Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Bavarski stroj uničil Wengerjev jubilej, Bayern z eno nogo že v četrtfinalu

Munchen, 15. 02. 2017 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Tekma osmine finala Lige prvakov med Bayern Münchenom in Arsenalom je poskrbela za pravo paleto golov s strani Bavarcev, ki so z zmago (5:1) uničili slavje gostujočega stratega Arsena Wengerja ob njegovi dvestoti tekmi v tem elitnem tekmovanju. To je bila že 16. zaporedna domača zmaga Bayerna, s čimer nemški klub beleži rekord v LP.

Na Alianz Areni je bil na sporedu dvoboj dveh velikih strategov, Italijana Carla Ancelottija in Arsena Wengerja, ki je s prvo tekmo osmine finala proslavil svojo dvestoto predstavo v Ligi prvakov. Prelomnico v elitnem evropskem tekmovanju je zato želel kronati z zmago, ki bi bila po težavah v Premier League lep obliž na rano topničarjev, čeprav se njegov nasprotnik na klopi Bayern Münchena lahko pohvalil z veliko bolj bleščečimi dosežki v LP. Ancelotti je oblikoval kar štiri velike finale in osvojil tri naslove, medtem ko je edino lovoriko Wengerja odnesla katalonska Barcelona. Italijan je eden izmed redkih posameznikov, ki so trofejo osvojili tako v vlogi igralca kot tudi trenerja, nazadnje se je pred tremi leti podpisal pod deseto zmago madridskega Reala v Ligi prvakov. Tudi sama statistika ni bila na strani kluba iz angleške prestolnice, ki je izpadel v osmini finala v vseh zadnjih šestih sezonah, kar zagotovo ni bila lepa popotnica pred tekmo z aktualnim nemškim prvakom. Slednji je kar trikrat izločil Wengerjevo četo, čeprav se mu letos prvič po sezoni 2009/10 ni uspel uvrstiti na prvo mesto v skupini, medtem ko je Arsenal ostal neporažen in se po petih letih vendarle zavihtel na vrh, z dvema točkama prednosti pred PSG-jem.

Edini strelec topničarjev je Alexis Sanchez.
Edini strelec topničarjev je Alexis Sanchez. FOTO: AP

V štabu Münchenčanov niso mogli računati na že dolgo odsotnega Jeroma Boatenga in poškodovanega Francka Riberya, medtem ko se je po poškodbi v ekipo vrnil Xabi Alonso, ki je izostal s ponedeljkovega treninga. Seznam odsotnih topničarjev pa je bil še nekoliko daljši, z Aaronom Ramseyem in Lucasom Perezom na čelu. Čeprav ni poškodovan, pa je bil zaradi vedno večjega nezaupanja francoskega stratega v nemilosti tudi Mesut Özil, ki se med strelce ni vpisal že vse od decembra. Tekmo so obetavneje pričeli domači, ki so takoj po pričetku tekme pritisnili na vrata gostov, lepa priložnost Arthura Vidala pa je romala v roke vratarja Davida Ospine. Že nekaj minut za tem je mrežo topničarjev zatresel Arjen Roben, ki je z izjemnim strelom presenetil vratarja gostov. Nizozemec je streljal tudi štiri minute kasneje, vendar pa v drugo ni uspel pretentati Ospine. Bayern je le še stopnjeval pritisk na vrata Arsenala, ki pa je imel v drugi polovici polčasa lepo priložnost s prostega strela, vendar je Özilov strel nerodno ubranil Manuel Neuer, česar topničarji niso znali izkoristiti. Zato pa niso zatajili v 30. minuti, ko je po napaki Bayernove obrambe londonski klub prišel do enajstmetrovke. Izvajalec Alexis Sanchez se je po ubranjenem strelu Neuerja vendarle znašel na pravem mestu in vknjižil zadetek. Bayern ni ostal dolžan, vendar pa se je priložnost za gol izmuznila Robertu Lewandovskemu, ki je poskušal z glavo, lepa akcija pa se je na drugi strani izjalovila tudi po poskusu Granita Xhake. Münchenčani so do konca prvega polčasa prikazali še nekaj obetajočih akcij, ki pa jih nista uspela v zadetke pretvoriti Lewandowski in Mats Hummels, poskus z glavo slednjega je romal mimo desne vratnice. Pred odhodom v slačilnico se je prebudil tudi Özil, ki se je znašel iz oči v oči z Neuerjem, vendar je bil pri strelu premalo spreten in žoga je končala v rokah vratarja.

Nogometaši Bayerna so poskrbeli za veselje domačih navijačev in si zagotovili lepo popotnico pred povratno tekmo.
Nogometaši Bayerna so poskrbeli za veselje domačih navijačev in si zagotovili lepo popotnico pred povratno tekmo. FOTO: AP

Drugi polčas so bolje pričeli domači, saj je že nekaj minut po sodnikovem žvižgu mrežo topničarjev zatresel Lewandowski, ta je izkoristil podajo Philippa Lahma in z briljantno tehniko premagal Ospino. Poljak se je kaj kmalu vpisal tudi med podajalce, ko je s fantastično podajo zaposlil Thiaga Alcantaro, slednji pa je brez težav zatresel mrežo gostov. Italijan je bil strelec tudi četrtega gola za klub z bavarske prestolnice, ko je zatresel še z roba kazenskega prostora, Bavarci pa bi vodstvo brez težav še povišali. Glasen aplavz si je v 68. minuti zaslužil Ospina, ki je z izjemno obrambo zaustavil strel Vidala. V izdihljajih tekme je zmedo v obrambi izkoristil še Thomas Müller, ki se je še kot četrti nogometaš Bayerna na tekmi vpisal med strelce in s tem postavil končni rezultat 5:1. Na povratni tekmi zaradi novega rumena kartona ne bo mogel nastopiti Lahm, vendar pa so si Bavarci s petimi goli zagotovili lepo popotnico pred povratno tekmo na Emiratesu.

Liga prvakov, prva tekma osmine finala:
Bayern München
- Arsenal 5:1 (1:1)
Robben 11., Lewandovski 53., Alcantara 56., 63., Muller 88.; Sanchez 30.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
21. 03. 2017 08.51
Nekdo je moral pokazati Arsenu kako se igra nogomet v evropi. Arsene mora zamenjat dilerja. Njegove droge ne delajo več!
mmickica
16. 02. 2017 16.49
+3
To je moralo biti pa grdo za Arsenal. Cestitke navijacem Bayerna! Nisem gledala,ker sem gledala drugo tekmo. A se splaca gledat posnetek?
fihner
16. 02. 2017 17.45
+1
Splača, v drugem polčasu je bilo kaj za videti......
mmickica
16. 02. 2017 17.51
BayernGomez
16. 02. 2017 16.07
Če bo Thiago nadaljeval s tako formo se Müllerju ne obeta nič dobrega. Je pa včeraj Mažič sodil tako slabo da bi še Clettenburg bolje sodil. No je pa Sanchez zabil po zaslugi Alonsa in Martineza. Arsenal pa se lahko zahvali Osipini da ni Bayern še z večjo prednostjo zmagal. Lahm bi lahko na takšnem nivoju igral še najmanj tri leta. Kar se pa tice igre se pa ne spomnim kdaj je Bayern igral nazadnje tako dobro.
PIERREBRICE
16. 02. 2017 11.33
+5
Čeprav so me zbrisali, je Bayern kljub temu ''über alles!'.
BayernGomez
16. 02. 2017 15.51
+0
bomo videli kako bo končno so spet odigrali eno super tekmo prej pa na nivoju Maribora
mariomandzukic
16. 02. 2017 10.31
-1
sam da vas opozorim,da sem dobil dvojnika.moj edini nick je mariomandzukiC,pojavlja pa se se en mariomandzukiĆ,ki glumi mene in pise bedaste komentare.nimam nc proti njemu,ampak sam da se ve
mariomandzukic
16. 02. 2017 10.32
+1
svaka cast bayernu,po mojem mnenju prvi favoriti za naslov,tkoj za njimi real in psg,tu pa se je man city.ostali dvomim da lahk nardijo ksno vecjo stvar,tle mislim tud na juventus
BayernGomez
16. 02. 2017 15.47
+2
pa sej ti tud pišeš bedaste komentarje kadar omenjaš Hrvate
yyyeb
16. 02. 2017 16.26
+1
fihner
16. 02. 2017 10.08
+2
Bravo Bayern!! Dokler bo Wenger pri Arsenalu, bodo zelo dobra stranka za vse.
BayernGomez
16. 02. 2017 15.52
+1
Wenger-specialist za četrta mesta v ligi in izpade v osmini finala LP.
yyyeb
16. 02. 2017 08.33
-5
tu nekaj govorite čez wengerja ampak pozabljate eno pomembno stvar. arsenal nima niti enega nogometaša na nivou lewandovskega, robbena, lahma, alabe, neuerja, coste, alcantare. vsi so slabši, tudi njihovi top zvezdniki
dajno
16. 02. 2017 08.38
+4
Smeljo
16. 02. 2017 11.04
+1
MAC88mac
16. 02. 2017 13.17
-2
sanchez je najboljši igralec angleške lige v letošnji sezoni... od teh ki si jih naštel se lahko z lahkoto primerja z levandovskim...ostali so pa za njim glede na formo..
BayernGomez
16. 02. 2017 15.48
+1