Liga prvakov

ANALIZA: Real ali Liverpool? Ronaldo ali Salah? Pred tekmo vseh tekem je v prednosti ...

Ljubljana, 24. 05. 2018 06.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
120

Nogometna vročica pred vrhuncem evropske sezone se stopnjuje. V Kijevu se bosta v finalu Lige prvakov udarila Real Madrid in Liverpool. Pred tekmo vseh tekem se porajajo številna vprašanja: Salah ali Ronaldo? Modrić ali Milner? Realova obramba ali Liverpoolov napad? Poskušali smo najti nekaj odgovorov …

Kdo se bo na koncu veselil? Cristiano Ronaldo ...
Kdo se bo na koncu veselil? Cristiano Ronaldo ... FOTO: AP
Čeprav se številni navijači, ki so skozi tekmovanje stiskali pesti za druge klube, verjetno s tem ne bodo strinjali, bosta v velikem finalu Lige prvakov nastopila kluba, ki sta si zadnjo tekmo evropske sezone tudi najbolj zaslužila. Real Madrid bo v finalu zaigral še tretje leto zapored, a tokratna pot do 'tekme vseh tekem' je bila verjetno celo najtežja. 'Galaktiki' so namreč v 'skupini smrti' zaostali za Tottenhamom, a prehiteli dortmundsko Borussio in Apoel iz Nikozije. Že v osmini finala so se v zvezdniškem spopadu udarili z nesramno bogatim in razpoloženim Paris Saint-Germainom. Real je preizkus proti Neymarju in druščini opravil z odliko in si prislužil zmenek z Juventusom. Kraljevi klub je v ponovitvi lanskega finala trepetal, kljub temu, da je prvo tekmo dobil s 3:0. Na stadionu Santiago Bernabeu je namreč 'stara dama' vodila že s 3:0, nato pa je po strogo dosojeni enajstmetrovki svoje moštvo pred mučnimi podaljški rešil Cristiano Ronaldo. V polfinalu je po še eni drami in živčni tekmi v Madridu padel še münchenski Bayern in Zinedine Zidane je svoje moštvo še tretjič zapored popeljal do praga nogometnih nebes.

Vsaj na papirju je bila pot do Kijeva precej lažja za Liverpoolčane. 'Reds' so v 'Mariborovi' skupini E osvojili prvo mesto. Za seboj so pustili Sevillo, Spartak iz Moskve in slovenske prvake, ob tem pa na šestih tekmah zabili kar 23 golov. Sledil je 'sprehod' čez Porto v osmini finala. Četa Jürgena Kloppa je namreč že prvo tekmo na Portugalskem dobila s 5:0. V četrtfinalu je Liverpoolčane čakala precej težja naloga, novopečeni angleški prvak Manchester City, znova pa so rdeči iz mesta Beatlesov glavnino dela opravili na prvi tekmi, ki so jo, tokrat na Anfieldu, dobili s 3:0. Na povratni tekmi je četa Pepa Guardiole sicer zapretila, a tudi drugi obračun je Liverpool dobil (2:1) in si zagotovil prvi polfinale po letu 2007. Zadnja postaja pred Kijevom je bil Rim in AS Roma. Naveza Mohamed Salah-Roberto Firmono je 'sinove volkulje' na prvi tekmi pred domačimi gledalci 'potopila' s 5:2, a trdoživi Italijani se niso predali. Povratni dvoboj so dobili s 4:2, za kaj več je zmanjkalo časa.

... ali Mohamed Salah?
... ali Mohamed Salah? FOTO: AP
Liverpool je v tej sezoni pokazal v dosedanji zgodovini Lige prvakov še nevideno napadalno moč, Real na drugi strani izkušnje z igranjem 'velikih' tekem. Zidane bo poskušal evropski tron kot trener zasesti še tretjič zapored, Klopp bo imel popravni izpit, potem ko je (takrat) njegovo Borussio leta 2013 v finalu ugnal Bayern. Stavnice v velikem finalu prednost dajejo Špancem, a tudi Angleži imajo svoja orožja. Kje se bo tekma lomila? Analizirali smo ključne igralne položaje obeh moštev, našli nekaj zanimivih odgovorov in izbrali naše favorite v dvobojih 'na daljavo'.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KLJUČNA NAPADALCA
Cristiano Ronaldo proti Mohamedu Salahu. Če lahko napadalno moč Reala pogosto enačimo s sposobnostmi čudežnega Portugalca, imajo pri Liverpoolu ob 'egipčanskem kralju' pred vrati nasprotnika precej več rešitev. Tu je seveda potrebno izpostaviti še Firmina in Sadia Maneja. Zadnja skupaj s Salahom namreč tvorita najboljši napadalni trojec v zgodovini Lige prvakov z 29 doseženimi goli v eni sezoni. Skupaj jih je Liverpool v tej sezoni sicer zabil (tudi rekordnih) 40. A vrnimo se k prvima zvezdnikoma moštev. Ronaldo bo, če Salah ali Firmino v finalu ne dosežeta šest golov, še peto sezono zapored končal kot prvi strelec elitnega klubskega tekmovanja. Zadel je na prvih 10 tekmah (!) in se trenutno ustavil pri 15 golih. Ob tem, da je gole dosegel na več različnih načinov (10 golov z desno, tri z levo nogo in dva z glavo), je Portugalec navajen 'zabijati' na največjem evropskem odru. Lani je postal prvi igralec, ki je v polno zadel v treh različnih finalih Lige prvakov, skupaj je na zadnjih tekmah evropske sezone zadel že štirikrat. Na drugi strani je Salah odkritje te sezone. Najboljši strelec in igralec minulega angleškega prvenstva navdušuje tudi v Ligi prvakov. Dosegel je 10 golov, a, za razliko od Ronalda, skoraj vse z močnejšo levo nogo (kar devet, enega je dodal z desnico). Egipčan je eden izmed najhitrejših nogometašev na svetu, ko ima žogo v nogah, a tokrat se bo pomeril z enim izmed najboljših bočnih branilcev, Marcelom. Ob tem je veliko vprašanje, kako bo na Salaha vplival muslimanski praznik ramadan, med katerim se verniki en mesec postijo od sončnega vzhoda do sončnega zahoda. Se lahko 'faraon' vpiše med nesmrtne, ali bo Ronaldo upravičil vzdevek 'g. Liga prvakov'?

Izbor uredništva: Cristiano Ronaldo. A z minimalno prednostjo. Odločala bo dnevna forma.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KLJUČNA VEZISTA
Luka Modrić proti Jamesu Milnerju. Real že nekaj zadnjih sezon teče na 'hrvaški pogon'. Nekdanji član Dinama iz Zagreba in Tottenhama je nepogrešljivi člen sredine aktualnih prvakov in pogosto vleče vse niti igre. Modrić je za Real to, kar je bil nekoč za igro Barcelone legendarni Xavi. Njegov vpliv na predstave Reala je težko izraziti s statističnimi podatki. V tej sezoni Lige prvakov je dosegel gol in prispeval asistenco za gol, ob tem pa je uspešno zaključil 577 podaj in na 10 tekmah pridobil 39 žog. Torej skoraj štiri na tekmo. A še bistveno uspešnejši je, seveda statistično gledano, v tej sezoni prerojeni Milner. 32-letni Anglež je z devetimi asistencami najboljši podajalec aktualne sezone Lige prvakov. Da ni dosegel vsaj enega gola, se lahko 'zahvali' predvsem Jasminu Handanoviću. Ta mu je namreč na Anfieldu ubranil enajstmetrovko. Ob tem Milner povprečno na tekmo 'prigara' 4,5 žoge in preteče več kot 11 kilometrov. Je eden izmed tistih, ki omogočajo, da imajo Salah, Firmino in Sane napadalno svobodo, zato bo njegova odlična predstava ključna za morebiten uspeh Liverpoola.

Izbor uredništva: Luka Modrić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KLJUČNA BRANILCA
Sergio Ramos proti Virgilu Van Dijku. Po mnenju mnogih najboljši branilec proti najdražjemu branilcu na svetu. "Ramos je za obrambo Reala to, kar je za njegov napad Ronaldo," je pogosto slišati iz ust nogometnih strokovnjakov in nedvomno imajo prav. Kako pomemben je za obrambo 'galaktikov', se je pokazalo na povratnem obračunu proti Juvetnusu, ko je prisilno počival zaradi rumenih kartonov. Brez njegove pomoči so soigralci proti belo-črnim zaostajali že z 0:3 in se skozi šivankino uho prebili v polfinale. V tej sezone je kapetan Reala svojemu moštvu priboril kar 86 žog, ter uspešno zaključil neverjetnih 93 odstotkov podaj (618/658). Ob tem ne gre pozabiti njegovih 'napadalnih' sposobnosti. Ramos je bil z golom v sodnikovem nadomestilu igralnega časa najzaslužnejši, da je Real leta 2014 osvojil 'la decimo', dve leti pozneje pa je v velikem finalu v Milanu z vodilnim golom 'galaktikov' pokvaril večer še našemu Janu Oblaku. Na drugi strani je Van Dijk v Liverpool prestopil šele letos pozimi, 'reds' pa so za njegove usluge Southamptonu odšteli, za branilca rekordnih, 85 milijonov evrov. Nizozemec se je hitro vključil v ekipo Jürgena Kloppa in se izkazal za tisti člen, ki ga je nemški strateg v obrambi še kako pogrešal. V Ligi prvakov je v tej sezoni odigral pet tekem, priboril 41 žog in v obrambo Liverpoola vnesel zelo potrebno mirnost in čvrstost. A podobno kot celotna obramba Angležev, izkušenj z nastopi v velikem finalu nima, zaradi česar je v tem pogledu Real v veliki prednosti.

Izbor uredništva: Sergio Ramos.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

VRATARJA
Keylor Navas proti Lorisu Kariusu. Kostaričan v vratih Reala je že zadnjih nekaj sezon 'na odstrelu'. Po mnenju predsednika Madridčanov Florentina Pereza je prav vratarski položaj tisti, na katerem moštvo najbolj nujno potrebuje okrepitev. Real se je spogledoval z Davidom De Geo, Thibautom Courtoisom in še kakšno ime bi lahko našli, a Navas ostaja med vratnicama. Pogosto rešuje soigralce z odličnimi obrambami, skupaj jih je v tej sezoni zbral 28 in je bil eden izmed najzaslužnejših, da se Bayern sredi Madrida ni veselil uvrstitve v veliki finale. Edino omembe vredno napako si je privoščil v Münchnu, ko je njegovo slabo posredovanje izkoristil Joshua Kimmich. Karius je v tej sezoni z mesta prvega vratarja izrinil pogosto kritiziranega Simona Mignoleta in vnesel nekaj zanesljivosti v obrambno vrsto Liverpoola. Branil je prav na vseh tekmah svojega moštva v tej sezoni Lige prvakov, prejel povprečno gol na tekmo in zbral 22 obramb. Tekma v Kijevu bo nedvomno najtežja v njegovi dosedanji nogometni karieri. Na Anfield je prišel lani poleti iz Mainza, a je bil že aprila nagrajen za dobre predstave. Podpisal je namreč novo pogodbo, s katero tedensko v denarnico pospravi 57 tisoč evrov. Zaupanje kluba, ki bi lahko 23-letnemu Kariusu pred izjemno pomembno tekmo vlilo dodatno samozavest.

Izbor uredništva: Loris Karius

ZAKLJUČEK
Tudi po zaslugi analize posameznih ključnih položajev v našem uredništvo soglasno pripisujemo prednost branilcem naslova. A Liverpool je v tej sezoni že večkrat dokazal, da lahko, če ima svoj večer, nadigra in premaga vsakega nasprotnika. Obramba Reala bo zagotovo na veliki preizkušnji, a po zaslugi bogatih izkušenj je težko staviti proti moštvu iz španske prestolnice.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HladnoLaško
25. 05. 2018 19.42
-3
Malo sem preletu komentarje in na dlani je, da vas g. cripstoned šola ko malo deco v vrtcu.
Kollerik
26. 05. 2018 07.06
+2
idiu3krasne
26. 05. 2018 07.21
+3
dejstvo je da sta on in zapirač debila...in kot izgleda ti tudi...
borut30
26. 05. 2018 08.19
-2
3krasne.....no o debilih bi lahko na dolgo in široko na tem forumu. Sploh zadnjih nekaj dni in sploh je govora o tistih, ki se jih ta tekma nič ne tiče, ker so njihovi ljubljenčki že davnooooo nekje na Ibizi. Lep večer danes in navijajte za...
idiu3krasne
26. 05. 2018 08.51
+4
to je res...resnici na ljubo Barca je sama kriva za izpad ...Valverde je pihnil mimo pri postavi in sistemu igre ...igra pa preveč ležern..."lako čemo mi" tako da je Roma šla naprej zasluženo...tu ni kaj oporekat...upam na zmago Liverpoola...pa ne zato ker ne nevijam za Real ampak ker Liverpool ni osvojil tega pokala več kot desetletje.
Kollerik
26. 05. 2018 11.13
+3
.... še dobro, da so bile sodniške zvezde (spet) na strani real madrida... saj če bi izpadel še "prvak", bi španija pušnila na celi črti...tako pa... hja, kraljevi priviligiranci pač...
beauceron
25. 05. 2018 16.47
+8
No v soboto nas čaka finale lige prvakov. In vse kar si želim je da zmaga nogomet. Da se bo po tekmi govorilo o nogometu,Ne pa o sodniških napaka itd
ddolores
25. 05. 2018 09.03
-1
Butasta logika Cripstosneda in Zaprigobca je, da če si proti Realu si hejter, če si proti Barci pa nisi hejter!
rolica
25. 05. 2018 09.14
+5
nima smisla sploh komentirati,sploh se ukvarjati s tako nizkimi in nerazgledanimi ljudmi...škoda časa in energije za take
DirtySanchez
25. 05. 2018 07.31
+0
za koga bo navijal Messej ?
Kollerik
26. 05. 2018 07.07
-1
zate...samo zate...ti naš ubogi, zapuščeni otrok...
LokSat15
25. 05. 2018 07.11
-4
po penalih odloci CR7 klasika
dark horse
24. 05. 2018 21.56
+0
Po vsakem skrpucalu krispi sledi komentar tazaprtega ali obratno res zanimivo. Dvorni norček
Kollerik
24. 05. 2018 22.24
+4
... ok...zahebancija gor ali dol, toda ta je res bolan do kraja
borut30
25. 05. 2018 08.54
-4
prava resni.ca
25. 05. 2018 09.13
+1
Kollerik
25. 05. 2018 10.21
-1
Kollerik
25. 05. 2018 10.22
+0
borut30
25. 05. 2018 14.43
+0
kolllllerik, seveda sem. Tega ne mislim zamujati. Gorenjc, še vedno pesek premetavate tam na vašem koncu?
prava resni.ca
24. 05. 2018 20.39
+6
naš cripstoned tudi danes diha za forum
cripstoned
24. 05. 2018 20.04
-6
se 2 dni in spisala se bo nova zgodovina....hejteri trenutno joce ne bo v soboto ste pa vi na vrsti...hahahah
Kollerik
25. 05. 2018 11.22
+5
Ka pa mislis
24. 05. 2018 19.24
+3
A se aparati kej pripravljajo za soboto? Farsici bodo spet glavni pacienti
Kollerik
24. 05. 2018 22.24
-1
laycan
24. 05. 2018 18.39
-4
vsi ti strokovni komentatorji,me spominjajo na ališiča,ko je komentiral smučanje.
Chaparral M
24. 05. 2018 20.28
-4
lotkolba
24. 05. 2018 16.59
-1
analiza popteveja...zvečer si vzamem čas, da preberem to komedijo zmešnjav :D
igyyp
24. 05. 2018 16.26
+19
Vi vsi Barcelonarji in Realovci najbolje da vi sami organizirate ligo gobcov pa se potolcte ze enkrat, mi pravi navijaci bomo sli pa na pivo, realovi in barcelonini, pa vas bomo gledal in se smejali. Kaksnega sodnika bomo pa tudi nasli da se boste potem lahko stepli. Kaksne strelate, v vrtecu kaj taksnega ne najdes. Lp vsem ;) je bilo bolj za hec
popaj33
24. 05. 2018 14.54
+13
L I V E R P O O L
GrEgEcN95
24. 05. 2018 13.15
+9
Mene bolj zanima dejstvo, v primeru da se kakšna sodniška napaka stori v prid Liverpoola in potem oni osvojijo Ligo prvakov. Na spletni strani UEFE je bilo dva tedna nazaj za par minut objavljeno, da je Liverpool zmagovalec Lige prvakov. Kaj lahko naredi Real? Verjetno se lahko zaradi tega milijonske tožbe spravijo nad UEFO.
cripstoned
24. 05. 2018 13.30
-3
nicesar ne bo potrebno narediti realu...oni so se dokazali v vseh teh letih da so najboljsi....se vedno bo na strani madridist nepopisno veselje tudi ce ne osvojijo lige real madrid....res pa je da bi bilo neponovljivo veselje v primeru da real osvoji ligo real madrid se 3 zapored....
Lucianno Kljai?
24. 05. 2018 18.16
+2
brezzveze se je sopiriti na lovorikah ce vemo na kaksen nacin so prisli ti realovci.
Chaparral M
24. 05. 2018 20.30
-6
.....kje si se našel "Lucianno", si se sam poimenoval? Pravopis? Kaj je že to?
bogdajmir
24. 05. 2018 13.01
+4
Liverpool ima boljši napad, Real boljšo vezno linijo, obrambi sta obe bolj luknjičasti kot ne, vratarja ima Real boljšega, Real ima tudi več izkušenj s temi finali v zadnjih letih, trenerja oz taktika pa ima Liverpool boljši. Če se pokrije Iscota in Marcela, nima Real "realnih" šans.
cripstoned
24. 05. 2018 13.12
-3
real ima boljsi napad, vezno linijo in obrambo ter trenerja....real ima izkusnje in kvaliteto....asensio, marcelo, isco, modric, cr ...lahko pokrijejo isca in marcela ampak bodo odprti ronaldo, asensio ter kross....juve, psg, bayern so poskusali z vsem tem pa danes gledajo finale iz kavca...ni recepta proti realu...govorimo o najboljsem klubu vseh casov v celotni zgodovini odkar obstaja nogomet....realno nima liverpool sans ampak dobro da so mediji naredili tako da imajo....na koncu bo veselje za nas madridiste se slajse....samo da ne bo potem komentarjev v stilu lahko finale, liverpool je slab itd....
Lucianno Kljai?
24. 05. 2018 18.21
+1
kripstoned lahko prosis ronaldeka za kaj,mogoce ti bo pa dal...
cripstoned
24. 05. 2018 20.04
+0
ronaldo in ekipa so zadnja leta kar radodarni....toliko kot je dala navijacem ta ekipa vkljucno z ronaldom do danes ni dala se nobena....z vsem spostovanjem do prejsnjih ekip reala ampak ta ekipa je osvojila decimo in ligo real madrid 2x zapored....
Mirhollio
25. 05. 2018 07.08
+1
grozjak
24. 05. 2018 12.21
+7
Kaj pa če Real izgubi finale? Ena debela ničla v kao šampionski sezoni......to bo še veselo....
ehjaehja
24. 05. 2018 12.27
-1
Kaj pa če zmaga tretjič zapored? to bo veselica za1000 let vnaprej :)
idiu3krasne
24. 05. 2018 12.29
+0
Sodnik bo odločil...samo ker je srb bo težka za Real.
ehjaehja
24. 05. 2018 12.31
-9
Če lahko zmagamo barco z njenimi sodniki 1:3 bomo lahko tudi pulčane :)
Janezcesnik
24. 05. 2018 14.56
-10
a si pozabu da ste na zadni tekmi skor zgubl z igralcem vec zapiramtigoflo
cripstoned
24. 05. 2018 15.12
+1
kaksnim igralcem vem janezek? barca jih je imela spet 15 v polju kot vedno...
cripstoned
24. 05. 2018 15.15
-1
berglander...se vedno bo real najboljsi klub v zgodovini nogometa kljub tej nicli...pozabljas koliko je barca osvojila lani....pokal iz ofsajda neymara...ali si pozabil? hahahaha
Uporabnik1245345
24. 05. 2018 15.51
+27
Vem, da na veliko navijate, da bi Real izgubil in da bi bila po vaše "ničla". Se pa spomnim, ko sem bil še mlad, kako smo po rokah nosili Jureta Koširja za bronasto olimpijsko, pa čeprav ni bila zlata in bi po tej logiki morala veljati 0. Se tudi spomnim, ko smo občudovali naše nogometne reprezentante, ko so se uvrstili na evropsko in potem še na svetovno prvenstvo.. Niti v enem tekmovanju se niso uvrstili naprej, pa smo jih vseeno imeli radi. No, potem se spomnim nekega Ronalda Christiana, ki je bil po mnenju nekaterih najboljši, po mnenju drugih pa vsaj top 3 igralec na svetu... Po tej logiki, če ni najboljši na svetu, je spet ena "debela ničla". Ko berem vaše komentarje, pa imam občutek, da imate o sebi precej lepše mnenje, in da ne verjamete zase, da ste tudi sami "ena debela ničla". Sam povem. Sem navijač Reala, ampak ne bom zato žalil Messija ali Barcelone, ker vem, da gre za odličen klub in za izvrstnega igralca.
User513426
24. 05. 2018 17.50
+2
ddolores
24. 05. 2018 12.02
-11
Nagradno vprašanje: Če Real premaga Liverpool s 4:0, in doseže Ramos vse 4 gole - kdo dobi zlato žogo hahaha juhuj?
ehjaehja
24. 05. 2018 12.12
-18
preboli Cristiano Ronaldo je najboljši nogometaš na svetu:))
grozjak
24. 05. 2018 12.15
-13
ehjaehja
24. 05. 2018 12.28
-12
vseeno bo dobil zlato žogo ker je daleč najboljši napadalec:)
idiu3krasne
24. 05. 2018 12.30
+2
Zapirač...hahaha...Ronči v eri Messija...neviden.
ehjaehja
24. 05. 2018 12.32
-10
Tolko je neviden da bo osvojil enako lovorik kot pa celotna ekipa in era in zgodovina barce hahahaha
Uporabnik1245345
24. 05. 2018 15.52
+3
Zlato žogo bo dobil tisti, ki se bo izkazal na svetovnem prvenstvu.
cripstoned
24. 05. 2018 11.45
-6
hejteri reala ki se imajo za navijace barce omenjajo sodnike....hahahaha...real je po mnenju strokovnjakov in bivsih sodnikov danes posteno tu kjer je.....vasa barca pa ze proti chelseaju po ovinkih do cetrtfinala kjer je izgubila proti romi ki je bila tudi oskodovana.....razumem navijace juveta, bayerna, psgja, bvbja, atletov in ostalih ko omenjajo sojenje....ampak hejteri reala ki se imate za navijace barce ste lahko samo tiho ko je govor o sojenju....barca je klub ki je z svojim skandaloznimi napredovanji zaznamovala nogomet...da ne omenjamo elklasikov in superpokalov od prihoda zidana kjer real redno mora igrati z igralcem manj proti 15 igralcem barce....stejejo mnenja strokovnjakov itd in ta so da je real pac najboljsi in je zasluzeno danes tu kjer je....seveda bosta kolerik in johnny na 24 imela vec vpliva od vseh njih...hahahahaha....kako nepomembno je vase zivljenje da ti je vrhunec zivljenja govoriti o sodnikih ceprav neopraviceno...in to celo sezono potem pa na koncu real vse vrne v obraz...hahahahha...
ehjaehja
24. 05. 2018 11.46
-4
nikakor ne morejo preboleti da jih je sredi Rima poslal domov bosanski dragulj in messija spremenil v duheca:)
cripstoned
24. 05. 2018 11.47
-3
Janezcesnik
24. 05. 2018 14.58
-6
a na juve si pozabu penal u zadni sekundi????
cripstoned
24. 05. 2018 15.14
-8
cisti penal nad vasquezom....ce ne bi bilo benatie bi vasquez bil sam pol metra pred golom in bi dal gol....strokovnjaki so pa tudi lepo povedali da je prisel iz hrbta in da je to bil penal....hejteri boste seveda govorili drugace ampak kdaj ste pa bili posteni? nikoli...hahahaha...vse kar je posteno so vase solze....kaj pa chelsea koj je skomina po ovinkih pripeljal barco v cetrtfinale kjer je pravtako imela pomoc sodnikov pa je bila roma za 3 razrede boljsa...
Veseli potaplja?
24. 05. 2018 17.37
+1
Ti si bolan....Katerih strokovnjakov?Bluziš v tri dni!!!!
Kollerik
25. 05. 2018 10.23
-1
"čisti penal nad Vasquezom"... HA ha ha ha..... adijo pamet....
ehjaehja
24. 05. 2018 11.17
-23
Ronaldo zeusov sin pol bog pol človek bo zabil vsaj 2 komada HALA MADRID!!!
idiu3krasne
24. 05. 2018 12.31
+3
Tak kot v polfinalu...ne...hahaha...kupi pamet...
cripstoned
24. 05. 2018 13.15
-8
idiu3krasne...a to mislis na lansko in predlansko polfinale?...
beauceron
25. 05. 2018 16.54
-1
No tole si pa lepo povedal Pol bog pol človek. Messi je pa samo bog. Le kaj je več.
b1azonja
24. 05. 2018 11.16
+4
Brezvezen hype da se dvigne gledanost, realno more to real zmagat, ker ne mores zmagat samo z napadom... psg je lahko za zgled
cripstoned
24. 05. 2018 11.49
-1