Liga prvakov

VIDEO in FOTO: Mbappe zablestel z dvema goloma ob zmagi v Dortmundu, Atletico boljši od Leicestra, Oblak z novo ničlo

Dortmund, 12. 04. 2017 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
T.Š./N.A./STA
Komentarji
10

Zaradi torkovih eksplozij sta se dan kasneje v četrtfinalu Lige prvakov pomerila domači Dortmund in Monaco. Slavili so gostje (2:3), dva gola je dosegel Mbappe. V Madridu sta se pomerila Atletico in angleški prvak Leicester. Za Madridčane je gol dosegel Griezmann, Oblak je branil celo tekmo.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Atletico Madrid - Leicester
    19:26
    Vrhunci tekme Atletico Madrid - Leicester
  • Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Monaco
    05:53
    Vrhunci tekme Borussia Dortmund - Monaco

V španski prestolnici sta se udarila Atletico Madrid slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka, ter lanskega angleškega prvaka Leicestera, na veliko zadovoljstvo domačih privržencev pa so se zmage veselili domači nogometaši. Colchonerose je v vodstvo po uspešno izvedeni 11-metrovki popeljal Francoz Antoine Griezmann, pred tem je udarnega moža domače zasedbe v kazenskem prostoru zrušil Marc Albrighton.

V drugi polovici tekme so bili aktivnejši gostitelji, navkljub temu pa niso našli načina, da ukanijo obrambo lisic iz Leicestera. Atletico ima tako pred povratno tekmo na Otoku gol prednosti. Jan Oblak je branil celo tekmo, ohranil je mrežo nedotaknjeno, ni pa imel pretirano veliko dela, saj je bil Atletico boljši tekmec.

Antoine Griezmann je dosegel edini gol na tekmi.
Antoine Griezmann je dosegel edini gol na tekmi. FOTO: AP

Torkov napad na avtobus domačih nogometašev je zaznamoval prvi obračun med dortmundsko Borussio in Monacom, ki mu nemški nasprotniki v letošnji sezoni niso pisani na kožo, saj je njihovo mrežo v skupinskem delu pošteno načel Bayer Leverkusen. Četa Thomasa Tuchela bi z napredovanjem v polfinale Lige prvakov celila slabe rezultate v nemškem prvenstvu, kjer za sedemnajst točka zaostaja za prvouvrščenim münchenskim Bayernom, ki jim je na zadnjem "klassikerju" zadal uničujoč poraz s štirimi zadetki v mreži Romana Burkija.

Domači imajo težave s sestavljanjem moštva, zaradi poškodb ob eksploziji bo z zelenice nekaj časa odsoten Marc Bartra, ki je uspešno prestal operacijo zapestja. Na drugi strani je Monako v Nemčijo pripotoval brez kaznovanega Tiemoueja Bakayoka in Djibrila Sidbeja, ki bo tekmo izpustil zaradi vnetja slepiča. Če gre soditi po zadnji tekmi z Manchester Cityem, bi morali igralci Borussie paziti na Kyliana Mbappeja, ki ga zaradi impresivnih predstav že povezujejo s španskimi klubi. Atraktivna igra monaškega kluba in številni mladi igralci so velik zalogaj za izkušeni Dortmund, česar se je zavedal tudi Tuchel.

Borussia Dortmund - Monako - 2
Borussia Dortmund - Monako - 2 FOTO: AP

Prva lepa priložnost na tekmi je pripadla domačim, vendar pa je žogo nad vrata Monaka poslal Pierre Emerick Aubameyang. Nekaj minut za tem pa je sledil hladen tuš za Dortmund, po prekršku Sokratisa je sodnik pokazal na belo točko, vendar pa je lepo priložnost zapravil Fabinho, ki je žogo brcnil mimo gola. Vednar pa ni trajalo dolgo, saj je njegovo napako tri minute za tem popravil Mbappe, ki je izkoristil lepo podajo Thomasa Lemarja in zatresel mrežo domačega vratarja.

Lepa prilika za izenačenje se je ponudila Shinji Kagawi, ki pa je bil vendarle nenatančen, vendar pa je njegovo akcijo kmalu zasenčil avtogol Svena Benderja. Slednji je skušal izbiti podajo pred golom, vendar pa jo je na veliko nesrečo domačih navijačev poslala naravnost v mrežo Dortmunda. V drugem polčasu so se iz slačilnice samozavestnejši vrnili domači in kaj kmalu po prihodu na zelenico se je z močnim strelom izkazal Ousmane Dembele, vendar je obramba njegov poskus v zadnjem trenutku uspela zaustaviti. Štiri minute kasneje pa je Francozu vendarle uspelo zmanjšati zaostanek in se vpisati med strelce po izjemni podaji Kagawe.

V 76. minuti je do lepe priložnosti prišel tudi Falcao, vendar je bil nekoliko nenatančen, zato pa se je tri minute kasneje po napaki domačih vnovič izkazal Mbappe, ki je zatresel mrežo in povišal vodstvo na dortmundski zelenici in uničil upanje za izenačenje, pa vendar le za kratek čas. Christian Pulišić je z lepo podajo zaposlil Kagawo, ki ni izgubljal časa in z lepo podajo v sredino gola premagal Danijela Subašića.

Izida:
Borussia Dortmund - Monaco 2:3 (0:2)
Dembele 57., Kagawa 84.; Mbappe 19., 79., Bender 35./ag

Atletico Madrid - Leicester 1:0 (1:0)
Griezmann 28./11m

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rolesx
13. 04. 2017 15.30
+3
gledal kdo tekmo atletico leicester. To za mene ni bila 11 metrovka. Nemci besni na UEFO. UEFA izločila Borusio Dortmund
debeladeklica
13. 04. 2017 12.26
-1
Upam na presenečenje in napredovajne Leicestra. Potem pa lahko igrajo tudi v finalu, če dobijo Monaco, ki je nekako edini možni premagljivi klub.
Maximus
13. 04. 2017 11.31
+2
Borussia oškodovana. Mbape v očitnem ofsajdu pri prvem golu. Za vsaj pol metra. Penal za Atletico izmišljen. Spet sodniki krojijo končnico lige prvakov. Totalna sramota za evropski nogomet. Naj že enkrat uvedejo posnetke, ker tole je že prav farsa.
drimtim
13. 04. 2017 10.06
+0
španske ekipe so za klaso boljše od angleških,ki umetno ustvarjajo kvaliteto.
Chelsea1991
13. 04. 2017 11.26
+2
hahaha smo videli včeraj ja palček z ekipo za 10mil€ je spet bil enakovreden super močni španski ekipi kot že proti sevilji
Erik432
13. 04. 2017 09.57
+6
to ni bil penal
ehjaehja
13. 04. 2017 07.46
-1
notranjc tokrat si se zmotu,leichester ima to doma jih bo nabunkau
notrajnc05
12. 04. 2017 22.50
-7
Rahlo se že dolgočasimo, ker bo spet veliki finale dveh madridskih velikanov. Daleč najboljsi fuzbal na planetu zemlja se igra v Madridu...
Chelsea1991
13. 04. 2017 11.26
+4
saj ni težko če imaš neomejeni budget pa še sodnike za povrhu
Chelsea1991
12. 04. 2017 22.42
+0
a špančkom revnim je bilo treba šenkat NOV penal?? to je že tretji penal proti leicesterju v izločilnih bojih in vsaj 2 sta bila hudo sporna hahaha