Liga prvakov

Pot v Cardiff: Real se bo udaril z mestnim tekmecem Atleticom, Juventus pa se bo boril z monaško senzacijo

Nyon, 21. 04. 2017 06.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

V švicarskem Nyonu so opravili žreb polfinalnih parov v nogometni Ligi prvakov. Para sta Real - Atletico in Monaco - Juventus. Prve tekme bodo na sporedu 2. in 3., povratne pa 9. in 10. maja. "To, kar se je zgodilo v dveh prejšnjih finalih, ne bo imelo vpliva," pred novim madridskim obračunom svari Emilio Butragueno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Atletico bo imel novo priložnost za maščevanje mestnemu tekmecu Realu.
Atletico bo imel novo priložnost za maščevanje mestnemu tekmecu Realu. FOTO: AP
Prenosi tekem Lige prvakov se na Kanal A in VOYO vračajo 2. maja (ob 20.30), ko si boste lahko ogledali madridski derbi Reala in Atletica s stadiona Santiago Bernabeu. Dan kasneje bo v Monaku gostoval Juventus, v četrtek ob 20.55 pa se bosta pomerila Celta Vigo in Manchester United v polfinalu Lige Evropa.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak se bo s svojim španskim klubom Atletico Madridom v polfinalu nogometne Lige prvakov pomeril z mestnim tekmecem Real Madridom, je določil žreb na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) pod budnim očesom predsednika zveze Aleksandra Čeferina. Preostali polfinalni par je Monaco - Juventus. Prva tekma madridskega derbija bo na stadionu Santiago Bernabeu, povratna pa na domovanju Atletica Vicenteju Calderonu. V drugem polfinalnem paru bo prvo tekmo gostil Monaco, povratna pa bo v Torinu. Prvi dvoboji bodo na sporedu 2. in 3. maja, povratni pa 9. in 10. Veliki finale sezone Lige prvakov bo 3. junija v Cardiffu.

"Zelo dobro se poznamo. Atletico je zelo težek nasprotnik, ki se zelo dobro brani in je zelo čvrst," je takoj po žrebu povedal Realov predstavnik, legendarni napadalec Emilio Butragueno. "Že zaradi tega, da smo v finalu po tem, ko smo igrali z Bayernom, smo lahko zelo zadovoljni. A čaka nas še najtežji korak, da bi prišli do tako želenega finala za navijače Madrida. Atletico prihaja v zelo dobri formi, kot tudi mi. Še tri tekme v prvenstvu nas čakajo do naše prve medsebojne na Bernabeuu. Oboji bomo prišli v dobri formi. Liga prvakov obe ekipi primora, da igrata na najvišji ravni. To bosta izjemno intenzivni tekmi. Morali bomo biti na naši najvišji ravni. Tem igralcem je potrebno zaupati. Oni so nas popeljali do sem. Prva tekma doma? Ne ve se. če bo prva tekma doma vplivala na par ali ne, res ne. V principu imaš določeno prednost, če igraš povratno tekmo v gosteh, a odvisno je od rezultata prve tekme. Potrebno je biti zelo čvrst na tej prvi tekmi, da bi iztržil dober rezultat in ga nato branil na povratnem dvoboju. Ko smo igrali z Bayernom, se je zdelo, da nam ni pomagalo, a smo vseeno šli naprej. Vsako leto je drugače in vsaka tekma je drugačna. To, kar se je zgodilo v dveh prejšnjih finalih, ne bo imelo vpliva. Atletico zelo dobro izkorišča napake nasprotnika. Zelo so čvrsti zadaj, zelo malo golov prejmejo. V takšnih parih odloča praktično ena napaka. Ne smeš jih delati, saj jih drago plačaš."

Gianluigiju Buffonu je uspelo že šestinštiridesetič v elitnem tekmovanju ohraniti nedotaknjeno mrežo s čimer se je zavihtel na četrto mesto najboljših vratarjev vseh časov, od rekorda Ikerja Casilliasa pa ga loči le še osem tekem.
Gianluigiju Buffonu je uspelo že šestinštiridesetič v elitnem tekmovanju ohraniti nedotaknjeno mrežo s čimer se je zavihtel na četrto mesto najboljših vratarjev vseh časov, od rekorda Ikerja Casilliasa pa ga loči le še osem tekem. FOTO: AP

Atletico je na žrebu predstavljal Clemente Villaverde, ki ni skrival zadovoljstva nad ponovnim snidenjem z mestnimi tekmeci, ki so bili za rdeče-bele usodni v lanskem finalu v Milanu in leta 2014 v Lizboni. "Občutki? Takole 'na prvo' - izvrstni. Možnost, da lahko uživamo v polfinalu Lige prvakov in to bo tretjič v štirih letih, ko nam je to uspelo ... Ob tem smo lahko ponosni na ekipo in na Atletico," je dejal Vilaverde. "Vsi štirje polfinalisti smo pokazali, da imamo odnos in sposobnost, ki sta potrebna za to, da smo, kjer smo. Vsi si zaslužimo srečo na žrebu. Vsi štirje smo močni. Polfinala bosta izvrstna. Mi smo zadovoljni, kako se v tem obdobju sezone razvijamo. Ekipa je zelo blizu našim vrednotam, zaradi tega smo lahko ponosni. Povratna tekma na Calderonu? Nikoli se ne ve, če je to dobro ali ne. Potrebno se je prilagoditi na vsako tekmo in jo 'prebrati' v vsaki od obeh priložnosti. Naši ljudje so znali predelati dogodke iz dveh finalnih tekem (z Realom), ki smo jih izgubili, zavedajo se, kaj pomeni priti do semkaj. Miselnost igralcev je primerna evropskemu polfinalu. To bo tudi najboljše možno slovo od Calderona. Upamo, da bomo prikazali predstavo dostojno temu evropskemu slovesu od Calderona."

Par št. 2 sestavljata na papiru "najlažji" nasprotnik AS Monaco in Juventus, ki je navdušujoče opravil z dvema tekmama proti Barceloni, ki mu ni uspela zabiti niti gola. "Težko je reči, katerega nasprotnika bi si najbolj želeli, to tekmovanje je namreč pokazalo, da ne moreš niti enkrat grešiti," je povedal upokojeni Juventusov as in predstavnih stare dame na žrebu Pavel Nedved. "Pričakujem in verjamem, da smo na ta par maksimalno pripravljeni, čaka nas zelo mlado moštvo, ki zelo veliko teče in ki ne more izgubiti ničesar. To je vedno nekaj napornega. Osredotočamo se, da bi prišli do finala. Ekipa je zelo zbrana in niti malo ni 'poletela' po tekmi z Barcelono. Zelo smo zadovoljni z Maxovim (trenerjem Massimilianom Allegrijem, op. a.) delom in radi ga imamo. Naša želja je, da bi skupaj nadaljevali in mislim, da je takšna tudi njegova želja. Težav ne bo," je še dodal legendarni Čeh. Monacove želje in pričakovanja je predstavil Ludovic Giuly, nekdanji napadalec kluba iz kneževine, ki je sam pomagal popeljati rdeče-bele v finale leta 2004, na poti do katerega je Monaco izločil tudi veliki Real Madrid. Tudi zato ga Italijani ne bodo jemali z levo roko. "Kako z Juventusom? Ključna beseda za nas je, da verjamemo," pravi upokojeni francoski napadalec Giuly. "Že tako smo navdušeni, da smo v polfinalu Lige prvakov in z vsem našim srcem bomo želeli do Cardiffa. Nič nimamo za izgubiti in ponosni smo, da se lahko merimo s tako močnim moštvom, kakršno je Juventusovo. Trenutno smo ekipa, ki je v oblakih: naša moč je v skupini, ki ima veliko kakovost, močno klubsko strukturo in trenerja, ki opravlja izvrstno delo."

Polfinalna para LP:
Real Madrid ‒ Atletico Madrid
AS Monaco ‒ Juventus

Pot v Stockholm: Manchester United se bo za finale udaril s špansko Celto, Ajax proti Lyonu

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Manchester United se je v polfinale uvrstil po zmagi nad belgijskim anderlechtom.
Manchester United se je v polfinale uvrstil po zmagi nad belgijskim anderlechtom. FOTO: AP

Znana sta tudi polfinalna para "drugoligaške" evropske nogometne lige. Prvi polfinalni par Lige Evropa bosta ekipi Ajaxa iz Amsterdama ter Olympique Lyona, v drugem pa se bosta udarili ekipi Manchester United in Celta iz Viga, je določil žreb na sedežu Uefe v Nyonu. Prvi tekmi polfinala bosta 4. maja, povratni pa 11. maja. Finale letošnje Lige Evropa bo 24. maja v švedskem Stockholmu.

Polfinale Lige Evropa:
Celta Vigo ‒ Manchester United
Ajax ‒ Olympique Lyon

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (256)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
21. 04. 2017 20.27
+3
Finale bo Juve vs Real ...
Iniesta
21. 04. 2017 20.33
+5
Juve osvaja LP, ker ima v ekipi bosanca in hrvata, real pa samo dva hrvata ...
CURVANORD Zanetti
21. 04. 2017 21.18
+3
Ne kurblaj ker se bo @mandzo vzgal in spet opeval da da ti klubi brez hrvatov bi se jim slabo pisalo.Nic ne omeni kako je igral resitelj barce Raketic njihoc najboljsi vezni v zafnjih letih,tudi na zgreseni penal hrvata Mitrovica vceraj nic ne oneni te dominacije
MM?
22. 04. 2017 13.38
+0
To je res spolzek teren, se bo Mario takoj javil.
JbmTiMt
21. 04. 2017 19.44
+1
posteno bi blo atletico juve finale
Kollerik
22. 04. 2017 14.36
+4
MacekMuri75A
21. 04. 2017 17.55
-3
Želim si finale Real - Monaco ... bi bila prava poslastica za oči ... obe ekipi napadalni ... veliko golov ... še prej pa moramo preko Atletica in najboljšega vratarja na svetu Oblaka :-)
MM?
21. 04. 2017 19.09
+1
Kar pozabi na veliko golov v finalu. Je prevelik vložek.
kameltrajbar
21. 04. 2017 17.41
..dobre tekme.....)
kameltrajbar
21. 04. 2017 17.42
-2
..bol da je tko..ker bi drugače spet gledal 2 španca v finalu....)
grevid
21. 04. 2017 17.39
+10
Upam na finale juve-atletiko
Vrb1
21. 04. 2017 17.19
+10
Kako ste smešni tisti, ki se še vedno samo osredotočajo na izpad Barce in Bayerna xD tekme so že zdavnaj konec, hejterčki se pa še zmeraj veselijo... Strastno navijajte za svoj klub, vendar imejte nek respekt do drugih klubov, če že gledaš nogomet ga glej vsaj z užitkom ne pa zaradi pravociranja in ostalih zadev. Nekateri ste res na ravni 3-letnika... Kar se pa tiče žreba, mislim da bo kar zanimivo :D vsi že odpisujejo Monako, vendar v letošnji sezoni jih ne bi kar odpisal, ker igrajo fenomenalno. Na drugi strani pa klasičen španski derbi, ki ga bodo že spet zaznamovale fantastične obrambe Jana Oblaka in briljantna španska igra ;) Pa lep dan še naprej :)
MM?
21. 04. 2017 19.11
+3
Ja, največji užitek je poudarjanje izpada neke druge ekipe in ne veselje ob zmagi priljubljene. Slovenski nacionalni šport.
mejacrnikal
24. 04. 2017 15.24
To je sindrom celega sveta.. ne pa slovencev..
notrajnc05
21. 04. 2017 17.16
-7
Tu je članek o polfinalu LP kjer se bodo udarile 4 najboljše ekipe v Evropi, zato mi ni jasno čemu se barcelonarji sploh oglašate, ker vas że zdavnaj ni več blizu najboljših...
Kollerik
22. 04. 2017 14.41
+2
...tvoji pudeljni so se prešvercal in so zato v napačni družbi. Upam, da jih nekdo čim prej izloči, saj so kot virus v sicer poštenem programu zaslužnih.
janezdollar
21. 04. 2017 17.15
+1
Monaco je odlična ekipa, ampak preko Juveta verjetno ne bo šlo...na drugi strani dajem rahlo prednost Atleticu, ampak Real je Real...
dark horse
21. 04. 2017 16.44
"Že zaradi tega, da smo v finalu po tem, ko smo igrali z Bayernom, smo lahko zelo zadovoljni. A čaka nas še najtežji korak, da bi prišli do tako želenega finala za navijače Madrida??? Če je res to izjavil pojma nima o čem govori ali je pa to spet popovski FAIL
Maddox
21. 04. 2017 19.07
grevid
21. 04. 2017 16.44
-1
Tudi Real in njene navijače bo udarila KARMA! Tko, da se ne repenčit, še vedno lahko ne osvojite ničesar.
bigdick19
21. 04. 2017 16.05
-2
2 rdeča pa en offside..pa je finale tu...baje da kassai sod...
LocoBlanco
21. 04. 2017 17.14
+0
Če bo tako, bo finale odločen že po rednem delu! Ne bo podaljškov tako, kot jih dobil BayM. z dvema neregularnima zadetkoma!
ZyzzMirin
21. 04. 2017 22.43
+0
Bayern je na 2 tekmah dal 1 regularen gol real pa 4... seveda pa je treba jokat ne?
rolica
21. 04. 2017 15.33
+0
Saj že ptički čivkajo da bo real prvak...žal to kar se gleda ni več nogomet ampak žoga denarja. ..a je žreb res določil da bo en Španec v finalu...glede na to da se vrtijo miljoni jaz nič ne verjamem...škoda da je denar pokopal dober nogomet
ehjaehja
21. 04. 2017 16.58
+2
rolica a boli? tvoji katalonci so izpadli doživeli sramoto tokrat pa ni bilo nemca da bi vam šenkau 2penala tako da glavo dol rep med noge pa jokcat še bolj bo bolelo ko bomo znova osvojili ligo prvakov HALA MADRID!
rolica
21. 04. 2017 17.50
+4
Dragi moj si zelo daleč od mojih...pojej čokolio iz skodelice s slikco od ronalda otrok
Kollerik
21. 04. 2017 17.59
+8
ha, ha..... slinček si naj nadene pa malce dudiko potegne.....
Ka pa mislis
21. 04. 2017 15.27
-5
Ayetkin ne bo sodil, ker farsici ne igrajo.
nikajzadodat
21. 04. 2017 17.57
+0
Ti še kar v svojem svetu. Škoda, da nisi gledal Real: Bayern ;)
CURVANORD Zanetti
21. 04. 2017 15.16
+1
Nekako imam obcutek da letos Monaco vedno dobili najlazjega tekmeca,fuj te bodi UEFA.Vse podkupjeno:-)
mackon08
21. 04. 2017 15.40
+3
CURVANORD Zanetti Nimašpojma, Monaco je dobil najtežjega nasprotnika.
CURVANORD Zanetti
21. 04. 2017 15.59
+2
Vrgiznil si kot morski pes,se enkrat preberi zgornji post do konca in znakece upostevaj,bos razumel
vivaldi
21. 04. 2017 16.36
mejacrnikal
24. 04. 2017 15.26
Nevem ce je jive najlazji nasprotnik od teh preostalih..kvecjemu nasprptno
Švejk 123
21. 04. 2017 14.51
-7
Glej in komentiraj finale Atletico vs.Monaco = 100%!
VECCHIASIGNORA
21. 04. 2017 16.19
+7
zastavi celo svoje in sosedovo premoženje za napredovanje omenjenih :))
Desnica boli
21. 04. 2017 14.34
-2
Nogomet je hecna zadeva. Miljone bedakov plačuje karte in gleda nekaj bajno plačanih igralcev, ali pa se valjajo po kavču, nažirajo s pivom in sanjajo, kako bodo oni tudi nekoč v formi in bogati :D
notrajnc05
21. 04. 2017 14.51
+9
zabuko
21. 04. 2017 14.55
+3
Nekateri bedaki pa pišeje komentarje na temo, ki jih sploh ne zanima.
MM?
21. 04. 2017 14.58
+0
Hočeš, nočeš, nekaj resnice je na tem.
Ka pa mislis
21. 04. 2017 15.23
-2
Milijoni so bedaki, ti pa par drugih pa niste...
VECCHIASIGNORA
21. 04. 2017 16.23
-1
kaj je šele tisti, ki se ukvarja s temi odkrivanji.."mešaš dhrek in ugotavljaš kako smrdi" hecna zadeva :)
nikajzadodat
21. 04. 2017 17.54
+1
3x..: Je RES veliko resnice v tem, edino sam zaključek malo šepa ;)
MM?
21. 04. 2017 19.15
+1
Jure Anonimen
21. 04. 2017 14.09
+3
messi bo tekmo gledal iz kavča NEPRECENLJIVO
alien8potnik
21. 04. 2017 14.20
+7
meni je še bolj neprecenljivo, da jo bo s kavča gledal pikec ;)
Kollerik
21. 04. 2017 14.28
+5
reaklovih putkotov so polna usta na račun dela drugih, zraven pa ljubezen do madžarske piščalke še kar tli v njihovih pokvarjenih srčkih.... :))
Jure Anonimen
21. 04. 2017 14.49
-5
eno tekma je čudna medtem ko je pri barci vsaka 2 joj kakšne izgovore iščete a poglej prejšno tekmo s PSG pa te je slahko sram!
Jure Anonimen
21. 04. 2017 14.50
-5
če je sodnik sodil za barco proti PSG si je rekel madzar zakaj pa nebi tudi za real da bo fer
Ka pa mislis
21. 04. 2017 15.24
-6
Se v nedeljo da jih zradiramo in se razpadejo
CKDD234
21. 04. 2017 16.53
-2
nebo imel časa tekme gledat, ker dobi obisk...baje, da pikec in suarez vozita vlakeca proti njegovemu ranchu, kjer ju pricakuje messi z nogicami narazen...pikeci je edino bad na tem potovanju, ker si je neymar premislo in nima nikogar spredi, da se bi lahko priklopil
nikajzadodat
21. 04. 2017 17.55
+1
Se pa res praši in praši ...mislim za dobrim konjem ;)
Kollerik
21. 04. 2017 17.58
+6
Horde, da se ti ne bo kaj zareklo... saj veš... Barca je prastari strah vaših kraljevih ljubljenčkov in ne obratno.... in ranjen tiger lahko najbolj močno ugrizne.... aja, boste imeli 13 igralca s piščalko tut na sceni.... od tod samozavest.... :))
slos
21. 04. 2017 14.07
+1
Lyon vs celta in real vs juventus, čeprav bo pravo finale v polfinalu. Zmagajo pa kot ponavadi....spanci
P0K3RC4T912
21. 04. 2017 14.15
+1
Lyon vs Celta tuki zraven pase kukr cebula na cokolado
VECCHIASIGNORA
21. 04. 2017 13.54
+14
Vse stiri tekme bojo vojaske, naj bo posteno in zasluzeno. Srecno! Forza Juve
Smeljo
21. 04. 2017 13.53
+6
United letos z neverjetno sreco pri zrebih haha
Chelsea1991
21. 04. 2017 15.06
-1
kaj te pa ni španska liga najboljša. a sedaj pa bo že kar naenkrat (ne)sreča če španski klub izpade od uniteda ahahaha, lani sta bila tako united kot celta 6. v svoji ligi tako da ni nobenih izgovorov in gre očitno za isto močni ekipi, torej če united napreduje je angleška liga najmanj enakovredna neglede na to če bo en in isti sodniški klub spet osvojil LP ker to ne šteje nič, realno stanje je dokazal že palček lester ki je izločil seviljo haha
Smeljo
21. 04. 2017 15.23
+0
Nism reku da je celta slaba sam tko koga so pa mel realno mi smo mel tezje delo do zdej
ForzaJuve
21. 04. 2017 16.31
-3