Liga prvakov

Celtic z visoko zmago na derbiju nabrušen odhaja na Camp Nou

Glasgow, 12. 09. 2016 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V torek svojo zgodbo v letošnji sezoni Lige prvakov začenjata Barcelona in Celtic. Španski in škotski velikan se bosta na Camp Nouu pomerila za prve točke v skupini C v letošnji izvedbi najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Pred zahtevno preizkušnjo so zelo motivirani igralci Celtica, ki so na zadnji prvenstveni tekmi s 5:1 premagali večne tekmece Glasgow Rangers.

Barcelona in Celtic sta se srečala še pred začetkom letošnje sezone. Na prijateljski tekmi pa so bili Katalonci boljši s 3:1.
Barcelona in Celtic sta se srečala še pred začetkom letošnje sezone. Na prijateljski tekmi pa so bili Katalonci boljši s 3:1. FOTO: AP

V torek in sredo se s prvim krogom skupinskega dela začenjajo boji v elitni Ligi prvakov. S tekmo v skupini C svojo evropsko popotovanje na Camp Nouu začenjata španski prvak Barcelona in škotski prvak Celtic. To bo dvoboj dveh nekdanjih evropskih prvakov, Celtic je namreč na evropski prestol stopil enkrat, in sicer leta 1967. Barcelona ima na drugi strani v svojih vitrinah že pet naslovov v prestižnem tekmovanju. Pred prvim obračunom v novi sezoni v taborih obeh moštev vlada različno vzdušje. Barcelona je namreč pred domačimi navijači izgubila tekmo tretjega kroga Primere Division. Na Camp Nouu jih je z 2:1 šokiral Alaves. Po srečanju je strateg Kataloncev Luis Enrique priznal, da je storil napako pri sestavi moštva. Barcelona je tekmo začela z močno oslabljeno začetno enajsterico. Enrique je prav zaradi tekme s Celticom želel spočiti nosilce igre. Na klopi so tako obsedeli Lionel Messi, Luis Suarez in Andres Iniesta. Vsi trije so sicer kasneje vstopili na zelenico, a niso uspeli preprečiti prvega poraza poraza v letošnji sezoni.

Na drugi strani so varovanci Brendana Rodgersa veliko bolj zadovoljni z razpletom zadnjega prvenstvenega obračuna. Na svojem stadionu so namreč z visokih 5:1 odpihnili večnega tekmeca Rangers. Z rivali so odigrali prvo ligaško tekmo po štirih letih in niso razočarali zvestih navijačev, ki so napolnili kultni Celtic Park. Blestel je mladi up nogometa Moussa Dembele, ki je zabil  'hat-trick' in postal prvi nogometaš po več kot petdesetih letih, ki je zabil tri gole na največjem škotskem derbiju, ki je bolj znan pod imenom Old Firm. Pri škotskih prvakih so sicer priznali, da niso imeli veliko časa za proslavljanje velike zmage, saj so se takoj začeli pripravljati na tekmo z Barcelono, katero so nazadnje v Ligi prvakov ugnali leta 2012. Takrat jih je do zmage ponesla domača publika, ki za tekme Lige prvakov, vselej pripravijo neverjetno vzdušje. Nazadnje pa sta se ekipi srečali 30. julija letos. Barcelona pa je v okviru mednarodnega pokala prvakov (ICC) slavila s 3:1. To je bil seveda  prijateljski obračun, na katerem tekmovalni naboj ni bil v ospredju.

Brendan Rodgers bo s Celticom poksušal presenetiti Barcelono.
Brendan Rodgers bo s Celticom poksušal presenetiti Barcelono. FOTO: Reuters

"Takoj po tekmi z Rangersi smo se takoj lotili priprav na tekmo z Barcelono. Ogledali smo si njihovo tekmo z Alavesom in analizirali njihovo igro. Bomo videli kaj njihova tekma pomeni za naš sistem igre. Dejstvo pa je, da bomo morali odigrati popolno tekmo, če želimo osvojiti kakšno točko," je pred odhodom v Barcelono na letališču v Glasgowu spregovoril pomočnik Rodgersa Chris Davies. Škoti se zavedajo, da je vsaka osvojena točka zelo pomembna, saj v letošnji sezoni nastopajo v izjemno težki skupini. Poleg Barcelone bosta njihova nasprotnika še Manchester City in Borussia Mönchengladbach.

Alaves je vsekakor dokazal, da je Barca tudi v svoji trdnjavi, poimenovani Camp Nou, premagljiva. Je pa res, da bodo v Ligi prvakov zaigrali vsi težkokategorniki, ki so prvenstvo tekmo izpustili, oziroma dobili manjšo minutažo. Kako se bo razpletla tekma uvodnega kroga skupine C si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO. S prenosom začnemo ob 20.30.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PartyTime
13. 09. 2016 10.18
+2
Jaz pa predvidevam, da bo Barca snedla Celtic.
drimtim
12. 09. 2016 22.55
+1
mogoče pa dajo častni gol
Luka Radeka
12. 09. 2016 20.07
-5
barcelona ni v formi
Uporabnik113089
12. 09. 2016 19.52
-6
Moja napoved:Barcelona 2: 2 Celtic.
piuski
12. 09. 2016 21.32
+4
Trend01
12. 09. 2016 18.51
+6
Ja, ja... Najbrž je celo favorit.... Vse za klike (in uspevate)
CURVANORD Zanetti
12. 09. 2016 20.40
+4
Petarda10
12. 09. 2016 18.44
+2
Nimajo niti malo možnosti