Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Leicester City tudi v Ligi prvakov spisal zgodovino: po težki borbi preskočil Sevillo in se uvrstil med osem najboljših

Leicester, 14. 03. 2017 23.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sevilla je na gostovanju pri Leicester Cityju, aktualnemu angleškemu prvaku, branila prednost s prve tekme osmine finala Lige prvakov, ko je zmagala z 2:1. Leicester je po menjavi trenerja Claudia Ranierija dvignil formo in nadoknadil zaostanek gola s prve tekme (2:0) ter se uvrstil v četrtfinale LP.

Pred povratno tekmo osmine finala Lige prvakov v Leicesterju sta imela angleški in španski predstavnik skoraj povsem enako izhodišče. Zmaga Seville na prvi tekmi v Andaluziji (2:1) Špancem ni dajala kakšne konkretne rezultatske prednosti, tako kot tudi ne Leicester Cityju kakšnega posebnega zaostanka po minimalnem porazu in doseženem golu v gosteh.

Zadnja dva udeleženca četrtfinala LP bosta znana v sredo zvečer. Atletico Madrid bo branil prednost 4:2 proti Bayer Leverkusnu, Manchester City pa je prvo tekmo doma z Monacom dobil s 5:3. Žreb četrtfinalnih parov bo v petek ob 12. uri. S prenosom na 24ur.com.
Gostje iz Seville so tekmo na Leicester City Stadiumu začeli bolj podjetno in preko Samirja Nasrija že v zgodnji fazi tekme prišli do lepe priložnosti, a se je domači vratar Kasper Schmeichel izkazal in žogo izbil v kot. Gostitelji so bili sprva nevarni zgolj iz prekinitev, Sevilla pa je skušala diktirati tempo igre. In prav iz prekinitve je prišlo do prvega gola na tekmi. Pričakovano s strani gostiteljev - Angležev, pregovorno nevarnih ob takšnih akcijah. Po prekršku nad Jamiejem Vardyjem je prosti strel izvedel Riyad Mahrez, v gneči pred vrati pa je bil "srečen in spreten" Wes Morgan in iz bližine, celo s kolenom, premagal gostujočega vratarja Sergia Rica (1:0). Čeprav je bil skupni izid po golu Leicester Citya izenačen (2:2) pa je bil zaradi doseženega gola v gosteh angleški šampion po pol ure igre v četrtfinalu Lige prvakov.

Wes Morgan je dosegel prvi gol na tekmi.
Wes Morgan je dosegel prvi gol na tekmi. FOTO: AP

Sevilla je potrebovala kar nekaj minut, da je prišla k sebi po prejetem golu in šele v končnici prvega dela so bili gosti vnovič bolj nevarni, a do spremembe izida ni prišlo. Sevilla je v drugi polčas krenila z dvema igralskima osvežitvama, na travnik sta pritekla Stevan Jovetić in Mariano Ferreira in tudi z zelo ofenzivno postavitvijo. Že uvodoma je Sergio Escudero zadel okvir vrat, v 54. minuti pa si je Marc Albrighton na robu kazenskega prostora odlično pripravil prostor za udarec in neubranljivo zadel (2:0). Čeprav so imeli gostitelji dva gola prednosti pa bi že zadetek v domači mreži povsem spremenil razmerje, saj bi Sevilla lahko računala najmanj na podaljšek. Dobrih petnajst minut pred koncem rednega dela je Samir Nasri, po obračunavanju z Vardyjem, prejel drugi rumeni in s tem rdeči karton ter tako soigralce pustil na cedilu. Sevilla je imel v 80. minuti sijajno priložnost za znižanje izida in (vsaj) podaljšek, saj je glavni sodnik Daniele Orsato (hitro) pokazal na belo piko po (domnevnem) prekršku nad Vitolom. Steven N'Zonzi je prevzel odgovornost, a je danski vratar Kasper Schmeichel prebral njegovo namero in strel brez večjih težav ubranil. Sevilla je do konca tekme pritiskala, ob tem puščala ogromno prostora za protinapade, a je kljub številnim obetavnim akcijam pred obema goloma ostalo pri rezultatu iz 54. minute, ko je Albrighton postavil končnih 2:0 za zgodovinsko uvstitev Leicester Cityja med osem najboljših. Angleški prvaki so ob tem še četrtič zapored v tej sezoni Lige prvakov slavili pred domačimi gledalci.

Izid:
Leicester City - Sevilla 2:0 (1:0) *1:2
Morgan 27., Albrighton 54.
RK: Nasri 74.
Schmeichel je v 80. minuti ubranil enajstmetrovko N'Zonziju.

* izid prve tekme

Postavi:

Leicester: Schmeichel, Simpson, Morgan, Huth, Fuchs, Albrighton, Ndidi, Drinkwater, Mahrez (Amartey), Okazaki (Slimani), Vardy.

Sevilla: Sergio Rico, Rami, Pareja, Gabriel Mercado (Jovetić), Escudero, N'Zonzi, Nasri, Sarabia (Ferreira), Iborra, Vitolo, Ben Yedder (Correa).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FootballMaster
15. 03. 2017 12.04
-1
Lepo so jih... Pa spet neumnost pri Sevili. Prepričan sem da bi v zadnjih 15 minutah dali vsaj en gor če ne bi imeli igralca manj tako pač... Tak igralec, ki naredi nekaj takega na tako pomembni tekmi bi si pri meni zaslužil gretje klopce do konca sezone pa tudi če je tavečja zvezda...
PUTINOVI?
15. 03. 2017 11.28
-2
to je pa tko k se moško in pošteno sodi....
Bigbadjohn
15. 03. 2017 10.17
+4
Kako bi šele Leicester spisal zgodovino, če bi osvojil Ligo prvakov- obenem pa izpadel iz prve liga! ))...ker pol bi bilo drugo leto zanimivo, ko bi v LP igral drugoligaš...
Bigbadjohn
15. 03. 2017 10.21
+4
...in bi v naslednji sezoni LP sodeloval drugoligaš!
PUTINOVI?
15. 03. 2017 11.28
+1