Liga prvakov

Conte še podžgal novice o odhodu v Chelsea in polaskal Angležem

Firence, 21. 03. 2016 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor italijanske nogometne reprezentance Antonio Conte, ki se po letošnjem EP poslavlja od svoje vloge pri reprezentanci, je spet poskrbel za govorice, da se seli v London k Chelseaju. Dejal je, da si želi delati v tujini in omenil, da je angleško prvenstvo zelo zanimivo.

"Odločitev o odhodu s selektorskega mesta sem dobro premislil, obenem pa želel, da so stvari jasne. Sem poln energije. Nikoli nisem skrival, da bi v bodoče rad delal v tujini," je v ponedeljek v Firencah na zboru Italije za tekmo s Španijo dejal Antonio Conte, poročajo agencije in dodal: "Angleški nogomet ima velike ambicije in zelo zanimivo prvenstvo."  Kot kaže je italijanski strateg vse bližje trenerskemu stolčku na Stamford Bridgeu, kjer trenutno "vedri" Guss Hiddink. Nizozemec je prevzel trenersko mesto po tem, ko so v klubu decembra lani odpustili Joseja Mourinha. Hiddink je le rešitev do konca sezone, nato bo vodstvo kluba izbralo novega trenerja.

A na samem zboru Conte selitve na Otok ni želel dokončno potrditi in se želi posvetiti reprezentanci. Conte je prejšnji teden najavil, da poleti po evropskem prvenstvu zapušča "squadro azzurro" in mediji so ga takoj povezali z možnim odhodom k Chelseaju. "Zdaj je na prvem mestu še vedno reprezentanca. Čakata nas težki tekmi s Španci in Nemci, ki sta pomembni za Euro, kamor bom ponosen popeljal Italijo," je še dejal ter dodal, da bi bila vsaka zmaga v teh prijateljskih tekmah še kako pomembna.

Antonio Conte
Antonio Conte FOTO: Reuters
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sigis
21. 03. 2016 18.24
+7
Dobri trenerji se izkažejo šele, ko se dokažejo v PL. Ni težko ga mencat po Italiji z Juvetom, po Nemčiji z Bayernom, v Franciji s PSGjem, prav tako ne s sestavljeno Barco in Realom po Španiji. Večina angleških klubov je trenutno precej v razsulu, dodatno sol na rano pa jim natresajo mali klubi, ki jim z lahkoto odbijajo točko. Conte & Guardiola, vso srečo.
ECantona
21. 03. 2016 21.21
-1
Bolj si želim uspeh Italijana, kot pa Katalonca. Po drugi strani bo pa zanimivo videti, če je Pep res tako dober trener ali, kot si že napisal zgolj sreča, da je vodil velikane v turističnih ligah.