Liga prvakov

VIDEO: Čeferin o odpovedi tekme v Dortmundu: V prvi vrsti je treba misliti na varnost vseh vpletenih

Dortmund, 12. 04. 2017 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je obsodil napad na avtobus nogometašev Dortmunda pred tekmo četrtfinala lige prvakov proti Monacu. Obenem se je strinjal, da je bila odpoved tekme in preložitev na sredo edina pravilna odločitev.

Več videovsebin
  • Navijači Borussie zapuščajo stadion
    01:39
    Navijači Borussie zapuščajo stadion
  • Marc Bartra poškodovan po napadu na avtobus
    00:10
    Marc Bartra poškodovan po napadu na avtobus
  • Forenzična preiskava nemške policije na kraju eksplozije
    01:18
    Forenzična preiskava nemške policije na kraju eksplozije
  • Avtobus Borussie Dortmund tarča bombnega napada
    00:53
    Avtobus Borussie Dortmund tarča bombnega napada
  • Jutro po bombnem napadu na avtobus Borussie
    00:51
    Jutro po bombnem napadu na avtobus Borussie
Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin FOTO: AP
"Odločitev, da prestavimo tekmo, je bila pravilna. V prvi vrsti je treba misliti na varnost vseh vpletenih, navijačev, uradnih oseb in igralcev," je dejal Aleksander Čeferin in dodal, da je zelo pretresen nad dejanjem v Dortmundu. Slovenski predsednik Uefe pa ni skrival, da je zelo navdušen nad profesionalnim ravnanjem neposredno po napadu.
Kot je sporočila policija, so bila eksplozivna telesa, ki so poškodovala avtobus, skrita v živi meji v neposredni bližini hotela, od koder so se nogometaši odpravili na tekmo. Za kakšne vrste eksplozivnih teles je šlo, policija še ugotavlja. Morda bo odgovor našla v sumljivem predmetu, ki ga je našla v dosedanji preiskavi, ki pa ni bil eksplozivna naprava, kot se je špekuliralo pred tem.
"Rad bi se zahvalil predstavnikom obeh klubov, lokalnim oblastem, in navijačem za sodelovanje na in ob terenu." V torek zvečer so ob odhodu avtobusa nogometašev Borussie Dortmunda iz hotela na domači stadion pred četrtfinalno tekmo lige prvakov proti Monacu odjeknile tri eksplozije. V eksplozijah je bil poškodovan španski nogometaš Borussie Marc Bartra, ki so mu ponoči uspešno operirali poškodovano roko in policist na motorju, ki je spremljal avtobus. Policija sicer preiskuje napad in ob zori so stekle nove preiskave na kraju eksplozij. Že sinoči so policisti potrdili, da je šlo za neposreden napad na avtobus, ozadje pa še ni znano. Policija je prejela tudi pisanje, v katerem je priznanje za napad, a verodostojnost dokumenta prav tako še preverjajo.

Marc Bartra
Marc Bartra FOTO: AP
Tekma med Borussio in Monacom bo danes ob 18.45, policija pa je že sinoči poskrbela za dodatne varnostne ukrepe pri obeh ekipah, pa tudi za izvedbo tekme.
Nogometaši v Ligi prvakov bi morali drevi odigrati le dve tekmi četrtfinala. Zaradi neljubih torkovih dogodkov v Dortmundu pa bo na sporedu še obračun dortmundskih rumeno-črnih in Monaca. Začel se bo ob 18.45.

Toda v nemškem klubu se bojijo, ali se bodo psihično uspeli pripraviti na dvoboj s Francozi, pa tudi na sobotni ligaški obračun s Frankfurtom in povratno tekmo prihodnjo sredo v Monte Carlu. Dvoboj Borussie in Monaca bo tako potekal v malce nenavadnih okoliščinah, tudi zavoljo dejstva, da je bil ob eksploziji lažje poškodovan branilec nemške ekipe Bartra. Toda nogometni privrženci kljub temu pričakujejo veliko zadetkov. Monaco je namreč strelsko izjemno razpoložen, na 31 domačih ligaških tekmah jih je dosegel prav tako kot Barcelona 88. Toda kapetan rumeno-črnih Marcel Schmelzer pravi, da bo pomembna predvsem obramba in da je ta na strani nemške ekipe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
12. 04. 2017 15.12
+3
spet na delu bodoci diplomirani od tam spodaj, kaj pravi fajonka na to, pa mesec, pa hanzek pa to
glej ovega
12. 04. 2017 12.34
+11
zahvala gre Sorosu,Junckerju in Merklci;) in seveda medijem ki igrajo "levičarske aktiviste na mejah" seveda za dobro plačo ki jo nakazuje Soros ;)
LLLEPI
12. 04. 2017 11.03
+3
Eu in njeni politiki se trudijo za tekme kamel na eu ozemlju potencialni igralci so ze uvozeni v velikem stevilu
LLLEPI
12. 04. 2017 11.05
+3
V EU kmalu ne bo vec velikih sportnih dogodkov koncertov nedelskih shodov itd Nasi vrhunski politiki v Bruslju pocasi spreminjajo unijo v zapor
hotchilipoper
12. 04. 2017 08.19
+13
Premalo je misliti,treba bo kaj ukreniti,in si zatiskati oči pred velikim problemom.Me zanima kaj bi mislil čeferin,če bi v bombni eksploziji umrl nekdo od njegovih domačih.
korintos23
12. 04. 2017 10.35
-2
H2OH
12. 04. 2017 10.39
+2
Zid? Zdaj ne več, ko je Miro lani oz. predlani preko Slovenije tihotapil skoraj 1 mio ekonomskih migrantov...
LLLEPI
12. 04. 2017 11.09
+0
Zid bo za domacine. EU politiki si zelijo uvoz teh prebivalcev in jim dovolijo prost pretok po celi EU jim pomagajo denarno ; nudijo zastonj bivalisca hrano itd