje, kot bo na stadionu Velodrome, kjer pričakujejo 40.000 gledalcev, prav tako pa so se za nasvete obrnili tudi na nekdanjega igralca Marseilla (2005 do 2009) in slovenskega reprezentanta Boštjana Cesarja. Glede same igre tekmeca pa Rožman pravi, da je pomembno to, kar je prikazal na prvi tekmi. "Igrali niso nič drugače kot na prejšnjih petih tekmah. Tako da se moramo oprijeti tega," meni strateg Domžal. Rožman pravi tudi, da bi bil vesel, če bi njegovi izbranci zadržali raven igre, ki so jo pokazali na prvi tekmi. To bo malce lažje zaradi dejstva, da bo tudi povratno tekmo v domžalskem dresu še odigral Jan Repas, ki se nato seli k tekmecu Marseilla iz elitne francoske lige Caenu. Med tistimi, ki bodo poskušali pustiti svoj pečat, bo tudi Zeni Husmani: "Marseille je zelo kakovostna ekipa, kar je pokazal že v Ljubljani. Tehnično so igralci zelo dobri, so ena boljših ekip v Franciji. Mi se bomo poskusili disciplinirano braniti, čim dlje držati ničlo, potem pa na koncu presenetiti za napredovanje. Vse bomo dali od sebe. Vsi verjamemo v našo kakovost, bomo pa videli v Franciji, kaj bo to prineslo."

Tekmo, ki si jo bo na jugu Francije ogledalo tudi približno 20 domžalskih navijačev, bodo sodili Izraelci na čelu z Orlom Grinfeldom.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
24. 08. 2017 13.14
+7
prenosa ni nikjer? Prenos tekem srbskih klubov očitno ni problem, SK3 prenaša tekmo Crvena Zvezda:Krasnodar, SK4 Videoton-Partizan, Š1 pa posnetek slo lige Domžale-Aluminij, a res nihče ni sposoben prenašati tekme Domžal z Marseillom, al kaj?
Mungos2
23. 08. 2017 18.16
+2
Dajmo Domžale !!! Imate večje srce in željo, kot jo imajo Francozi !!
sergej20
22. 08. 2017 18.45
+4
francozi bodo znova brez payeta ker je poškodovan tak da možnosti so..
Deko
23. 08. 2017 13.09
jap.. on je biser za njih tko da mamo usaj 20% šans
macek_garfield
22. 08. 2017 18.01
+1
tedoVV2HCmedo
22. 08. 2017 16.03
+1
Jasno je, da bodo Francozi zmagali. Njihov pritisk je bil že prejšnji teden prehud, zdaj bo še hujši.
dajno
22. 08. 2017 16.24
+0
tekač
22. 08. 2017 18.48
+12
Dokler ne" odpiskajo" 90 minut imajo Domžale šanso....
Deko
23. 08. 2017 13.08
+1
Dokler bo žoga okrogla bodo možnosti za vsakogar! Čakamo ćudež ker so že doslej naredili ogromno. Tudi z porazom bomo zadovoljni ker so fantje doslej res dobro presenečali tako nas kot tudi tuje evropske klube. Že vnaprej BRAVO FANTJE!!!
Deko
23. 08. 2017 13.11
+8
Prenos tako izjemne tekme pa bo.. kje že??