Liga prvakov

Alonso pred derbijem: Še vedno sem navezan na 'Premier League'

London, 20. 10. 2015 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Danes zvečer je na sporedu derbi med Arsenalom in Bayernom. Španski vezist Xabi Alonso, ki brani barve münchenskega Bayerna, danes pričakuje težko bitko na zelenici Emiratesa. ''Po dveh tekmah jih (nogometaše Arsenala, op. p.) je videti brez točk presenečenje.''

Xabi Alonso opozarja, da v Londonu ne bo lahko.
Xabi Alonso opozarja, da v Londonu ne bo lahko. FOTO: Reuters

Pred derbijem skupine F med Arsenalom in Bayernom, ki ga bomo od 20. ure dalje prenašali na Kanalu A in VOYO, Xabi Alonso kljub veliki točkovni razliki med ekipama (BAY 6/ARS 0) opozarja, da bo kljub temu težko. "Ti dve tekmi bosta ključni za nas, a še bolj pomembni za njih. Vemo, kako dobri so, in če jih ne bomo dobro nadzirali, potem bomo lahko imeli težave," je povedal Španec, ki bo novembra dopolnil 34 let. "Vedno rad igram v Angliji, še vedno se počutim navezanega na 'Premier League' zaradi vseh let, ki sem jih preživel v Liverpoolu," je še dodal izkušeni vezist Bayerna, ki je za redse igral med leti 2004 in 2009, leta 2005 pa z njimi osvojil naslov Lige prvakov.

Na drugi strani Arsenal skorajda nujno potrebuje prve točke v letošnji sezoni, potem ko je izgubil uvodna dva obračuna Lige prvakov. Tradicija je na strani Londončanov, ki v najelitnejšem tekmovanju še nikoli niso izgubili treh tekem zapored. "Če želiš premagati Bayern, potrebuješ veliko discipline. Način, na katerega igrajo, je zares zahteven, saj te poskušajo čimbolj raztegniti. Želijo igrati na tvoji polovici. Vsakič ko pridobiš žogo, so za teboj, kar otežuje prehod v napad. Narediti moramo nasprotno, mi moramo igrati na njihovi polovici, pritisniti nanje in jih prisiliti v napake. Če nam to uspe, imamo igralce, ki jih v napadu lahko ranijo," je povedal vezist topničarjev Mikel Arteta, ki na zadnji ligaški tekmi Arsenala pri Watfordu na zelenico vstopil v 81. minuti kot menjava za Mesuta Özila.

Zadnja dva medsebojna obračuna, ki sta bila odigrana na Emiratesu, so dobili nogometaši Bayerna.
Zadnja dva medsebojna obračuna, ki sta bila odigrana na Emiratesu, so dobili nogometaši Bayerna. FOTO: Reuters

Zanimiva dejstva pred tekmo:
- zadnja dva medsebojna obračuna, ki sta bila odigrana na Emiratesu, so dobili nogometaši Bayerna (3:1 februarja 2013 in 2:0 februarja 2014). Oba sta bila odigrana v izločilnih bojih. 
- Arsenal še nikoli v zgodovini ni izgubil treh zaporednih tekem Lige prvakov.
- Bayern na zadnjih 34 tekmah skupinskega dela Lige prvakov le enkrat ni zabil zadetka, in sicer proti Manchester Cityju decembra 2011. 
- Bayern je na zadnjih 12 tekmah Lige prvakov zabil kar 39 zadetkov, kar znaša 3,25 golov na tekmo.
- Bayern je na zadnjih petih gostovanjih v Ligi prvakov zmagal samo enkrat (Olympiakos v letošnji sezoni). 
- Bayern je edina ekipa poleg Reala in PSG-ja, ki na prvih dveh tekmah letošnjega skupinskega dela še ni prejela zadetka.

Liga prvakov, skupina F, 3. krog:

Arsenal – Bayern (prenos na Kanal A in VOYO od 20. ure dalje):

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.