Liga prvakov

Bayern (skoraj) brez obrambe: poškodovan še Martinez, kdo bo sploh igral proti Juventusu?

München, 31. 01. 2016 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener Bayerna Josep Guardiola je že ostal brez Jeroma Boatenga, pred naslednjo ligaško preizkušnjo proti Hoffenheimu pa je tabor rdečih prizadela nova poškodba. Odpadel je tudi Javi Martinez in Guardioli počasi že zmanjkuje igralcev, ki mu bodo na voljo za tekmi z Juventusom.

Španski reprezentant je uporaben tudi na položaju zadnjega zveznega nogometaša.
Španski reprezentant je uporaben tudi na položaju zadnjega zveznega nogometaša. FOTO: Reuters

Na Mehdija Benatio v taboru Bayerna še čakajo, med celjenjem bojnih ran maroškega reprezentanta pa je v Münchnu udarila nova novica o poškodbi enega izmed standardnejših članov prve postave: španskega reprezentanta Javija Martineza. V Nemčiji je bilo v zadnjih tednih veliko govora že o domnevnih nesoglasjih v vrstah serijskih državnih prvakov, ki jih trener Josep Guardiola po koncu sezone zapušča. Katalonec naj bi, nezadovoljen nad zagnanostjo varovancev, nekateri so se s počitnic vrnili tudi z viškom kilogramov, odvzel še nekaj svoboščin nezadovoljnim zvezdnikom. Kader pri Bavarcih se medtem redči iz tedna v teden, tudi po odhodu dolgoletnega klubskega zdravnika Hansa-Wilhelma Müllerja-Wohlfahrta, s katerim Guardiola ni bil zadovoljen, nove težave za Bayern pa je povzročila poškodba Martineza.

Ne le za naslednjo ligaško preizkušnjo, ki Bayern na domači Allianz Areni čaka proti Hoffenheimu, temveč predvsem za dve tekmi osmine finala proti Juventusu. Po tem, ko je nedavno že odpadel tudi nemški reprezentančni branilec Jerome Boateng, je nemški Sport1 razkril, da bo Martinez potreboval novo operacijo na problematičnem kolenu, v katerem si je tudi strgal križne vezi avgusta 2014. Ena redkih dobrih novic je povratek Benatie, toda Maročan je izpustil kar 13 krogov 1. Bundeslige, po prestopu iz AS Rome pa so se tako nadaljevale njegove številne zdravstvene težave . Tudi Holger Badstuber, trenutno edini "zdravi" branilec, ki je na voljo Guardioli, je vse od 3. novembra 2012 zbral vsega 18 nastopov v prvenstvu, saj so ga prav tako mučile hude poškodbe in operacije. Če se je pred časom zdelo, da bo Juventus lahek zalogaj za Bavarce, je vnovična kriza s poškodbami skupaj z izjemnim dvigom forme pri belo-črnih spremenila razmerje moči. Zaskrbljen je tudi kapetan Nemcev Philipp Lahm. "Vemo, kaj pomeni, ko je toliko poškodovanih. S toliko odsotnimi je težko igrati proti najmočnejšim ekipam v Evropi," je ocenil dolgoletni nemški reprezentant. Veliko možnosti Guardiola v obrambi zdaj nima, najverjetneje bo šlo za igro s tremi branilci (Lahm, David Alaba in Juan Bernat).

"Opazno je, da so igralci, še posebej v vrhunskih klubih, redno poškodovani. Vedno bolj redno," je zaskrbljen tudi izvršni direktor kluba Karl-Heinz Rummenigge. Ta je še nedavno zatrjeval, da kupovanje igralcev v januarskem prestopnem roku, še posebej pa na silo, ni v Bayernovi naravi, a se je situacija zdaj še poslabšala. Bayern bi moral v iskanju okrepitev reagirati ekspresno, saj se prestopni rok zapira. Shkodran Mustafi (Valencia), Robert Huth (Leicester City) in Aymeric Laporte (Athletic Bilbao) so prva imena, ki so pripravila na površje, toda vsi niti ne bi mogli pomagati Bavarcem, glede na to, da so v tej sezoni že zaigrali v Ligi prvakov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
01. 02. 2016 20.02
Kakšen članek spet? Če ne prode do novih poškodb bosta manjkala "le" Jérome Boateng in Javier Martinez. Javier se sicer vrača koncem meseca. Z malo sreče bo tudi že nared. Na CB pozicijah ima torej 3 igralce: Benatia, Badstuber in Tasci. Igralci ostalih ekip, ki ne bodo igrali:
Trend01
01. 02. 2016 20.08
Arsenal: Wilshere, Cazorla, Rosicky-----City: De Bruyne, Nasr in verjetno Bony ter Kompany. Saj so še ekipe, ki imajo nekaj poškodovanih, a 23.2. je še daleč. Roma jih ima tudi cel kup na bolniški. Pri PSGju tudi ne vedo kdaj se vračata Luiz in Marquinhos......
PIERREBRICE
31. 01. 2016 20.19
+6
Upam, da bo Rumenigge imel srečno roko pri izbiri novega branilca. Mia san mia
BayernGomez
01. 02. 2016 18.33