Liga prvakov

VIDEO: Atletico prespal v Milanu, Oblaka in soigralce pred hotelom pričakala navdušena množica

Milano, 27. 05. 2016 08.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši madridskega Atletica so preživeli prvo noč v Milanu, kjer bodo pilili še zadnje podrobnosti pred finalom Lige prvakov. Na San Siru se obeta madridski derbi z Realom, toda Milančani bi se kaj lahko opredelili za ekipo nekdanjega vezista lokalnega kluba Interja Diega Simeoneja.

Več videovsebin
  • Prihod nogometašev Atletica pred hotel v Milanu
    03:12
    Prihod nogometašev Atletica pred hotel v Milanu
  • Iz 24UR: Milano zajet v vročico Lige prvakov
    01:31
    Iz 24UR: Milano zajet v vročico Lige prvakov
  • Iz 24UR: Jan Oblak je garač
    01:36
    Iz 24UR: Jan Oblak je garač
  • Iz 24UR: Samozavestni Bale napoveduje zmago
    01:52
    Iz 24UR: Samozavestni Bale napoveduje zmago
  • Iz SVETA: Vročica narašča
    00:56
    Iz SVETA: Vročica narašča

 

Število navijačev obeh ekip na sobotni finalni tekmi Lige prvakov (od 20.00 na POP TV) že nekaj časa buri duhove. Atletico in Real Madrid sta dobila manj kot 20.000 vstopnic, ostale bo, tudi med pokrovitelje, razdelila Evropska nogometna zveza (Uefa). Toda obe španski ekipi bosta lahko računali na glasno podporo svojih navijačev, po katerih so znani predvsem rdeče-beli slovenskega reprezentanta Jana Oblaka. Ta je s svojim moštvom v četrtek poletel proti Milanu okoli 17. ure, v mestu mode pa je letalo z odpravo Atletica pristal slabi dve uri kasneje. "Nikoli ne nehaj verjeti," se je motivacijske izreke dalo prebrati tudi na letalu, kjer je Škofjeločanu družbo delal njegov najboljši prijatelj v ekipi, črnogorski branilec Stefan Savić. Oblak je z jeklene ptice sestopil z resnim izrazom na obrazu, si na kratko popravil obleko in se mirno vkrcal na avtobus. Ta je moštvo nato odložil pred hotelom Melia Milano, kjer so se že več ur prej zbirali navijači v rdeče-belih dresih, ob prihodu odprave na čelu s predsednikom Enriquejem Cerezom pa je gruča ljudi eksplodirala.

Pohval in vzklikov vzpodbude so bili deležni vsi, je poročal dnevnik AS, z balkonov naj bi se s strani naključnih Milančanov slišal tudi napev: "Ole, ole, ole, Cholo Simeone!" Kaj lahko bi se naključni Milančani na finalni tekmi opredelili za Atletico tudi zaradi njegovega trenerja Diega Simeoneja, ki je seveda nekdanji član lokalnega velikana (in po svojih besedah bodoči trener) Interja. Spet drugi, denimo navijači mestnega tekmeca AC Milana, Argentinca nimajo v najlepšem spominu, zato se bodo odločili za Real.

Nogometaši se z navijači niso preveč družili in hitro odšli v svoje sobe, od koder so lahko opazovali "norišnico" na ulici. Veliko jih je prišlo z različnih koncev Španije in tudi sveta, mnogi bojda tudi brez rezerviranih sob, ki naj bi jih v središču mesta že začelo primanjkovati. Cene pa so, seveda, zasoljene kot že dolgo ne. Z Evropsko nogometno zvezo (Uefa) so Madridčani pred tekmo z Realom odprli fronto glede dresov, a zaenkrat neuspešno - Atletico želi igrati v temni opravi, v kateri je dosegel največje uspehe v tej evropski sezoni, a zaenkrat se Uefa ne da in pravi, da bodo morali igrati v svoji tradicionalni rdeče-beli opravi.

"Ekipa se mi zdi v zelo dobri formi, v teh tednih smo delali zelo dobro. Menim, da v finale prihajamo v zelo dobrem psihološkem stanju, fizično stanje pa je še boljše," je med letom v Milano povedal napadalni vezist Saul Niguez. "Menim, da nas čaka naporna tekma. Vemo, da se bomo pomerili z velikim moštvom, a v finalu se lahko zgodi karkoli. Možnosti so 50:50, mirnost pa nam lahko dajo prejšnje tekme z Realom, ki smo jih odigrali dobro. Ne verjamem, da je kakšna stvar ključna, na teh tekmah je pritisk velik in odločale bodo podrobnosti," je dodal španski reprezentant. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
27. 05. 2016 13.43
+1
"za oblaka v milanu stiskala petsi cela družina", nisem r, hvala za infoa 24 uvedel, da je že konc finala, ha info 24 uristanvala z
LaFerrari
27. 05. 2016 10.11
+1
OBLAK ne bo dobil gola !!!!!!
LaFerrari
27. 05. 2016 10.12
-1
polizančki bojo popušili,pol pa gas za MAROKO !!!!
Bravo7
27. 05. 2016 14.59
-3
Jutri se mu zdi da boš kot navijač Barce za 90 minut prešaltal na navijača Atletica
LaFerrari
27. 05. 2016 10.10
+1
tekma ekip ki ne osvaja prvenstva !!!!!
LaFerrari
27. 05. 2016 10.10
+1
Fugu
27. 05. 2016 10.08
+2
Držim pesti za Atletico. Naj zmagajo garači, ne pa kvazi manekenke.
Ka pa mislis
27. 05. 2016 09.30
+11
Dobra tekma bo.
Paštašutar
27. 05. 2016 09.36
+2
V takticnem smislu ja,drgac na lepoto je treba kar pozabit!!
apodgraj
28. 05. 2016 08.30
+1
Privoščim zmago Atletico , ki mi je veliko bolj simpatično moštvo , kot Real . V ekipi Atletica ni velikih zvezdnikov , so pa igralci , ki imajo dovolj veliko srce in vedo kako in za koga igrajo- igrajo za svoje zveste navijače . V ekipi ,kjer vlada ekipni duhi in niso v ospredju interesi posameznikov , se da veliko napraviti in nadoknaditi vse tisto , kar naj bi veliki zvezdniki imeli samoumevno .