Liga prvakov

Morato ustavila poškodba, a je dokazal, da Chelseajeva devetica ni 'zakleta'

London, 03. 10. 2017 09.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Chelseaju so velike upe položili na ramena 24-letnega napadalca Alvara Morate, ki je v londonsko moštvo prestopil iz madridskega Reala. Dres s številko 9, ki ga je oblekel Španec, je veljal za "zakletega", saj predhodniki niso bili pretirano uspešni. A Morata se je do poškodbe izkazal z učinkovitostjo in sedmimi goli v majici londonskega kluba.

Alvaro Morata je čakal na pravo priložnost pri madridskemu Realu, a je ni v popolnosti dočakal. Zato se je odločil, da se preizkusi drugje. Za španskega napadalca je bilo veliko zanimanja med številnimi evropskimi klubi, največ pri dveh angleških prvoligaših, Manchester Unitedu in Chelseaju, pa tudi pri italijanskemu AC Milanu. United se je odločil za Romela Lukakuja, Chelseaju pa je uspelo v svoje vrste zvabiti Morato. Slednji je lani igral za Real, pred tem pa dve leti kot posojeni igralec pri Juventusu.

Španec je oblekel moder dres s številko 9, čeprav je v pri galaktih nosil sedmico. Lani je dosegel 15 golov za beli balet, pa čeprav je dobil malo priložnosti v konkurenci Cristiana Ronalda, Karima Benzemaja, Garetha Bala. Morata dokazuje, da devetica ni "zakleta", saj je na devetih tekmah v vseh tekmovanjih dosegel sedem golov. Edina skrb je trenutno poškodba noge, ki jo je "staknil" na tekmi proti Manchester Cityju. Po zdravniškem pregledu je napoved, da bo moral počivati od šest do osem tednov, izpustil naj bi vsaj šest tekem, tudi dve v Ligi prvakov, obe proti Romi.

Chelseajeva devetica sicer ni prinesla veliko zadovoljstva nogometašem, ki so jo nosili pred njim.Zadnji, ki je pri londonski zasedbi nosil devetico je bil Radamel Falcao, ki je bil v klubi na posoji. A kot piše Express, je vse od časa Jimmyja Floyda Hasselbanka, nogometaš, ki je nosil ta dres, imel težave in ni našel prave forme oziroma golov. Med napadalci pri Chelsaju so bili recimo tudi Mateja Kežman, Hernan Crespo, Khalid Boulahrouz, Steve Sidwell in Fernando Torres.

Alvaro Morata zaradi poškodbe ne bo igral za reprezentanco.
Alvaro Morata zaradi poškodbe ne bo igral za reprezentanco. FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mitjat
03. 10. 2017 11.23
-2
Še sreča, da lahko ima zdaj Ronaldo sedmico, saj Morata je bil legenda pri Realu in je imel prednost pri izbiri številke. Bravo avtor članka, za razgledanost.
Hachi
03. 10. 2017 10.59
+5
a vi sploh veste, kaj pisete? Khalid Boulahrouz med napadalci?????? a ste ze sploh slisali zanj? ja, imel je stevilko 9, bil pa je branilec. Igral je tudi kot centralni branilec, vecino casa pa je igral na desnem boku.Steve Sidwell napadalec? Bil je vezist, v osnovi defenzivni vezist, po potrebi kreator oz. centralni vezist!!! Torej je tudi stevilka 8 pri Barci zakleta, glede na to, da je Sidwell v karieri dal v 464 tekmah 58 golov, Iniesta v Barci pa v 633 tekmah samo 54 golov? a je st. 5 pri Unitedu zakleta, glede na to, da je Rio Ferdinand v svojih 633 tekmah (celotna kariera) dosegel samo 12 golov? tako Torres kot Falcao sta prisla v London po precej hudi poskodbi kolena. na zalost sta podlegla tudi pritisku, ceprav sploh Torres, se je vedno trudil in dajal vse od sebe. dostikrat se mu je po robu postavila tudi sreca. Zanimivo da Jimmy ni imel tezav s stevilko, pa Morata jih tudi nima. pa pred tem jih tudi Vialli ni imel. tudi Crespo ni imel tezav s stevilko, ampak z minutazo. ce gledamo malce razmerja, je zadel na vsakih 156 minut. Diego Costa je recimo pri Chelseaju zadel na vsakih 169 minut!!!! TOREJ? je bila tudi 19-ica pri Chelseaju zakleta al kako? zanimivo, kako pri vas pisejo clanke tisti, ki nimajo blage veze ne o sportu, ne o novinarstvu.
klokcar
03. 10. 2017 09.43
+5
Še dobro, da je šel, da lahko ima cr 7..dejte mal prebrat svoje clanke, preden jih objavite..