Liga prvakov

Žreb v Nyonu 'neizprosen' za Real in PSG, v osmini finala nov spopad Chelseaja in Barce

Nyon, 11. 12. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
M.J./J.K./STA
Komentarji
261

Uefa je na sedežu v Nyonu izžrebala pare osmine finala Lige prvakov. Branilec naslova Real Madrid se bo za vstop v četrtfinale meril s Paris-St. Germainom. Eden derbijev tega dela tekmovanja bo tudi obračun Chelseaja in Barcelone. Prve tekme bodo 13. in 14. ter 20. in 21. februarja, povratne pa 6. in 7. ter 13. in 14. marca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Real brani lovoriko, a je že v osmini finala dobil zelo neugodnega nasprotnika. Madridčani bodo četrtfinale lovili proti Parižanom.
Real brani lovoriko, a je že v osmini finala dobil zelo neugodnega nasprotnika. Madridčani bodo četrtfinale lovili proti Parižanom. FOTO: AP
Pred žrebom v švicarskem Nyonu so zmagovalci posameznih skupin v predtekmovanju za manj zaželene tekmece v osmini finala tega laskavega tekmovanja uvrščali Real, Juventus, Bayern in tudi Chelsea, ki so v svoji skupini osvojili drugo mesto in bodo prvo tekmo odigrali na domačem terenu. In že prvi žreb je postregel s prestižnim parom. V boju za četrtfinale se bosta namreč pomerila PSG in branilec laskavega naslova Real, ki uživata vlogo ožjih favoritov tudi za končno zmagoslavje.
Najbolj zaželen tekmec v osmini finala LP iz bobna nosilcev je bil turški Bešiktaš, ki ga je dobil nemški serijski prvak Bayern. Bavarci so za Manchester Cityjem trenutno celo drugi favorit stavnic.
Španski prvak se bo tako že v osmini finala pomeril z ekipo, ki je v skupinskem delu Lige prvakov dosegla največ golov v zgodovini tega tekmovanja. Parižani so jih zabili kar 25! "Mislim, da je žreb dober. Verjamemo, da se lahko zoperstavimo Realu. Da v ligi prvakov narediš nekaj velikega, moraš premagati najboljše klube. Osmina finala je prava za igranje takšnih tekem. Pokazati bomo morali svoj karakter, taktične sposobnosti in talent. Slednji je zelo pomemben," je po žrebu povedal trener PSG Unai Emery. Emilio Butragueno, eden direktorjev pri Realu, pa je dejal: "Ta tekma bi kaj lahko bila tudi finalna glede na moč obeh moštev. A žreb je poskrbel, da bo eden od teh že v tej fazi končal tekmovanje. PSG je močnejši iz leta v leto, v skupinskem delu je igral brez napak in ima ogromen potencial." Zelo zanimiv bo tudi par Chelsea - Barcelona. Londončani se z Barcelono pogosto merijo v zadnjih letih, prav vsi dvoboji pa so bili spektakularni in nepredvidljivi.

Unai Emery in Neymar
Unai Emery in Neymar FOTO: AP
Barca je angleški klub izločila šestkrat na zadnjih sedmih medsebojnih dvobojih. "Vedeli smo, da obstaja velika verjetnost, da bomo dobili prav Chelsea. To je dobrodošlo. Če hočeš biti prvak, moraš premagati vsakogar. To bo izjemen obračun. Vanj bomo vstopili optimistično, samozavestno in z veliko željo po napredovanju," je pojasnil eden direktorjev Barcelone Guillermo Amor. Na drugi strani direktor Chelseaja David Barnard poudarja: "Z Barcelono smo odigrali že kar nekaj zanimivih tekem. Tekmec se mora zavedati, da imamo v svojih vrstah veliko uspešnih nogometašev, ki so dobili pomembne evropske dvoboje. Ne smejo nas podcenjevati." Še kako nepredvidljiv bo tudi par Juventus - Tottenham. Spursi so osvojili prvo mesto v skupini, Juventus, lanskoletni finalist tega tekmovanja, pa je zaostal za Barcelono.
Eden tistih dvobojev, ki bo prav tako imel veliko pozornosti je tudi obračun Tottenhama in Juventusa. Kluba se v evropskem tekmovanju še nista srečala, pred sezono pa je na prijateljski tekmi na Wembleyju londonski klub zmagal z zadetkoma Harryja Kana in Christiana Eriksena.
"V izločilnih bojih ni slabih nasprotnikov. Vsi zaslužijo maksimalno spoštovanje in tudi previdnost. Juventus je aktualni finalist Lige prvakov, zato se ne boji nikogar. Verjamemo, da lahko ponovimo lanskoletni uspeh, oziroma naredimo korak naprej. Tottenham je izjemen nasprotnik, dobro ga poznamo, saj smo z njim odigrali prijateljsko tekmo v pripravljalnem obdobju in izgubili. Verjemite, dobro bomo pripravljeni, saj letos želimo do konca," je po žrebu v Nyonu v imenu predstavnikov Juventusa misli strnil legendarni Pavel Nedved, eden vodilnih operativcev pri serijskih italijanskih prvakih. Zmagovalec skupine, v kateri je bil slovenski prvak Maribor, Liverpool, bo moral za vstop v četrtfinale izločiti portugalski Porto, drugouvrščena Sevilla pa se bo pomerila z Manchester Unitedom. Najbolj zaželena ekipa iz bobna nosilcev je bil turški Bešiktaš, ki ga je dobil Bayern.

Gonzalo Higuain in Giorgio Chiellini
Gonzalo Higuain in Giorgio Chiellini FOTO: AP
"Zavedamo se, da smo v krogu kandidatov za končni naslov v Ligi prvakov. A potrebno je iti korak za korakom. Bešiktaš bomo zelo spoštovali, ni naključno osvojil prvo mesto v skupini. Vendar pa ima Bayern višje cilje kot zgolj preboj v četrtfinale in od tega ne bežimo," je nemškemu Bildu priznal trener bavarskega ponosa Jupp Heynckes. Prve tekme bodo 13. in 14. ter 20. in 21. februarja, povratne pa 6. in 7. ter 13. in 14. marca. Četrtfinalne tekme bodo 3. in 4. ter 10. in 11. aprila, polfinalne 24. in 25. aprila ter 1. in 2. maja, finale pa bo 26. maja v Kijevu.

Pari osmine finala Lige prvakov:

Juventus - Tottenham
Basel - Manchester City
Porto - Liverpool
Sevilla - Manchester United
Real Madrid - PSG
Chelsea - Barcelona
Šahtar Donjeck - Roma
Bešiktaš - Bayern

V Ligi Evropa obračun Verbiča in Oblaka

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Josip Iličić z Atalanto uspešno nastopa v Evropi.
Josip Iličić z Atalanto uspešno nastopa v Evropi. FOTO: AP

Evropska nogometna zveza je v Nyonu izžrebala še pare šestnajstine finala Lige Evropa. Žreb je namenil zanimiv "slovenski" obračun, saj se bosta v tem delu tekmovanja srečala Koebenhavn Benjamina Verbiča in madridski Atletico Jana Oblaka. Jasmin Kurtić in Josip Iličić se bosta z Atalanto merila proti Borussii Dortmund, Miha Mevlja bo z Zenitom iz Sankt Peterburga igral proti Celticu iz Glasgowa, Kevin Kampl pa se bo z Leipzigom srečal z Napolijem. Prve tekme bodo 15., povratne pa 22. februarja. Četrtfinalne tekme bodo 5. in 12. aprila, polfinalne 26. aprila in 3. maja, finale pa bo 16. maja v Lyonu.

"Poznamo jih, z njimi smo že igrali (leta 2007 so v skupini pokala Uefa zmagali z 2:0, op. a.). Za nas bo to potovanje v lepo mesto, oni pa nam bodo poskusili zagreniti življenje. Koebenhavn je klub, ki je osvojil 12 naslovov državnega in osem pokalnega prvaka. Veseli smo, da smo spet v tem tekmovanju in da bo finale v Lyonu. To namreč vzbuja spomine, glede na to, da nam mesto nekaj dolguje," je povedal predstavnik Atletica Clemente Villaverde, ki se je spomnil poraza Atletica v Lyonu proti Dinamu v finalu pokala pokalnih zmagovalcev leta 1986. "Mi pa smo ekipa, ki jo vodi motivacija. Igralci poznajo tekmovanje in vedo, da je pomembno za klub. Igramo na treh frontah, tako da bo motivacija na zelo visoki ravni," je za spletno stran madridskega kluba še povedal Villaverde.

Zenit s slovenskim branilcem in reprezentantom Mevljo ter prekaljenim italijanskim strategom Mancinijem (na fotografiji) je eden glavnih kandidatov za pohod do finalnega obračuna v Kijevu.
Zenit s slovenskim branilcem in reprezentantom Mevljo ter prekaljenim italijanskim strategom Mancinijem (na fotografiji) je eden glavnih kandidatov za pohod do finalnega obračuna v Kijevu. FOTO: AP

"Dobili smo težkega tekmeca. Celtic je zelo dober, redno igra v ligi prvakov. Pred tremi sezonami sem se z njim srečal kot trener Interja. Zmagali smo, a bilo je težko. Prva tekma bo povedala že marsikaj. Težko je dejati, kdo je favorit. Z njimi bomo igrali šele čez tri mesece, v tem času pa se lahko marsikaj spremeni. Mislim, da nismo imeli sreče pri žrebu, zelo bo zanimivo," je za spletno stran Zenita povedal trener Roberto Mancini. Rezervni kapetan Leipziga Willi Orban pa je o dvoboju z Napolijem za klubsko stran povedal: "Napoli je zagotovo zelo zanimiva ekipa. Pred nami je zahtevna naloga, ki pa se je veselimo."

Prve tekme bodo 15., povratne pa 22. februarja.

Pari 1/16 finala Lige Evropa:

Borussia Dortmund - Atalanta
Nice - Lokomotiva Moskva
Koebenhavn - Atletico Madrid
Spartak Moskva - Athletic Bilbao
AEK Atene - Dinamo Kijev
Celtic - Zenit St. Peterburg
Napoli - Leipzig
Crvena zvezda - CSKA Moskva
Lyon - Villarreal
Real Sociedad - Salzburg
Partizan Beograd - Viktoria Plzen
FCSB - Lazio
Ludogorec - Milan
Astana - Sporting Lizbona
Östersunds - Arsenal
Olympique Marseille - Braga

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (261)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikajzadodat
12. 12. 2017 22.34
+0
Zdajsnji Chelsea ima trenerja in ima ekipo. Z Barco bo prava tekma. Tisti znameniti casi Josejevih mesarjev se kar tako ne pozabijo. Pa diver Drogba, to kar je pocel na zadnjih tekmah proti Barci je sramota za takega hrusta. Zaradi tega se je iz njega norca delal tudi Rooney. Eni ste verjetno pozabili, jaz pac ne. Dva najvecja sramotna daverja v zgodovini. Za prvega vemo, drugi pa prepricljivo Droghba.
Iniesta
12. 12. 2017 17.47
Cas je da LP osvoji nespanski klub ...
alien8potnik
12. 12. 2017 18.14
+1
se strinjam. za nogomet bi to bilo odlično.
Melaj
12. 12. 2017 17.21
+3
Barcelona bo v letosnji sezoni dosegla veliko. Pocasi in za nekatere neopazno meljejo vse. Imaji se rezervo v novih igralcih, ki prihajajo.
alien8potnik
12. 12. 2017 18.14
-1
rezervo v novih igralcih imajo vsi. prestopni rok se bliža.
pikachujekul
12. 12. 2017 16.32
+1
Kam se je pa gospod vsemogočni Trend skril?
ehjaehja
12. 12. 2017 16.25
-3
Da si ne boste kej naredili med tem ko tretjo leto zapored gledaste kraljevi klub v odspredju v ligi prvakov haha HALA MADRID!
pikachujekul
12. 12. 2017 16.27
+1
Mi pa že 3 leta gledamo tvoje slabo znanje slovenščine. Skoči v morje, otrok!
Symbolic
12. 12. 2017 20.04
+1
"odspredje" je pa? Zakaj samo 2 "haha-ja" na koncu? Ti je zmanjkalo štrene?
PartyTime
12. 12. 2017 15.40
+0
Če letos Bayern osvoji trojno krono, bo ronaldo dobil zlato žogo tako kot leta 2013... ker je bil najboljši strelec LaLige pa nobene lovorike! Pa realovci tolk govorijo, da si on zasluži te žoge zaradi lovorik, ki jih osvojijo v sezoni in je on najzaslužnejši xD
pikachujekul
12. 12. 2017 15.53
+0
Cristiano Ronaldo je od leta 2013 totalno ne zanimiv
ddolores
12. 12. 2017 11.49
+2
A so zadovoljni zda j pri UEFI, ko so z glupo postavitvijo nosilcev dosegli, da izpadejo že v osmini trije od šesterice: Juventus, Real, Chelsea, Barcelona, Tottenham in PSG?
Le vkup uboga gmajna
12. 12. 2017 15.18
+0
Kaj ima Tottenham za iskat v tej družbi!?
ddolores
12. 12. 2017 16.08
Če nisi še opazil, našteti klubi igrajo med seboj v osmini!
Iniesta
12. 12. 2017 17.48
Totenhem sem res ne spada, ima pa trenerja res vrhunskega ...
Iniesta
11. 12. 2017 21.42
+4
Uh, kaksne tekme ... šahtjor bo prvak!
peresni
11. 12. 2017 20.26
+1
kako zdaj to...???...Real bi ja moral dobiti Turke!!!!
Iniesta
11. 12. 2017 21.43
-3
Principat
11. 12. 2017 19.01
+5
pozna se neki novi veter pri žrebih ,, ker do sedaj so že vedeli vnaprej s kakšno hitrostjo je pihljal
kameltrajbar
11. 12. 2017 18.24
+8
..super pari....)
drimtim
11. 12. 2017 18.13
-2
sanjsko, kroglice se niso dovolj ohladile
ejanaj
11. 12. 2017 17.29
-4
Fantje sej veste Grande Real
CURVANORD Zanetti
11. 12. 2017 22.40
+5
Narobe pravilno je Grande Inter, oni imajo Hala Madrid
idiu3krasne
11. 12. 2017 17.19
-5
hahaha pogreb Reala...bravo...PSG gladko naprej.
Dany75
11. 12. 2017 20.36
+7
vau si pameten ... potem pa bo spet drugace .. me zanima kaksen izgovor si bos nasel po obeh tekmah ! ccc
aki10
12. 12. 2017 10.48
+7
Vidim, da te močno bolijo trofeji Reala :)
alien8potnik
12. 12. 2017 10.50
+3
lepo se umiri. koliko lig prvakov je FCB osvojila v zadnjih peetih letih? in koliko real madrid? kolikokrat je FCB v zadnjih sedmih letih bila v polfinalu LP? in kolikokrat RM? lepo v miru preračunaj in potem na nas naslavljaj svoje presežne zapise. sicer pa, ja. RM in PSG sta dejansko ekipi, ki bi si zaslužili vsaj polfinale. škoda, ker bo ena od teh dveh ekip morala zapustiti tekmovanje tako zgodaj. osebno dajem več možnosti za napredovanje PSG (razen, če RM končno zares dvigne formo na svojo sicerjšnjo raven. v tem primeru pa je nekako 50%:50%).
Symbolic
12. 12. 2017 20.08
+1
NIsem prepričan, da bo to "pogreb Reala"... Res!
hoilongmai
11. 12. 2017 16.43
+1
da bi danci vn vrgli atletico... neprecenljivo :)))
7strel
11. 12. 2017 16.33
+4
Spet bo messi zapiral usta uhh kak bo fajn :D
BayernGomez
11. 12. 2017 16.12
+10
Bayern je dobil nasprotnika katerega sm si želel (čeprav je vseeno ker moraš vsakega premagat). Sicer bi moral Bayern napredovati a vseeno ne bi podcenjeval Besiktasa. In tu sta dva najbolj zanimiva para Chelsea-Barcelona ter Real Madrid-PSG. Mislim da se bo Barca uvrstila naprej vseeno pa Chelsea ni lahek nasprotnik. Chelsea ni tako prepričljiv kot lani so pa top3 v Angliji. Pozna se jim tudi da letos igrajo v ligi prvakov pa tudi Conte bi lahko več rotiral. Pa v skupini so končali "le" na drugem mestu. Barca pa trenutno najboljša v Španiji. Na drugi strani pa Real ki pa letos ni v tako dobri formi. V prvenstvu z nekaj kiksi kar zaostajajo za Barco. Tudi v ligi prvakov so končali "le" na drugem mestu. Vseeno pa so sposobi zmagat tudi ko niso v dobri formi. PSG pa letos zelo zanesljiv v francoski ligi kjer nima konkurence v ligi prvakov pa so končali na prvem mestu v skupini. Toda a jih lahko doleti neizkušenost kot se je zgodilo v prejšni sezoni proti Barci? Tudi Juventus-Tottenham bi znal biti zanimiv dvoboj. Na eni strani dvakratni finalist v zadnjih treh sezonah na drugi pa ekipa ki nima veliko izkušenj z igranjem v ligi prvakov. So pa končali pred Realom v skupini medtem ko Juventus ni bil tako prepričljiv. Vseeno pa mislim da se bo Juve uvrstil naprej. Manchester City ne bi smel imeti težav z Baslom. Letos City odličen. Mislim da bo Liverpool premagal Porto. Liverpool zadnje čase dosega vrhunske rezultate. Tudi Manchester United ne bi smel imeti težav s Sevillo ki pa v zadnjem času ni v dobri formi. Roma bo najbrž premagala Sahtar. Ta je presenetljivo končal pred Napolijem v skupini tako da tudi tukaj ni vse odločeno.
PIERREBRICE
11. 12. 2017 16.23
-3
Upam, da se ponovi leto 2013! Trener je zopet Jupp, ekipa bo spomladi kompletna, motivacija ogromna. Kijev je lepo mesto, a ne?:)
BayernGomez
11. 12. 2017 16.50
+4
Ja leto 2013 je težko ponovoljivo. Res je da je trener isti toda ekipa pa ni. Nič ni nemogoče toda zame je bila ekipa leta 2013 boljša kot sedaj. Je pa Jupp naredil velik napredek. Ekipa naj bi bila kompletna če ne bo poškodb edino za Neuerja dvomim. Se je pa pred sobotno tekmo poškodoval še Ullreich ki je bil najboljši igralec v prejšnem mescu. Po prihodu Juppa na klop Bayern je Ullreich zelo zanesljiv. So pa pri Bayernu poškodovani trije vratarji a tu je Starke ki sicer ni odigral veliko tekem za Bayern a takrat ko je je svojo nalogo opravil vrhunsko.
CURVANORD Zanetti
11. 12. 2017 18.20
@bayerngomez bodo pa moci navijacev na stadionu blizu 50:50
BayernGomez
11. 12. 2017 18.23
ehjaehja
11. 12. 2017 15.59
+0
bayern in kolerika sta iste osebe,oba si vedno rezervirata sedež pa karte pa čakajo na poraz reala ter oba hladijo šampanjec že vrsto let hahaahha
PIERREBRICE
11. 12. 2017 16.24
+7
nikajzadodat
11. 12. 2017 19.12
+1
Ne razumem kako lahko navijaš za 2 kluba....ali pa?...zmaga Real ali zmaga Bayern ti pa trolaš!
mmickica
11. 12. 2017 15.50
+1
To bo pa se zanimivo! Vsaj 6 odlicnih tekem nas caka in sicer Barca vs Chelsea, PSG vs Real in Tottenham vs Juve ter vse tri povratne tekme. Zelo nepredvidljivi izidi znajo biti po moje, kdorkoli od teh gre lahko naprej. Komaj cakam in upam, da Barca v tem zimskem prestopnem roku kupi se koga, ki bo seveda lahko igral v LP!
pikachujekul
12. 12. 2017 16.31
Kdo je pa tak brezsrčen, da da mmickici dislike?
Symbolic
12. 12. 2017 20.33
Če gre za fotogeničnost avatarja, priznam, da mi je prejšnji bil bolj všeč... Vseeno, to ne pomeni, da bom dal kakšno drugo oceno, razen + ... pa ne zaradi avatarja, ampak zaradi vsebine posta, za katerega samo lahko rečem: drži! Bo treba naredit dober razpored pri prenosih, da ujameš čim več od derbijev...
notrajnc05
11. 12. 2017 15.32
-2
Tu je lepo videt kako se sestradani psi pretepajo za kosti. Nič ne bo!!!! Hala Madrid
ehjaehja
11. 12. 2017 16.02
-3
PIERREBRICE
11. 12. 2017 16.25
+2
HVALA MADRID za drugo mesto v skupini! Ha,ha,ha!
Drago Kugler
12. 12. 2017 11.45
-1
ADIJO REAL TER ZAPIRAČ IN KRIPSI IN SEVEDA RONALDO.