Liga prvakov

Bayern bo proti Ajaxu nastopil z vsemi najboljšimi: 'Kovač si ne upa vnovič eksperimentirati'

München, 02. 10. 2018 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Niko Kovač, nekdanji trener nogometašev Eintrachta iz Frankfurta, se je rodil v Berlinu, a ima tudi hrvaško državljanstvo in je bil tudi "ognjeni" reprezentant, z Bayernom čaka prvo domačo tekmo letošnje sezone Lige prvakov, ko bo na Allianz Areni nocoj, prenos od 20.45 na Kanalu A in VOYO, gostoval nizozemski velikan Ajax.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ranjeni Bayern gosti motivirani Ajax v dvoboju evropskih velikanov
    03:33
    Iz 24UR: Ranjeni Bayern gosti motivirani Ajax v dvoboju evropskih velikanov
  • Iz SVETA: Kirm o možnostih Ajaxa za zmago
    01:40
    Iz SVETA: Kirm o možnostih Ajaxa za zmago
  • Iz 24UR: Ekskluzivni pogovor s trenerjem Bayerna Nikom Kovačem
    04:01
    Iz 24UR: Ekskluzivni pogovor s trenerjem Bayerna Nikom Kovačem
  • Trening Ajaxa pred tekmo z Bayernom v Ligi prvakov
    01:44
    Trening Ajaxa pred tekmo z Bayernom v Ligi prvakov
  • Trening Bayerna pred tekmo z Ajaxom v Ligi prvakov
    04:11
    Trening Bayerna pred tekmo z Ajaxom v Ligi prvakov
Manuel Neuer
Manuel Neuer FOTO: AP
Niko Kovač je zvezdniško ekipo prevzel po lanski sezoni, po kateri se je poslovil 72-letni Jupp Heynckes, so poročali nemški mediji. Kot so poročali nemški mediji, prestop 46-letnega Kovača, tudi nekdanjega selektorja hrvaške reprezentance, ni bil brezplačen, Bayern je moral Eintrachtu, s katerim je imel podpisano pogodbo do leta 2019, plačati 2,2 milijona evrov odškodnine. 
Prenos 2. kroga tekme skupine E Lige prvakov med münchenskim Bayernom in Ajaxom na Kanalu A in VOYO ob 20.45.
Kovač, prijatelj Bayernovega športnega direktorja Hasana Salihamidžić, je v klub pripeljal tudi brata Roberta, ki bo njegov pomočnik. Kovač, za katerega se je zavzemal tudi predsednik kluba Uli Hoeness, je za Bayern tudi igral, in sicer od leta 2001 do 2003, v svoji karieri pa je tudi oblačil dres Herthe, Bayerja iz Leverkusna, Hamburgerja in Red Bull Salzburga, v katerem je tudi začel trenersko kariero. Kovač je sezono na klopi odlično začel, nanizal štiri zmage v Bundesligi in tudi vknjižil vse tri točke v Ligi prvakov, ko je na gostovanju padla Benfica, toda v zadnjem obdobju Bayern ni več tako prepričljiv. "Lahko najdemo opravičilo v dejstvu, da je trener še nov in da je na začetku sezone imel veliko težav s poškodbami nekaterih nosilcev, toda vseeno se zdi, da je krivda, ob slabših rezultatih na zadnjih tekmah, predvsem njegova," sporoča Bild, ki Hrvatu zameri, da veliko menja in da na vsaki tekmi na zelenico priteče druga enajsterica.

Robert Lewandowski bo nocoj zagotovo igral.
Robert Lewandowski bo nocoj zagotovo igral. FOTO: AP
"Bayern ima sicer širok igralski kader, toda vsaki ekipi na svetu bi se poznalo, če bi na klopi zadržala takšne igralce kot so Robert Lewandowski, Arjen Robben, Thomas Muller, Franck Ribery, James Rodriguez in drugi. Bayern niti na eni tekmi v tekoči sezoni ni nastopil v najmočnejši zasedbi," je kot mnogi drugi opazil Der Spiegel in "stavil" da na tekmi Lige prvakov proti Ajaxu Kovač nikakor ne bo eksperimentiral. "Kje pa upa. Vrag je odnesel šalo. Za mir v bavarski hiši nujno potrebuje zmago." Javil se je tudi nekdanji legendarni član zlate Bayernove in nemške zasedbe Stefan Effenberg. "Preveč eksperimentira. Veliko preveč. Bundesliga je preresno tekmovanje, da bi tako zlahka iz prve postave metal prvokategornike. Se mu je že maščevalo. V njegovo dobro, upam da se bo glede tega zresnil," je za Bild povedal Effenberg.

Bayern : Ajax
Bayern : Ajax FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
02. 10. 2018 18.44
-2
Dajmo Ajax, šampion.