Liga Evropa

VIDEO: Elsner po uspešnem uvodu v LE: Vesel sem zmage, saj že dolgo nismo slavili v Evropi

Domžale, 01. 07. 2016 08.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Domžal so dosegli pomembno zmago, na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa so s 3:1 premagali andorski Lusitanos in si pripravili ugodno izhodišče pred povratno tekmo na stadionu Andorra la Vella. Goričani so v Izraelu izgubili s 3:0.

Domžalčani so v nasprotju z lansko sezono v letošnjih kvalifikcijah za Ligo Evropa, kot kaže, dobili tekmeca po meri. Lani so izpadli proti beograjskemu Čukaričkemu, letos pa jim po uvodni tekmi kaže dobro in so si pripravili ugodno izhodišče pred povratno tekmo v Andori, na kateri bodo branili prednost dveh golov za še drugo uvrstitev v 2. krog kvalifikacij Lige Evropa po sezoni 2011/12, ko je bil v drugem krogu uspešnejši hrvaški Split.

Domžale so zmagale s 3:1, gostje pa so na začetku presenetili gostitelje s hitrim vodstvom.  ''V uvodu tekme nas je nasprotnik presenetil s hitrim vodstvom. To nas je prebudilo in v nadaljevanju smo pokazali pravo dinamiko igre in si priborili zelo pomembno prednost pred povratno tekmo,'' je za klubsko spletno stran o uvodu tekme povedal trener Luka Elsner. Domžalčani so že v 11. minuti z golom Gabra Dobrovoljca izid izenačili, v 26. minuti pa je še drugi osrednji branilec, kapetan Kenan Horić, popeljal domače v vodstvo. Piko na i izjemnemu preobratu je z zadetkom v 43. minuti postavil Matic Črnic.

"Z rezultatom se pretirano ne obremenjujem. Veliko bolj me zanima vsebina igre, in ta je bila v drugem polčasu zelo slaba. Ustvarili smo si le eno priložnost, na drugi strani pa je bil tekmec blizu znižanju zaostanka na 2:3. Drugi polčas me ne zadovoljuje. Kljub temu smo zmagali, in to je pozitivno. Vedno je težko igrati evropske tekme, saj je, ne glede na nasprotnika, to povsem druga raven tekmovanja. Prebili smo led in prepričan sem, da bomo iz tekme v tekmo boljši," je dejal domžalski strateg.

Luka Elsner je z Domžalami uspešno začel kvalifikacije Lige Evropa.
Luka Elsner je z Domžalami uspešno začel kvalifikacije Lige Evropa. FOTO: Damjan Žibert
Dvakratni slovenski prvaki so na evropsko zmago čakali skoraj osem let. Nazadnje so 23. julija 2008 v kvalifikacijah za Ligo prvakov z 2:0 na domačem igrišču premagali luksemburški Dudelange: "Izredno sem vesel, da smo zmagali, saj Domžale že dolgo časa niso slavile v Evropi. Na igrišču so se potrdile naše besede v napovedi tekme, da je Lusitanos vsega spoštovanja vredna ekipa, ki igra zelo srčno in z velikim ponosom. Glede na videno v drugem polčasu nas čaka še ogromno dela. Nasprotnik se bo na povratni tekmi zagotovo boril z vsemi možnimi sredstvi, da obrne rezultat. Videli smo, da moramo biti na najvišji ravni, če želimo biti boljši od njih. Če nam to ne uspe, nas lahko doleti veliko razočaranje. V Andoro bomo šli z veliko mero tekmovalnosti in odgovornosti in skušali dokončati delo," je še dejal Elsner, ki je dosegel svojo prvo evropsko zmago v vlogi trenerja.

Manj uspešni so bili Goričani, ki so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za Ligo Evropa na gostovanju pri Maccabiju iz Tel Aviva doživeli poraz s 3:0. Povratna tekma bo 7. julija na stadionu v Novi Gorici.

Domžale so s 3:1 premagale andorski Lusitanos.
Domžale so s 3:1 premagale andorski Lusitanos. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RayManzarek
01. 07. 2016 18.43
+1
Čestitam DOM, me pa moti, da se o andorskem klubu govori, kot da je iz Bundeslige. DOM bi morale imeti mentaliteto, da jih bodo "vtrgali" in glede na videno, bi DOM morale dati 2-3 prestave višje in jim že doma nasuti 4-5 golov. Naj spremenimo miselnost in bodo "uživali" v zmagi. In v 2. kolu naj gredo v boj z enako samozavestjo! Tudi od MB pričakujem "na juriš" in upam, da Milanič ne bo preveč tvezil pred tekmo v stilu, da je nasprotnik "oh in ah in bla bla". Vodili smo proti Chelsea in to naj bo merilo! Lp
grozjak
01. 07. 2016 14.00
-1
andora? dejte no. to bi moral naši balkanci v miže pohopsat................... drugo kolo bo slovo.........
mejacrnikal
01. 07. 2016 11.41
+0
Mah igrate proti predstavnikom Andore..zamislite se malo..slab izid
zeleleni
01. 07. 2016 10.40
+2
bravo domžale
berlis
01. 07. 2016 10.35
+6
"Elsner po uspešnem uvodu v LE: Vesel sem zmage, saj že dolgo nismo slavili v Evropi!" To vse pove o slovenskem nogometu. Vesel je domače zmage nad predstavnikom Andore (ko bi jih morali premagati 10:0, ne pa da so Andorci celo prvi povedli). Da ne bodo na koncu še celo izpadli proti njim.