Liga prvakov

Allegri po bridkem porazu v cardifskem finalu: 'V prihodnji sezoni nas čaka popravni izpit'

Cardiff, 04. 06. 2017 11.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Torinčani so bili pred velikim finalom prepričani, da jim bo uspelo prekiniti enaindvajsetletno sušno obdobje v Ligi prvakov, kljub temu pa so njihove sanje klavrno splavale po vodi. Juventus je tako izgubil še sedmega izmed devetih finalnih obračunov elitnega evropskega tekmovanja, čeprav je bil prepričani, da se bo zgodba tokrat razpletla povsem drugače.

Več videovsebin
  • Gol Maria Mandžukića na tekmi Juventus - Real Madrid
    01:35
    Gol Maria Mandžukića na tekmi Juventus - Real Madrid
  • Vrhunci tekme Juventus - Real Madrid
    18:22
    Vrhunci tekme Juventus - Real Madrid

Prvi polčas sobotnega finala je bil prava poslastica za ljubitelje nogometa, ki so lahko uživali v igri Juventusa v vsem njegovem sijaju. Veselje bi lahko trajalo, če ga ne bi z zadetkom prekinil Cristiano Ronaldo, vendar se je tudi po tem stari dami uspelo zbrati in sedem minut pozneje je odgovorila s fantastičnim zadetkom Maria Mandžukića. Čudovito akcijo, v kateri se žoga niti enkrat ni dotaknila tal, je končal Hrvat z improviziranimi 'škarjicami'. Tako kot je nogometaše stare dame presenetil prvi gol Ronalda, je bil zanje usoden predvsem drugi, pod katerega se je podpisal Casemiro. Po slednjem bi moral Juventus udariti nazaj, vendar mu to nikakor ni uspelo, tako je tonil le še globlje v krizo, ki jo je Real kronal še z dvema zadetkoma. "Seveda smo razočarani, saj smo menili, da smo naredili vse potrebno za zmago v finalu. Prvi polčas je bil čudovit, saj smo Realu povzročili številne težave. Trdo smo se trudili in nismo dopustili, da bi nasprotnik razvil svoj slog igre. Morda smo se iztrošili preveč, saj nismo izkoristili vseh danih priložnosti. To je veliko razočaranje. V drugem polčasu so se pokazale njihova kakovost, moč ... zmagovalna mentaliteta. Menim, da so na koncu zmagali povsem upravičeno," je prepričan čuvaj italijanskih vrat Gianluigi Buffon, za katerega so si številni želeli, da bi svoji bogati karieri lahko pristavil še lovoriko Lige prvakov.

"V nogometu imaš možnost, da popraviš svojo napako v prihodnjo sezoni," je prepričan Allegri.
"V nogometu imaš možnost, da popraviš svojo napako v prihodnjo sezoni," je prepričan Allegri. FOTO: AP

Kljub temu je strateg na klopi stare dame Massimiliano Allegri prepričan, da jih v prihodnjem letu čaka popravni izpit, zato upanje za priljubljenega Buffona še ni povsem izgubljeno. "Zelo sem ponosen na vse, kar smo v tej sezoni dosegli. Tudi zdaj smo želeli zmagati, vendar nam to ni uspelo. Prvi polčas smo odigrali resnično dobro, vendar priložnosti nismo izkoristili. Čeprav je imel Real odličen drugi polčas z izjemnimi igralci, ki lahko spremenijo tekmo v vsakem trenutku, nam je drugi zadetek zlomil krila. Morali bi se odzvati, vendar nismo bili dovolj odločni. Naslednje leto bomo vnovič imeli priložnost, da popravimo vtis, do takrat pa bomo v miru analizirali, kje vse so mogoče izboljšave, tako v nogometu kot naši miselnosti," je priznal Allegri, ki verjame, da jih v prihodnji sezoni čaka nova uspešna sezona v Ligi prvakov, poraz v sobotnem finalu pa bo služil zgolj kot dodatna motivacija. Stara dama tako v prihodnji sezoni upa na zmago, italijanski strateg pa verjame, da ima vse potrebno orožje za uresničitev te z nekaj izboljšavami. "Gigi Buffon in Andrea Barzagli bosta z nami tudi v prihodnji sezoni, saj bosta zelo pomemben člen naše vrste na zelenici," optimistično v prihodnost zre Allegri.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SENCA2X
05. 06. 2017 20.54
+1
Vijoličasti so zmagali v ligi prvakov.....BRAVO NAŠI
gasilec78
05. 06. 2017 14.29
+2
Tako močno si želim, da bi Buffon dvignil ta manjkajoči pokal, ki mu še edino manjka. Vem, da je Juve dovolj kvaliteten da pride drugo leto spet daleč, verjamem, da imajo vsi pri Juventuso eno željo, da podarijo pokal Buffonu, vendar drugo leto bo še težje, starejši si za eno leto, Juventus ima drugače zelo dobro ekipo ampak treba bo narediti nekaj rotacije, Alves je že v letih, tudi Barzaghli, a pomembno je da okostje ostaja, sedaj je treba samo verjeti v to da Juve zna in zmore, kar sem že pred finalom rekel, verjel sem da je Juventus sposoben dobiti ligo prvakov, ker je kompletnejši tako taktično kot disciplinirano, ampak žal so pogrnili ravno v taktiki, morali bi igrati umirjeno preudarno in izkoriščevati napake Reala, ne pa da so od začetka napadli potem pa so jim pošle moči oz. ne toliko moči v glavi jim je zmanjkalo tiste miselnosti, da se lahko vrnejo, psihično so se iztrošili in ni šlo več naprej. Verjamem da so se sedaj končno naučili iz tega poraza in največje darilo Giggiju za 40 rojstni dan bi bila osvojitev lige prvakov.
Kollerik
04. 06. 2017 22.32
-5
Ajde zgube... bolje da bi jih Barca namahala, tako kot na Bernabeu zadnjič... oni to saj znajo...
Campeones34
05. 06. 2017 10.17
+4
Na tvojem mestu bi se skril za vse večne čase:) Karma te mlati celo leto, pa še kr ne dojameš:)
alien8potnik
05. 06. 2017 17.06
+1
osem sekundni krompirček, hahaha. rm je letos barco popolnoma ZASENČIL. v totalu. briga real za tisti krompirček barce. če bi real takrat potreboval zmago, bi tisto tekmo gladko dobil. kajti barca je letos v bistvu zelo slaba.
Prodanekure
04. 06. 2017 14.56
+8
Juve je zelo kvaliteten klub, tako da tudi drugo leto bodo prišli daleč v ligi prvakov!
blackwizard
04. 06. 2017 14.11
-1
juve ni material za osvojit ligo prvakov,sem zelo razočaran
superjezek
04. 06. 2017 13.51
+9
¸Zelo lep gol! Brane oblak pa ven vrže da to ni bil strel na gol ampak je šla žoga po sreči not.. jau Brane poglej da mario strela na gol in še celo spremlja ali bo šla žoga v gol..
Chelsea1991
04. 06. 2017 12.21
-8
bojo ja, a niso to rekli že 2015?? Luzerski klub, če 5x zapored pušneš finale si pač luzer...
rcarlos
04. 06. 2017 12.41
+5
Ti si že prišo v finale? A je biu dober čips včeraj ko si iz kavča gledal finale? Tu je samo en luzer :)
Mf1988
04. 06. 2017 13.07
+2
JbmTiMt
04. 06. 2017 20.16
+1
MM?
05. 06. 2017 10.39
+1
C1991 je pač C1991, ampak če petkrat izgubiš finale, potem se res moraš zamislit.