Liga Evropa

VIDEO: Uefa je izbrala najlepše gole v Ligi Evropa. Kateri pa je vas najbolj navdušil?

Ljubljana, 26. 05. 2017 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z zmago Manchester Uniteda nad Ajaxom v Stockholmu se je končala letošnja sezone v UEFA Ligi Evropa. V izjemni sezoni ste lahko ljubitelji nogometa videli veliko število izjemnih golov. Posebna komisija znotraj tekmovanja je sedaj sestavila seznam desetih najlepših. Kateri gol vas je najbolj navdušil?

Strokovni sodelavci Evropske nogometne zveze (Uefa) so po finalu UEFA Lige Evropa v Stockholmu izbrali deset najlepših golov v letošnji sezoni omenjenega tekmovanja. Sir Alex Ferguson, Dejan Stanković, Ioan Lupescu, Cristian Chivu, Stefan Majewski in Mixu Paatelainen, so s svojimi mojstrovinami nasvdušili sledeči nogometaši.

Pod deseti najlepši gol se je podpisal Alexandre Lacazette, ki je zadel ob zmagi Lyona nad Romo s 4:2 na prvi tekmi osmine finala. "Izjem strel z roba kazenskega prostora po izjemni ekipni akciji," so svojo odločitev z razlago podkrepili zgoraj omenjeni strokovnjaki. Kevin Friesenbichler je po mnenju žirije dosegel deveti najlepši zadetek. Ta je zadel za Avstrijo Dunaj v skupinskem delu proti Astri. "Natančna dolga podaja in izjemen zaključek z volej strelom." Številka osem je Benat Etxebarria, ki je prispeval edini zadetek Athletic Bilbaa ob zmagi nad Rapidom. "Hitra reakcija in močan strel, ki je bil izveden pod pritiskom s strani branilcev." Pod sedmi najlepši gol se je podpisal Kalifa Coulibaly, ki je zadel na tekmi med Gentom in Brago v skupinskem delu. "Izjemna demonstracija iznajdljivosti in atletskih sposobnosti znotraj kazenskega prostora." Isti igralec je kar dvakrat na seznamu, saj so mu pripisali tudi šesti najlepši zadetek, katerega je zabil na tekmi z Konyasporjem, prav tako v skupinskem delu. Federico Bernardeschi pa se je izkazal z izjemnim prostim strelom proti Borussi Mönchengladbach in si zaslužil peto mesto na lestvici. "Prekrasen zadetek s prostega strela." Četrti najlepši gol pa pripada Moussi Sowu, ki je dokazal, da so 'škarjice' še vedno najbolj priljubljen gol med gledalci in ljubitelji nogometa. "Izjemen akrobatski strel znotraj kazenskega prostora"

Smo že pri najboljših treh. In pod številko tri se je podpisal Edin Džeko, za katerim je izjemna sezona v dresu Rome. Reprezentant Bosne in Hercegovine je zadel ob visoki zmagi Rome nad Villarrealom v šestnajstini finala. "Vrhunska akcija, ki je bila kronana z izjemno individualno potezo." Pod drugi najlepši zadetek pa se je podpisal še en nogometaš Lyona, in sicer Corentin Tolisso, ki je zadel ob zmagi nad Romo v osmini finala. "Krasna ekipna akcija v napadalni tretjini, ki se je končala z izjemnim strelom in golom" Pod najlepši gol po mnenju strokovnjakov pa se je podpisal Leon Bailey, ki je zadel z roba kazenskega prostora za Genk, ki je sicer na srečanju z 2:3 izgubil proti Rapidu. "Izjemno zahteven strel. Strel z velike razdalje in to celo med tekom."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožica2611
26. 05. 2017 21.36
+0
kje so pa goli od RESNIH klubov???
Kollerik
26. 05. 2017 17.12
-14
Brez dvoma je za ves pošteni svet in za prave navijače.... v čast predvsem pravice.... eden najlepših golov v vsej zgodovini žogobrca.....tisti od našega velemojstra Messija...tistih zadnjih nekaj sekund El Classica na Bernabeu....
cripstoned
26. 05. 2017 17.30
+10
za ves pošteni svet in za prave navijače? kakšen posteni svet če pa je messi dokazano obsojeni kriminalec....kakšni pravi navijači če pa ste letos navijali za sevillo, atletico, bvb, bayern, ajax in zdaj še za juve hahahahah....in o kakšni pravici govoriš? o tem da če se omenja evropo da ste skupaj z sodniki spet uprizorili najvecjo krajo v zgodovini tega tekmovanja po oveerbu in busacci je zdaj prišel se ayetkin muahahahha.....boljše da si tiho in da si skrit tako kot 70% sezoncev ki so se skrili ob uspehih real madrida.....
Maxx365
26. 05. 2017 19.40
-1
tukaj je govor o najlepših golih, ne pa o tvojih nebulozah, ne vem kaj imajo goli na zelenicah veze z osebnimi stvarmi nekega nogometaša
Kollerik
26. 05. 2017 19.58
-1
aaaahhh, cripi.... kako ste padli v prah...:))) ...in ja...pravi, toda neobsojeni kriminalec skače naokoli s podmazanim auspuhom še od avanture v maroku.... :))