Liga prvakov

Abramovič je očitno izbral Allegrija

London, 04. 02. 2016 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lastnik nogometnega kluba Chelsea, ruski naftni mogotec Roman Abramovič, naj bi po poročanju nekaterih tujih medijev našel novega trenerja, ki bo njegovo moštvo prevzel po koncu letošnje sezone. Guusa Hiddinka, ki trenutno opravlja vlogo začasnega trenerja, naj bi zamenjal strateg Juventusa Massimiliano Allegri.

Massimiliano Allegri naj bi Torino zamenjal za London.
Massimiliano Allegri naj bi Torino zamenjal za London. FOTO: Reuters

Po poročanju spletnih strani Eurosport in Calciomercato, naj bi novi trener angleškega nogometnega kluba Chelsea, ki igra v Premier League, postal 48-letni Italijan Massimiliano Allegri. Italijan trenutno vodi prvake Serie A in lanske finaliste Lige prvakov, torinski Juventus. V 23. krogu je s staro damo celo postavil klubski rekord. S tem, ko so z 1:0 porazili Genoo, so dosegli že 13. zaporedno zmago v Serie A in trenutno zasedajo drugo mesto, za vodilnim Napolijem zaostajajo zgolj dve točki.

Lastnik londonskega prvoligaša Roman Abramovič naj bi Allegriju ponudil štiriletno pogodbo, ki bi veljala za obdobje med leti 2016 in 2020. Od kar je ruski naftni mogotec decembra odpustil Joseja Mourinha, so mediji in navijači ugibali kdo bo naslednji, ki bo sedel na vroči stolček londonskega velikana. Trenutni trener, Nizozemec Guus Hiddink, je na klopi Chelseaja zgolj začasno in bo klub zapustil po koncu letošnje sezone. Vodilni pri petkratnih angleških prvakih so sicer upali, da bodo lahko s svojimi milijoni na Stamford Bridge zvabili Josepa Guardiolo, a se je ta odločil, da bo postal prvi mož Manchester Cityja. V ožjem krogu za mesto glavnega trenerja so bili med drugim tudi Mark Hughes, Diego Simeone in Jorge Sampaoli.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
06. 02. 2016 09.18
+0
Mislim, da to ni slaba izbira, če je sploh res seveda! Ampak koga bo pa dobil Juventus? Ta jih je lepo držal skupaj, vprašanje, če bo komu drugemu uspelo! Sicer so pa nekateri itak z eno nogo že na odhodu (Pogba, Dybala,..)...
bullitt
06. 02. 2016 21.13
+0
a se ti hecaš? Kolk pa sploh spremljaš fuzbal?