Liga prvakov

Bayern proti Liverpoolu brez Müllerja

München, 11. 01. 2019 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropska nogometna zveza je sporočila, da je nemški reprezentant Thomas Müller dobil prepoved igranja na obeh tekmah osmine finala Lige prvakov za Bayern München, ki se bo pomeril z Liverpoolom. Devetindvajsetletnega napadalca je kazen doletela zaradi rdečega kartona na zadnji tekmi skupinskega dela bavarskega velikana proti Ajaxu iz Amsterdama.

Thomas Müller s soigralci
Thomas Müller s soigralci FOTO: AP
Bayern in Thomas Müller se bosta na kazen pritožila, je sporočil nemški prvak.
Bayern se bo v osmini finala LP udaril z vodilno ekipo angleškega prvenstva. Prenos tekme iz Liverpoola si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO v torek, 19. februarja).
Kazen dveh tekem prepovedi igranja je dobil tudi Avstrijec Maximilian Wöber, ki je bil v ekipi Ajaxa 12. decembra na isti tekmi tudi izključen ter ne bo mogel igrati v osmini finala proti Realu iz Madrida, branilcu naslova. Ajax bo moral plačati še 20.000 evrov, Bayern pa 8000, ker so njuni navijači na igrišče metali predmete in pirotehniko. Bayern se bo z Liverpoolom pomeril 19. februarja na gostovanju in 13. marca na povratni tekmi.

Thomas Müller in Nicolas Tagliafico
Thomas Müller in Nicolas Tagliafico FOTO: AP

Pariz Saint-Germain pa je imel srečo in se je izognil igranju pred praznimi tribunami marca proti Manchester Unitedu, kar mu je grozilo zaradi izgredov njegovih navijačev proti Crveni zvezdi. V francoski prestolnici so hudi izgredi izbruhnili pred stadionom, ko so se spopadli huligani obeh ekip. Ekipa iz francoske prestolnice je dobila "le" 35.000 evrov kazni, iz srbske pa 25.000 evrov. Hujše jo je odnesel Olympiakos; Grke bodo navijaški izgredi prejšnji mesec v evropski ligi proti Milanu stali 90.000 evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
12. 01. 2019 19.01
+5
2 tekmi brez njega se mi zdi cist fer. Thomas ga ni nalasc, on velja za enega bolj postenih igralcev, ki zelo malokrat dela grobe prekrske, ampak tole je pa res grdo zgledal ampak itak mu je bilo takoj zal. Bayern lahko igra tudi brez njega, ni v vrhunski formi kot v tisti sezoni 2015/16 ampak je pa se vedno eden pomembnejsih igralcev v klubu. Raje njega vidim kot pa tistega Jamesa, ki se samo pritozuje kjerkoli igra
PSIHOTERAPEVT
11. 01. 2019 14.18
+25
Brutalno.. to ti lahko gre lajf tik tak, al pa vsaj na vozicek, da bi ga v tilnik ;)