Liga prvakov

Bale bi si za zmago v Ligi prvakov odstrigel tudi famozni čop - bo Oblak ustavil junaka največjih tekem?

Madrid, 24. 05. 2016 22.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden najpomembnejših mož madridskega Reala v sobotnem finalu Lige prvakov bo brez dvoma Gareth Bale. Jan Oblak bo imel v vratih Atletica težko nalogo - Valižanu bi lahko kot prvi vratar preprečil zadetek v finalih, v katerih se je kraljevi klub lahko vedno zanesel na svojega levičarja.

Velški blisk je v tej sezoni odigral nekaj izvrstnih partij in zgledno nadomeščal Cristiana Ronalda, ko Portugalec ni bil nared.
Velški blisk je v tej sezoni odigral nekaj izvrstnih partij in zgledno nadomeščal Cristiana Ronalda, ko Portugalec ni bil nared. FOTO: AP
Finale boste lahko na POP TV spremljali v soboto od 20. ure dalje. Komentator bo Tomaž Lukač, ki mu bo družbo delal slovenski skakalni šampion Peter Prevc. Naš gost bo tudi nekdanji reprezentant Milenko Ačimović.

Največje tekme včasih postrežejo z nepričakovanimi junaki, toda Gareth Bale za Real Madrid predstavlja neverjetno zanesljivo naložbo. Valižan se je v praktično vseh finalnih obračunih, ki jih je odigral v belem dresu, izkazal z vsaj enim zadetkom, zato imajo v kraljevem taboru velika pričakovanja tudi pred sobotnim spektaklom v Milanu. V finalu Lige prvakov bo imel Jan Oblak gotovo težko nalogo, saj mu bodo poleg Bala grozili tudi Cristiano Ronaldo, Karim Benzema in ostali, Valižan pa bi lahko po vnovičnih težavah s poškodbami v tej sezoni spet dokazal, kako pomemben člen moštva je. Ko je seveda pripravljen.

"Nimam skrivnosti. V finalu poskušaš izvleči najboljše iz vsakega posameznika, imel sem to srečo, da sem zabijal in upajmo, da se bo to zgodilo tudi v soboto in da bo dovolj za osvojitev naslova," se je svojega niza finalnih zadetkov na torkovem dnevu za medije spomnil Bale. V daljšem pogovoru za OK Diario je priznal, da se lahko še vedno precej izboljša, nekdanji član Southamptona in Tottenhama pa pravi, da pritiska zaradi svoje cene (Real je za njegov prestop leta 2013 plačal prek sto milijonov evrov, kar je še vedno svetovni rekord) nikoli ni čutil.

Otočanovo pričesko so primerjali s tisto, ki v seriji filmov Vojna zvezd krasi Obija-Wana Kenobija.
Otočanovo pričesko so primerjali s tisto, ki v seriji filmov Vojna zvezd krasi Obija-Wana Kenobija. FOTO: AP

"Pričakujem, da se bom še izboljšal. Zdaj sem v dobrem trenutku forme, toda verjamem, da lahko igram še bolje v finalu in tudi naslednjo sezono," je nadaljeval Bale. "Ne, ne čutim nobenega pritiska. Cena mojega prihoda je nekaj, kar je med klubi, jaz nimam nič s tem, zato se ne počutim pod pritiskom v tem pogledu, ne. Takšnim rečem ne posvečam veliko časa, osredotočam se na nogomet, da v njem uživam in storim vse najboljše za ekipo."

Mediji so si po besedah Valižana, ki ga junija čaka premierni nastop na velikih tekmovanjih s svojo reprezentanco, izmislili nesoglasja s prvim zvezdnikom kluba Ronaldom. Pohvalil je tudi novega trenerja Zinedina Zidana, ki je po novem letu zamenjal Rafaela Beniteza. Španca so v medijih obtoževali, da se je preveč ukvarjal z Balom in pozabil na ostale, toda njegov naslednik pridno žanje sadove njegovega dela. Bale je gotovo vsaj kandidat za klubski naslov najboljšega nogometaša sezone. "S Cristianom se dobro razumeva, dobro igrava skupaj, govoriva ... Najina nesoglasja so bile le izmišljotine medijev," je pristavil Bale. "Zidane je prišel in nam vcepil samozavest. Zelo je izrazit in kot igralec, ko imaš takšnega trenerja, iz tebe izvleče največ. Čutim, da je sodelovanje s trenerjem, kakršen je Zidane, ekipo izboljšalo, bolj uživamo v nogometu in, posledično, igramo bolje ter zmagujemo na več tekmah. Tudi pod Benitezom sem se počutil pomembno. Menim, da imam zdaj odgovornost v ekipi, kot igralec se močno razvijam, kot tudi kot oseba. Pričakujem, da bo še naprej tako. Glede moje pripravljenosti lahko pišejo, kar si želijo, jaz poznam resnico, da ni nobenih težav. Poškodbe so del igre, lahko še naprej pišejo, kar hočejo, a resnice to ne spremeni."

Za zmago v finalu bi si bil pripravljen odstriči tudi famozni čop, zaradi katerega je že dvignil nekaj prahu v pretekli ligaški sezoni. Ne samo, da so ga primerjali z junakom Vojne zvezd Obijem-Wanom Kenobijem - ob gostovanju v Las Palmasu si je namesto vračanja v obrambo namreč skoraj 30 sekund popravljal svojo pričesko in bil nemudoma deležen kritik ob slabi predstavi Reala. Zdaj pravi, da se je čopa pripravljen tudi odreči, a da to niti ne bo potrebno. "Če bi si odstrigel čop? Za zmago v Ligi prvakov morda res, a da bi zmagali mi tega ni potrebno storiti," je še povedal Bale.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.