Liga prvakov

Je Bayern že našel Ancelottijevega naslednika?

München, 30. 09. 2017 09.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Poraz v Uefa Ligi prvakov je "odnesel" trenerja münchenskega Bayerna Carla Ancelottija. Vodstvo bavarskega kluba pospešeno išče novega stratega, prvi na seznamu kandidatov pa je nekdanji trener Borussie Dortmund Thomas Tuchel, ki je že opravil pogovore z vodstvom nemških državnih nogometnih prvakov.

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel FOTO: AP

Bayern München je dan po porazu v 2. krogu Lige prvakov, ko so Bavarci s 3:0 izgubili proti Paris Saint Germainu. v četrtek odpustil trenerja Carla Ancelottija. Italijan je na klop Bayerna sedel v prejšnji sezoni, ko je podpisal triletno pogodbo. Moštvo začasno vodi njegov pomočnik Willy Sagnol, ki bo vodil moštvo na tekmi Bundeslige v nedeljo, vodstvo kluba pa pospešeno išče dolgoročno rešitev.

Kot poročajo nemški mediji, je prvi kandidat za Ancelottijevega naslednika Thomas Tuchel, nekdanji trener Borussie Dortmund. Nemški strateg se je izkazal z vodenjem rumeno-črnih, v minuli sezoni je osvojil nemško pokalno lovoriko, nato pa je ob koncu minule sezone kar malce presenetljivo prišlo do sporazumne prekinitve pogodbe z Borussio. Sicer je 44-letni Tuchel že v Münchnu, kjer je opravil pogovor z glavnimi operativci bavarskega moštva, Karlom-Heinzom Rummeniggejem, Ulijem Hoenessom in športnim direktorjem Hasanom Salihamidžićem. Kot so izbrskali pri Bildu, ima Tuchel hišo v Münchnu, živi pa v Dortmundu, prednost je tudi to, da je na voljo takoj. 

Drugi kandidat za trenerja Bayerna naj bi bil mladi, 30-letni Julian Nagelsmann, trener Hoffenheima. Velja za največjega trenerskega talenta v Nemčiji, s Hoffenheimom pa ima pogodbo do leta 2021, kar pomeni,da bi Bayern, če bi ga želel videti na klopi, moral plačati tudi odškodnino.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOPITES
30. 09. 2017 11.38
-10
Bayern brez Borussie pade v drugo ligo fix
PinkoPilinko
30. 09. 2017 12.06
+11
Borussie brez Bayerna ne bi bilo ker so jih pred leti tudi finančno reševali ko so jim posodili denar!
yyyeb
30. 09. 2017 14.03
+7
to je blo takrat ko je borussia bankrotirala. bayern je takrat svojemu rivalu pokazal srce. večina nasprotnikov bi se odkrito posmehovalo