Liga prvakov

Atleticov predsednik opozarja na pomembno dejstvo: 'Smo bolj spočiti kot pred finalom v Lizboni!'

Milano, 28. 05. 2016 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik madridskega Atletica Enrique Cerezo je še zadnjič pred finalom Lige prvakov spregovoril v javnosti. Prvi mož kluba slovenskega reprezentanta Jana Oblaka je optimističen pred madridskim derbijem z Realom na San Siru.

Več videovsebin
  • Navijači Atletica pred finalom v središču Milana
    01:33
    Navijači Atletica pred finalom v središču Milana
  • Trening moštva Real Madrid na San Siru
    05:08
    Trening moštva Real Madrid na San Siru
  • Trening moštva Atletico Madrid na San Siru
    04:13
    Trening moštva Atletico Madrid na San Siru
  • Pot nogometašev Reala do velikega finala
    02:53
    Pot nogometašev Reala do velikega finala
  • Pot nogometašev Atletica do velikega finala Lige prvakov
    02:55
    Pot nogometašev Atletica do velikega finala Lige prvakov
  • 24UR Fokus: Zakaj je nogomet najbolj priljubljen šport na svetu?
    00:24
    24UR Fokus: Zakaj je nogomet najbolj priljubljen šport na svetu?
  • 24UR Fokus: V tujino odhajajo vse mlajši
    02:20
    24UR Fokus: V tujino odhajajo vse mlajši
V Milanu je temperatura presegla 30 stopinj Celzija. Zaradi vročine sta bili slabše obiskani tudi navijaški območji obeh klubov.

Na osrednjem milanskem stadionu bo v soboto zvečer na plečih Atleticovih nogometašev na čelu z Janom Oblakom tudi velika zgodovinska teža. Madridski rdeče-beli niso še nikoli dvignili pokala za naslov v Ligi prvakov oziroma njenemu predhodniku Evropskemu pokalu, za nameček pa jim je enega izmed najbolj bolečih porazov v finalih zadal ravno nocojšnji tekmec Real Madrid. A po mnenju predsednika Atletica Enriqueja Cereza tokratni finale ne bo imel zveze s tistim iz Lizbone, ki ga je Real dobil po infarktni končnici drugega polčasa in podaljšku (4:1). Cerezo opozarja tudi na dejstvo, da je Atletico tokrat bolj spočit. "Naši nogometaši so profesionalci, zelo dobro vedo, kaj pomeni osvojitev tega naslova in psihološko so pripravljeni na to, da ga osvojijo," je zbranim medijem nekaj ur pred odhodom na San Siro povedal Cerezo. "Nisem govoril z njimi in s trenerjem, to bom storil kasneje. Če bodo zmagali, bodo najboljši, če pa bodo izgubili, bodo prav tako še vedno najboljši za nas."

Za nekaj nezadovoljstva v Atleticovem taboru je v petek ob uradnem treningu poskrbel helikopter, ki je po mnenju trenerja Diega Simeoneja sumljivo dolgo preletaval San Siro, Argentinec je zahteval tudi uradno pritožbo. "Tega nisem vedel. O nikomer nisem govoril o helikopterju, to je neka nova zadeva," je bil na videz presenečen Cerezo, ko so ga španski kolegi povprašali o teh dogodkih. "Nervoze ni, ta se začne šele takrat, ko sodnik zapiska za začetek. Občutki in ambient so praktično enaki, toda letos imamo veliko prednost, saj prihajamo bolj sproščeni, bolj spočiti, več časa smo imeli za to, da razmišljamo o tekmi in da se nanjo pripravimo. To je temeljna razlika, ta čas, ki sta ga imeli za pripravo obe ekipi," je nadaljeval prvi mož kluba z obronkov reke Manzanares.

S kolegom iz Reala Florentinom Perezom se je Cerezo po svojih besedah pogovarjal o vsem drugem, le o finalu ne. O morebitnih obljubah, ki bi jih moral izpolniti, če bo Atletico v Milanu le uspel prekiniti evropski urok, pa ni želel razpredati. Šaljivo je komentiral tudi dejstvo, da je filmski igralec Richard Gere poletel z ekipo Reala v Milano in si nato na San Siru še ogledal trening in podal nekaj žog s Sergiem Ramosom in soigralci. "Menim, da bomo zmagali, a predstavljam si, da si pri Madridu mislijo enako. Že čez nekaj ur bomo videli, kaj se bo zgodilo," je sklenil Cerezo. "S Florentinom sva govorila o nogometu, bikoborbah, filmih, o vsem. Fantastičen odnos imava in nocoj si bova oba želela zmage. Richard Gere? Nimam pojma ... To je slovit mož, odkar se je rodil v ZDA pa navija za Madrid. Če osvojimo Ligo prvakov, bo to razlog za izjemno veselje naših navijačev."

Finale Lige prvakov (prenos ob 20.00 na POP TV in VOYO):

Ob 20.45:
Real Madrid - Atletico Madrid

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bad-grandpa
28. 05. 2016 18.56
+1
zelo lepo da akanal prenaša tekme, vendar da niste mogli nardit malo odaje pred tekmo in med polčasom je pa velika sramota
denver
28. 05. 2016 17.17
+1
hahah kaj dela ta 24 kur; napišejo v naslovu da je predsednik reku da so bolj spočiti pol pa v članku napišejo bolj utrujeni.... svašta
murate
28. 05. 2016 17.45
+1
na tej tekmi je povsem možno, da oblak ne dobi gola, enega da pa atletiko, je pa možno, da se ,,utrga,, zvezdnikom reala ,ki so sposobni dati oblaku tudi pet golov. Bolj všeč bi mi bila prva opcija