Liga prvakov

Buffon se je moral ugrizniti v jezik: Dejal sem, če mi Barca ne da gola, se bom upokojil, a še me boste gledali

Torino, 01. 05. 2017 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Juventusa že nestrpno pričakujejo sredin obračun Lige prvakov, ko se bodo v polfinalu pomerili z ekipo Monaca. Torinčani so na poti do polfinala izločili Barcelono in na dveh tekmah celo niso prejeli gola, kar je najbolj razveselilo legendarnega Gianluigija Buffona. Italijan je sicer pred tekmama s Katalonci dejal, da če mu ne dajo gola, se bo upokojil. A tega si v resnici še ne želi.

Gianluigi Buffon tudi v letošnji sezoni napada svoj prvi naslov v Ligi prvakov. Juve je bil zadnjič na vrhu Evrope leta 1996, ko je Gigi še branil za Parmo.
Gianluigi Buffon tudi v letošnji sezoni napada svoj prvi naslov v Ligi prvakov. Juve je bil zadnjič na vrhu Evrope leta 1996, ko je Gigi še branil za Parmo. FOTO: AP
Nogometaši Juventusa so v letošnji sezoni še vedno na dobri poti, da prvič v zgodovini osvojijo t.i. trojno krono. V italijanski Serie A je že nekaj časa jasno, da bodo še šestič zapored postali državni prvaki, čeprav uradno še niso, a imajo štiri kroge pred koncem kar devet točk prednosti pred najbližjo zasledovalko Romo. Tudi v italijanskem pokalu so uvrščeni v veliki finale, v Ligi prvakov pa jih čakata polfinala obračuna z mlado in zelo napadalno ekipo Monaca. Na poti do polfinala je stara dama v četrtfinalu izločila Barcelono, ki je bila na dveh tekmah popolnoma nemočna proti granitni obrambi italijanskih prvakov. In to je najbolj navdušilo tudi legendarnega vratarja Gianluigija Buffona. Juventus vratar je namreč pred polfinalnima obračunoma s Katalonci dejal, da če ne prejme gola, se bo upokojil. Buffon je storil še korak naprej in kar na obeh tekmah "zaklenil vrata" pred Lionelom Messijem in druščino in s tem presenetil še samega sebe. Sedaj je priznal, da mu je kar malce žal, da je to rekel, saj še nima namena nogometnih čevljev obesiti na klin. 
Juventus se bo na prvi tekmi polfinala Lige prvakov v gosteh pomeril z ekipi Monaca. Prenos bo v sredo od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO. Povratni obračun pa bo na sporedu v torek, 9. maja in tudi ta obračun si boste lahko ogledali v živo.

"Že drugič v karieri se moram ugrizniti v jezik. Rekel sem, da če mi Barcelone ne bo dala gola, se bom junija upokojil. In to sem moral povedati predsedniku Anderi Agnelliju, ki mi je nato dejal, da v življenju ves čas govorimo neumnosti. Rekel je, naj se ne obremenjujem s tem in naj na vse skupaj pozabim. Obljubo vzamem nazaj. Agnelli ima več izkušenj kot jaz in dal mi je dober nasvet," je za nasmeškom na obrazu italijanskim novinarjem po tekmi Juvetusa z Atalanto razlagal Buffon. Nato je sicer priznal, da je bil občutek, ko mu igralci Barcelone niso bili sposobni zabiti gola, fenomenalen. S skupno zmago 3:0 so se Torinčani tudi maščevali Kataloncem za poraz v velikem finalu leta 2015, ko je Blaugrana slavila s 3:1. "Ohraniti mrežo nedotaknjeno proti Barceloni je nekaj zelo posebnega. Tudi zaradi tega, ker gredo zasluge obrambi in vsem ostalim igralcem na zelenici. Vsi smo dali od sebe svoj maksimum na obeh tekmah," je še dodal Buffon. Sedaj ga s soigralci čaka morda še težji obračun z Monacom. Francoski prvoligaš je pravi hit in popestritev letošnje sezone. Mlado moštva Leonarda Jardima igra izjemno napadalen in atraktiven nogomet. Gole zabijajo kot za šalo. Zgolj v izločilnih bojih letošnje Lige prvakov so jih zabili kar 12 na štirih tekmah. Še en izziv za pregovorno granitno obrambo Juventusa. Prvo polfinalno tekmo med Monacom in Juventusom si boste lahko ogledali tudi v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO. V sredo začnemo ob 20.30.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
01. 05. 2017 15.16
+0
Kaj pa poka take neumnosti,vsi smo vedli,da mu ga nima kdo dat,zdej ga pa jezik boli....prav mu bodi................:):):)
Domoljub420
01. 05. 2017 18.04
+1
Malo sem razočaran nad Barco. Takšni igralci kot so MSN bi morali zadeti več kot enkrat.