Liga Evropa

VIDEO: Zgolj razpoloženi Rifet Kapić ni bil dovolj za močnejši Panionios: Zmagala je boljša ekipa, sedaj je na vrsti Olimpija

Nova Gorica, 21. 07. 2017 19.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za nogometaši Gorice so pomembne evropske izkušnje, ki so si jih nabrali v evropskih preizkušnjah z armenskim Širakom in grškim Panioniosom. S slednjim so sicer varovanci Mirana Srebrniča končali letošnjo evropsko pot, zaradi česar niso pretirano razočarani. Rifet Kapić pa je znova dokazal svoj velik potencial in optimistično pričakuje ligaški dvoboj z Olimpijo.

Varovanci Mirana Srebrniča so si z odličnimi igrami v minuli sezoni slovenskega državnega prvenstva zasluženo priigrali končno 2. mesto in posledično nastopanje v kvalifikacijah za ligo Evropa. Če so prvo oviro, imenovano armenski Širak, brez večjih težav preskočili, so na naslednji stopnički obstali pred objektivno močnejšo zasedbo grškega Panioniosa, ki je tudi na povratni tekmi v novogoriškem Športnem parku slavila z izidom 3:2.

Rifet Kapić je ne glede na izpad Goričanov v evropskih kvalifikacijah vnovič potrdil svojo kakovost.
Rifet Kapić je ne glede na izpad Goričanov v evropskih kvalifikacijah vnovič potrdil svojo kakovost. FOTO:

Najboljši posameznik v vrstah Gorice je bil znova Rifet Kapić, ki je na štirih evropskih tekmah dosegel štiri zadetke. Nadarjeni bosanski nogometaš verjame, da izpad iz evropskih kvalifikacij ne pustil vidnejših posledic pred nadaljevanjem sezone v domačih tekmovanjih.  "Tokrat nismo dosegli svojega cilja, a potrebno je dvigniti glave in iti naprej. Po naših napakah smo prejeli hitre zadetke, kar nas je presekalo. Nismo imeli česa izgubiti. Pred tekmo smo si rekli, da bomo napadli. Zavedali smo se določenega tveganja. Žal so se nam pripetile napake in takšne ekipe, kot je grška, to zelo hitro kaznujejo. Toda, nismo preveč razočarani, gremo naprej z dvignjeno glavo. Zmagal je boljši nasprotnik," je za uradno klubsko spletno stran dejal Kapić, ki se zaveda, da časa za konkretnejši počitek ni, saj bodo "vrtnice" v Športnem parku že v nedeljo v okviru 2. kroga PLTS gostile ljubljansko Olimpijo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
21. 07. 2017 21.56
-2
gorico noben ne šmergla.kje ste vrtnice??????
degenos
21. 07. 2017 20.54
-1
kaki gol je treba dat tut iz igre......ane
SENCA2X
22. 07. 2017 12.58
Z njihovim proračunom so dosegli veliko,največ pa pomeni srčna igra.Častno slovo od Evrope.