Liga Evropa

Finale lahko Man. Unitedu odvzame 60 milijonov evrov, Mourinho sarkastično: 'Hvala, sodnik!'

Manchester, 17. 05. 2017 09.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tekma z Ajaxom v finalu Lige Evropa prinaša Manchester Unitedu približno 60 milijonov evrov, če bo rdečim vragom seveda uspelo zmagati. Jose Mourinho ima še naprej preglavice s poškodbami, zdaj je zaradi pogreba očeta ostal še brez vezista Paula Pogbaja. Prenos finala si boste lahko čez točno en teden, 24. maja, ogledali na Kanalu A in VOYO.

United je izgubil zadnjo tekmo v prvenstvu, ko je pomagal "zapreti" Tottenhamov White Hart Lane.
United je izgubil zadnjo tekmo v prvenstvu, ko je pomagal "zapreti" Tottenhamov White Hart Lane. FOTO: AP
Paul Pogba ne bo odigral naslednje ligaške preizkušnje s Southamptonom zaradi pogreba očeta. "Mislim, da Paul ni v stanju za nastop, dajemo mu priložnost, da si odpočije in da se vrne, ko bo sam ocenil, da je pripravljen," je pred tekmo s svetniki povedal Mourinho. Fassou Antoine Pogba je v petek preminil v 79. letu starosti, potem ko je bil dolgo časa bolan, na najdražjega nogometaša na svetu pa Mourinho ni mogel računati že ob nedeljskem porazu s Tottenhamom (1:2). Trener rdečih vragov je že povedal, da bo v ogenj poslal kar nekaj mladih nogometašev, ker "nima druge izbire".

Manchester United bo sredi naslednjega tedna v finalu Lige Evropa prekrižal pot amsterdamskemu Ajaxu, rdeči vragi pa bodo pod velikim pritiskom zaradi dejstva, da je na kocki poleg naslova, ki ga še nimajo v klubskih vitrinah, tudi igranje v Ligi prvakov. United bi se v najelitnejše evropsko tekmovanje uvrstil le v primeru zmage nad nekdanjimi evropskimi prvaki v Stockholmu, Liga prvakov pa je pogoj za nadaljevanje dobičkonosnega sodelovanja z več ključnimi pokrovitelji. Opremljevalec Adidas bi v klubsko blagajno v primeru sredinega neuspeha naslednjo sezono nakazal kar 24,4 milijona evrov manj, gre za 30-odstotno znižanje v primerjavi z 81,4 milijona evrov, ki bi jih angleški klub prejel v primeru preboja med elito stare celine. "Jasno je, da Liga prvakov prinaša večje prihodke. A pripravljene imamo ukrepe znotraj plačne pogače in naše strukture bonusov, ki bi poskušali nekako ublažiti udarec med tem, da smo v Ligi prvakov ali Ligi Evropa," je v torek priznal glavni finančnik Uniteda Cliff Baty. Sicer se rdečim vragom letos v vsakem primeru obeta rekordno leto, ko gre za prihodke, bilo naj bi jih približno 663 milijonov evrov. "Ko se bližamo koncu sezone, sem presrečen, ker smo do zdaj osvojili dve trofeji, veselimo pa se, da se bomo merili še za tretjo v finalu Lige Evropa, saj gre za edino trofejo, ki je še nikoli nismo osvojili," pravi izvršni podpredsednik kluba Ed Woodward.

Trener članskega moštva Jose Mourinho je medtem že začel miselne igrice pred finalom, na katere je odgovoril tudi njegov amsterdamski kolega Peter Bosz. Portugalec se namreč pritožuje, da bo imel Ajax več časa za počitek in pripravo za tekmo na stadionu Friends Arena, Bosz pa mu je zdaj odgovoril, da je v Ligi Evropa tako ali tako veliko rotiral, zato so njuni varovanci odigrali praktično identično število tekem. Mourinho je v zadnjih izjavah spet opozoril, da je bila to morda najtežja sezona v njegovi karieri, glede na to, da je poleg številnih tekem naraslo tudi število poškodb, dodal pa je še, da je pred "popolnim polomom" sezono Uniteda rešil kar sodnik Michael Oliver, ki je v četrtfinalu pokala FA proti Chelseaju marca izključil vezista Anderja Herrero. Proti Southamptonu bo Mourinho z varovanci sicer odigral že 62. tekmo sezone. "Veste, da v vsej karieri še nikoli nisem izpadel iz evropskih tekmovanj v skupinskem delu, v osmini finala pa le enkrat. Tako da sem v polfinale prišel desetkrat, vedno grem do konca tekmovanj," se je pohvalil Mourinho. "V ligaškem pokalu običajno pridem daleč. V domačih pokalih imam običajno veliko tekem. A tako ni bilo nikoli. Razmere so takšne, da igraš finale, in tekmo, ki bi jo moral odigrati tisti dan, bodo morali prestaviti do zadnjega tedna. Do zadnjega tedna. To je noro. In ponavljam enako reč: hvala Michaelu Oliverju, ker smo izpadli iz pokala FA. Če bi prišli v polfinale pokala FA, bi bil to popoln polom. Ne vem, kdaj bi igrali tisto tekmo. Nikoli, res nikoli nisem bil v takšnih razmerah, poleg vsega pa so tu še številne velike poškodbe, ne majhne, ne poškodbe, ko rečeš: 'Ok, zadnja stegenska mišica, dva tedna.' Ne. Gre za operacije: eno koleno, drugo koleno. Še ena noga. Samo velike operacije. Zato je vedno manj in manj igralcev. Zelo je težko, res je zelo težko. A tu smo in gremo v finale."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nemeJungat
18. 05. 2017 08.22
-2
mackon08
17. 05. 2017 11.20
+0
Ni vseno če igra Pogba, če ne igra je MU dosti boljši.
RudiFeler
17. 05. 2017 10.49
+0
Pogba če igra al pa ne je čist vseeno.
RudiFeler
17. 05. 2017 10.50
+4
Jest bi ga zamenjal za 4 krave 7 ovac in 12 koz.
RudiFeler
17. 05. 2017 10.52
-1
idiu3krasne
17. 05. 2017 11.45
-1
Dobil bi še vrečo krompirja , glavo zelja, motiko in pest riža,
LažnivihAmeriskih24ur
17. 05. 2017 10.33
-4
Mastercard neprecenljivo ; Mou zgubi finale LE
idiu3krasne
17. 05. 2017 11.45
-5
cripstoned
17. 05. 2017 12.00
+4
hahahaha ne samo da bodo navijaci barce v finalu lige prvakov navijali za juve zdaj se vidi da bodo tudi za ajax hahahaha....surova moč madridist se nadaljuje ...surova nemoč culejev je očitna ...navijajo za vse možne klube, sovražijo pa najboljšega ...pa razumi če lahko hahahah
krnekilojz
17. 05. 2017 12.02
+6
Cule si ti morončina in real je najbolj gnil klub s pooosranimi navijači, ki so veliko govvno
CevNorc
18. 05. 2017 13.05
+1
Kaj majo navijaci barce s tekmo Ajax-United? Tebi se vidi da mas katalonski sindrom imenovan Messi.