Liga prvakov

Atleticov predsednik omilil retoriko, pred tekmo z Barcelono v Madridu ne pričakuje kazni Uefe

Madrid, 08. 04. 2016 06.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prva tekma četrtfinala Lige prvakov med Barcelono in Atletico Madridom po kontroverzni zmagi Kataloncev (2:1) napoveduje izjemen obračun na stadionu Vicenteja Calderona. Madridčani so ostro protestirali zaradi izključitve Fernanda Torresa, pred sredino povratno tekmo situacijo miri njihov predsednik.

Enrique Cerezo (desno) in trener Diego Simeone predstavljata "nadležen" tandem za evropski nogomet.
Enrique Cerezo (desno) in trener Diego Simeone predstavljata "nadležen" tandem za evropski nogomet. FOTO: AP

Evropska nogometna zveza (Uefa) ne bo kaznovala Atletico Madrida, je v pogovoru z mediji zatrdil prvi mož kluba Enrique Cerezo. Predsednik rdeče-belih je poskusil dva dni po prvi tekmi četrtfinala proti Barceloni, ki je na Camp Nouu po sporni izključitvi Fernanda Torresa slavila (2:1), malce omiliti retoriko, potem ko so obtožbe iz ust klubskih nogometašev in funkcionarjev letele na vse strani. Pojavljali so se celo namigi, da bi lahko Uefa zaradi kritik (najbolj jasen je bil v tem pogledu branilec Filipe Luis) tudi kaznovala kakšnega nogometaša, a je Cerezo prepričan, da se to ne bo zgodilo. Prvi mož Indijancev je pred gostovanjem na Camp Nouu našega Jana Oblaka označil za najboljšega vratarja na svetu, a je bil tudi Škofjeločan nemočen ob dveh zadetkih Luisa Suareza v prvem polčasu.

"Kako se počutim po tekmi na Camp Nouu? Odigrali smo jo že skorajda pred enim tednom, praktično takoj bo na sporedu že povratni obračun. Razmišljamo o drugi tekmi, ki bo prav tako v Barceloni, a proti Espanyolu,"
je pred številnimi mikrofoni na promocijskem dogodku kluba povedal Cerezo, ki je tako namignil, da ekipa Diega Simeoneja razmišlja le o ligaški preizkušnji z drugim barcelonskim prvoligašem, proti kateremu bi lahko Atletico v primeru zdrsa Barcelone v San Sebastianu še dodatno zmanjšal trenutnih šest točk zaostanka na vrhu prvenstvene lestvice. Toda večina vprašanj se je vrtela okoli dogodkov s torkove tekme četrtfinala Lige prvakov.

Branilec Atletica Filipe Luis je po tekmi v Barceloni večkrat omenil Uefo, ki naj bi po njegovem mnenju ščitila Katalonce.
Branilec Atletica Filipe Luis je po tekmi v Barceloni večkrat omenil Uefo, ki naj bi po njegovem mnenju ščitila Katalonce. FOTO: AP

"Mi smo povedali kar smo morali v tistem trenutku, brez dvoma sojenje ni bilo dobro. A če pogledamo skozi zgodovino sojenj in zgodovino nogometa, potem vidimo, da se takšne reči dogajajo," je spravljivo nadaljeval Cerezo. "Če smo se pritožili pri Uefi? Naša pritožba mora temeljiti na pomembnem dejanju, na tem, da lahko v soboto zmagamo na Espanyolovi zelenici, nato pa se v sredo vrnemo sem (v Madrid, op. a.) in odigramo veliko tekmo ter napredujemo v polfinale. Menim, da se na Torresovo izključitev ne bomo pritožili, ne pričakujem pa niti nikakršne kazni Uefe, niti slučajno. Ničesar drugega nismo storili, kot da smo le odigrali eno tekmo in jo poskusili dobiti."

Simeone je že večkrat dejal, da je Atletico "nadloga" velikih, podobno retoriko je imel po porazu v Barceloni madridski delegat kluba Gil Marin, ki je izjavil, da si prvi mož Bayerna Karl-Heinz Rummenigge ob govoricah o novem elitnem evropskem tekmovanju v polfinalu "želi tiste, ki so glavni". Cerezo je bil bolj spravljiv: "Atletico imajo za enega izmed petih najboljših v Evropi. Če pa je kdo od prvih petih nadležen, potem je to zelo zapletena tema. Menim, da nismo nadležni, razen v športnem smislu, kjer smo za vse ekipe brez dvoma nadležni. Poraz Reala v Wolfsburgu? Pravijo mi, da je eden izmed naših odigral zelo dobro tekmo, kajne? (Joshua Guilavogui, op. a.). Vesel sem zanj, fenomenalno."

Cerezo je tako kot številni Atleticovi nogometaši pozval navijače na povratno tekmo proti Barceloni na stadionu Vicenteja Calderona, kjer se obeta še ena čarobna noč, ki bi se lahko končala z drugim napredovanjem v polfinale proti Barceloni v dveh letih. "Uefa in Liga prvakov pa nam še dolgujeta en naslov, v športnem smislu, jasno," pravi Cerezo. "Letos imamo veliko priložnost zanj, toda najprej moramo tukaj v sredo odigrati še eno tekmo proti eni izmed najboljših ekip na svetu, da ne rečem najboljši. Šli bomo na zmago. Navijačem sporočam, da naj pridejo, da to začutijo. To bo velika noč na Calderonu. Igralci niso le motivirani, temveč supermotivirani," je še sklenil 68-letni filmski producent. Drugo dejanje naelektrenega četrtfinala si boste lahko v sredo, 13. aprila, vnovič ogledali na Kanalu A in VOYO.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (41)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
08. 04. 2016 19.24
+5
atletiko je sposobn samo premagat real...kaj pa tud ni nič takega če ga že walsburg nafila ki je v nemčiji nekje na sredini lestvice
mmmmmmmnnnnnnmmm
08. 04. 2016 19.27
+5
barcelono je hotel premagat z fauli..vse dobro samo sodnik nebi smel fale sodit,,to ni španija burbolan ki bi pustil lom na igrišču se ve proti barceloni..sodniki tud pogledajo kak posnetek..upam da so pogledali od reala in filmske vložke dajih na nasledni tekmi kaznujejo z kartoni
idiu3krasne
08. 04. 2016 18.30
+4
ja rezultat je tak da treba napadat in igrat odprto...ampak proti Barci je to isto kot da imaš štrik okoli glave, stojiš na stolu, roke zvezane in na stol privezanega psa ...kolegu pa rečeš naj spusti mačko ...kaj bo pa bo.
bizgecc
08. 04. 2016 18.22
+7
Moje mnenje je bilo, da je bil prekršek za rumeni karton a ne za drugega (ker ga je že prej imel), vendar sem vprašal bivšega mednarodnega sodnika (ne sodi, ker je dopolnil omejeno starost) za njegovo mnenje, a on me preseneti! Dejal je, da je bil nalet v nogo(mišico) in ne na žogo in bi posledično bil ta nalet karaktiriziran kot direkt rdeči karton.
Symbolic
08. 04. 2016 19.12
+1
Popolnoma jasno! Eni pa tega nočejo razumet... ampak zraven je krivda tudi komentatorja, ker je "spodbudil" hejterje s svojim mnenjem... Debeli rdeči, brez zadržka!
bizgecc
08. 04. 2016 20.11
+3
Komentator je pa nekaj posebnega ... vse tekme ki sem jih gledal je naklonjen eni ekipi ...opazno!
grevid
08. 04. 2016 15.42
+3
sodniške napake se dogajajo povsod, v vseh tekmovanjih in v vseh ligah(je res da CL je le CL)ampak dejstvo je da ko sodniki storijo napako ko igra barca ali real se o tem največ piše ker pač vsi vemo zakaj.
geoid
09. 04. 2016 10.36
+1
pa to ni bila napaka, napaka je 1m nepiskan ofsajt itd. ... to je bila samo stroga odločitev, ali pa še to ne, stvar pogleda, stvar sodniške presoje. barca je imela srečo, da jim je sodil sodnik, ki je videl tako. napaka pa ni bila, pravila dopuščajo. Napako je naredil Torres, da je sodniku dal možnost. Če je pri tem imel tudi vpliv sloves Barce, da jih je treba zaščitit, kot kočevske medvede, ne vem, vem pa, da sloves AM je, da so groba ekipa. in kaj je bolj prav, preprečit ali dopuščat grobost, provokacijo ...?
Symbolic
08. 04. 2016 15.34
+16
Pa smo spet tam... Tekma je zsključena, vi pa še vedno a je bil Torres zasluženo izklučen, ali ne... Temu se reče "prošla baba s kolačima" Nič se ne spremeni! Torres je sam kriv, da je prisilil sodnika za drugi rumeni... naletel je na Busquetza kot buldožer!
abeceda1987
08. 04. 2016 15.27
+16
Zanimiv pogled na nogomet nekaterih, ki jim Barcelona "najeda". Ob tekmah proti Realu se vedno joka kako grobi so igralci Atletica, zdaj je pa vse narobe. Nekje sem bral, da je bilo "čiste" nogometne igre na tej tekmi SAMO 57 minut, ostalo so bile praktično prekinitve. To za moje pojme ni nogomet za četrtfinale LP. Torres povsem zasluženo prejel drugi rumeni karton in posledično rdečega. Namera sploh ni bila važna, bil je nalet z hrbta, ni imel niti malo možnosti da bi vzel žogo, torej je problem v čem? Dajte bit malce bolj realni. Simeone je pa tip trenerja, ki bo šel v tak rizik, da bo raje fasal enega rdečega potem pa tako lahko delajo kar hočejo, ker si itak mislijo, da jim v nadaljevanju še enega težko pokaže. Pač sramota, Atletico ima tudi kvaliteto in če želijo znajo tudi oni igrati nogomet, smo tudi to že videli.
Symbolic
08. 04. 2016 15.37
+2
mmickica
08. 04. 2016 20.05
+1
apetek
08. 04. 2016 13.25
-3
torres zasluženo rdeči karton oziroma dva rumena, prav tako bi to moral dobiti suarez, pa potem kake tri tekme prepovedi, tudi tri tekme prepovedi za marcela...to je dejstvo ...je pa res da se špancem zelo pogleda skozi prste in tu ni nič novega smo že navajeni...tako pač je tudi fuzball je biznis :D
tedo9GWTSmedo
08. 04. 2016 12.29
+2
Atletico bo lahko še zmagal in šel naprej, ampak me bolj "skrbi" za Real. Sem že napisal na #vflwolfsburg, da naj pričakujejo podkupljenega sodnika, ki bo dal rdeč karton, 11metrovke in še kaj za skupno zmago Reala.
Trend01
08. 04. 2016 16.25
-1
To je pomembna informacija. Da si jim poslal informacijo o sodniku namreč. Kaj naj rečem kot kaj drugega: "Če znaš, pač znaš."
idiu3krasne
08. 04. 2016 18.26
+1
miska_mala
08. 04. 2016 12.16
-4
Vidim da vsi govorite, da je bil čisti rumeni. Ja, če bi bil to prvi torresov prekršek, se strinjam. Če pa je bil to prekršek po tem, ko je dobil rumeni karton, pa bi moral prejeti zgolj zadnje opozorilo sodnika. Posnetek sem pogledu 10x. Če boste rekl, da se na posnetku vidi namerno spotikanje, pol pa tud ne vem. Bil je po domače štor, ker se je dobesedno zaletu u busquetsa in roko na srce, busquets je spet dobil kar nekaj denarja za valjanje trave od upravitelja barcine zelenice. Jaz bi take simulante kaznoval po tekmi. Ali pa npr. Marcela. Njemu bi dal 10tekem kazni. Kaj se ima za metat na tla. Kako to sovražim... To uničuje fuzbal.
prava resni.ca
08. 04. 2016 12.24
+5
miska_mala dejansko je dobil opozorilo za prekrsek med obema prekrskoma... pomojem ni slo za namero, je bil pa nerodn start od zadej
prava resni.ca
08. 04. 2016 12.25
+9
to da je Busquets dobil denar za to je pa tud neumna trditev, sej je dobil udarec s kolenom v stegno, lahko se ti postavis, pa ti ga js tko v naletu dam, pa bomo vidl, ce bos dobil kej dnarja
plat84
08. 04. 2016 12.51
+11
Busquets je dejansko dobil udarec, Marcela je podrl veter, rahla razlika...
FAUSTOS1
08. 04. 2016 11.21
+4
na tej tekmi res ni bilo nič neobičajnega ne v igri ne pri sojenju-verjetno podobna tekma kot milijon drugih
JJZGEODPRASKAKATJO
08. 04. 2016 09.19
-24
uefalona na delu kaj ces
grozjak
08. 04. 2016 09.44
+16
kva je, a je konc posebne šole z ta teden, da maš prosto?
7strel
08. 04. 2016 09.59
+2
fafajonka
08. 04. 2016 10.04
+5
uefalona, dam ti piko, napiši še kaj, da dobiš še kakšno, da se boš okoli hvalil, da jih imaš sto......:D
zzob
08. 04. 2016 08.46
+36
eh... štart od zadaj, v noge nasprotnika, brez možnosti, da prideš do žoge ... to je rumeni karton in tu se nimajo kaj pritoževati. zakaj pa je torres šel tako ostro v duele, pa itak vemo - taka so bila navodila trenerja, ki zahteva čvrsto igro, s polno kontakti, tudi z umazanimi potezami, če je potrebno, da se sprovocira nasprotnika.
piuski
08. 04. 2016 09.11
+14
itak in to na sredini igrišča,saj tud suarez ni brcal brez veze,ga je že besedno....
grozjak
08. 04. 2016 09.48
+13
tudi to trenirajo. Suarez pa je itak najboljša stranka za provokacije. Jaz bi pol nasprotne ekipe pogrizel na njegovem mestu......
MIRKOKING
08. 04. 2016 08.30
+28
Itak, da se ne bodo pritozli, sedaj ko so vidli posnetke Torresovih neumnosti. Ko je glava vroča, vidiš marsikaj drugače. Je pa tako, da največji znajo sprejemati tudi poraze, Atletico se ni med njimi.
290ktober
08. 04. 2016 10.47
+3
dajno
08. 04. 2016 08.27
+19
Ob tem da bodo morali napadati... Nimajo velikih možnosti. Odprta igra je igra Barce.
grozjak
08. 04. 2016 08.17
+27
pa so res indijanci :). kazen za vse klevete sploh ne bi bila odveč. bi se mogoče tudi na zelenici malo umirili in malo več brcali žogo in malo manj ljudi......
bratumil
08. 04. 2016 09.27
+4
če dela uefa pošteno potem je potrebno na vse izrečeno Atletico kaznovati, če ne drugače tudi denarno.
290ktober
08. 04. 2016 10.47
+2
TomažNovak
08. 04. 2016 08.17
+21
grozjak
08. 04. 2016 08.19
+16
milo rečeno. največja nadloga so zaradi bolniških, kjer koli se pojavijo.........
apodgraj
08. 04. 2016 09.31
+14
Veliko bo tudi odvisno od samega sojenja . če bo sodnik dovoljeval ostro-grobo , mesarsko igro , potem ima Atletico velike možosti , da celo zmaga . Moč in sila proti kvaliteti . Upamo , da se to ne bo zgodilo . Take tekme, bi morale biti demonstracija lepote nogometne igre , ne pa lom nasprotnikovih noge.
nogometjemrtev
08. 04. 2016 11.35
+0
Ibrahimović_Ibra
08. 04. 2016 14.26
-8
apodgraj: nč bat je Uefalona že zrihtala za sebe sodnika! Tak, da bo sojenje samo v njihovo dobro! Kaka 11m pa rumen pa bojo šli naprej... tak ko zmiri, ker drugače ne znajo!!!
Štanjkol
08. 04. 2016 18.58
+3
grozjak
09. 04. 2016 21.31
+1