Liga Evropa

Za West Ham Domžale prišle kot naročene – s priprav v Avstriji naravnost v Stožice

Domžale, 22. 07. 2016 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G./T.K.
Komentarji
3

Nogometaši West Hama se bodo v tretjem predkrogu Lige Evropa pomerili s slovenskim predstavnikom NK Domžalami. Slovensko moštvo je za Londončane prišlo kot naročeno, potem ko se na novo sezono Premier League Bilićevi varovanci pripravljajo v sosednji Avstriji. Tam bodo ostali vse do prve tekme z Domžalami, ki bo 28. julija v Stožicah.

Nogometaši West Hama, ki so navduševali v lanski sezoni Premier League, ko so bili pravi strup za favorizirana moštva, so v spopadu z Domžalami nesporni favoriti. A vendarle imajo varovanci Luke Elsnerja lepe možnosti za presenečenje. Zakaj? Domžale so že precej dlje v pravem nogometnem pogonu, potem ko so zgodaj začele evropsko pot, poleg tega pa se je slovensko državno prvenstvo za razliko od angleškega že pričelo. West Ham na pripravljalnih tekmah na sosednjem Avstrijskem ni blestel, poleg tega pa se zdi, da v zadnjem času angleška moštva Lige Evropa ne jemljejo povsem resno, saj jim mnogokrat ne pride prav ob natrpanem premierligaškem ritmu. Londončani na štirih pripravljalnih tekmah v juliju še niso zmagali – naprej so morali priznati premoč Seattlu Soundersu, nato sta sledila dva remija s Carolino RailHawks in češko ekipo Slovacko, nazadnje pa so kladiva v Avstriji visoko izgubila proti Rubin Kazanu (0:3).

"Fantje so si to zaslužili," je dejal Elsner.
"Fantje so si to zaslužili," je dejal Elsner. FOTO: Damjan Žibert

Na to, da West Ham ni zgolj nagrada, ampak da Domžalčani resno razmišljajo o možnostih za napredovanje, je po zmagi nad Saligorskom opozoril tudi trener Elsner. "Fantje so si zaslužili to pot. To je dobro za njihove kariere. West Ham je nagrada za navijače, za nas pa je to tekma, v kateri se želimo prikazati v najboljši možni luči, da morda ne spoštujemo preveč nasprotnika, ker smo v istem rangu tekmovanja," je našemu novinarju razlagal Elsner. Njegov varovanec Gaber Dobrovoljc pa je dodal: "Smo v podrejenem položaju, ampak v ta dvoboj bomo šli pogumno. O West Hamu še ne razmišljamo, saj ostaja evforija po napredovanju. Šli bomo korak za korakom.''

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VSEMOGO?NI1
23. 07. 2016 13.43
+1
letos vodita dva odlična strokovnjaka Domžale (Elsner in Rožman) in letos bodo Domžale nevarne za neposredni vrh (1 mesto)
Petarda10
22. 07. 2016 19.36
+7
zakaj ste napisali naslov kot da je tk za west ham trening??
Mungos2
22. 07. 2016 18.50
+17
Dajmo Domžale !!! Letos ste svoji igri dodali, karakter in srce !!!