Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Oblak v Leicestru ni ohranil mreže nedotaknjene, Atletico pa je vseeno v polfinalu Lige prvakov

Leicester, 18. 04. 2017 19.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na drugi tekmi večera v Ligi prvakov je Leicester gostil madridski Atletico. Na uvodni tekmi četrtfinala so Madridčani zmagali z 1:0, na povatni tekmi so Jan Oblak in soigralci remizirali v Leicestru (1:1). Uvodni gol je dosegel Saul Niguez, izenačil je Jamie Vardy v drugem polčasu.

Atletico Madrid je imel lepo izhodišče po uvodni četrftinalni tekmi Lige prvakov, saj so na domačem stadionu slavili z 1:0. Edini gol je dosegel Antonio Griezmann. Trener Diego Simeone je tudi na povratni tekmi v Leicestru stavil na preverjeno zasedbo: Oblak; Juanfran, Savić, Godin, Luis; Saul, Gabi, Gimenez, Koke; Carrasco, Griezmann.

Aktualni angleški prvak Leicester je ostal brez možnosti za odmevno uvrstitev v Premier League, zato so vse upe stavili na Ligo prvakov. Zaostanek ni bil prevelik, pred nabitimi tribunami so upali na preobrat. Trener Craig Shakespeare je v preporodil moštvo, na igrišče je poslal naslednjo enajsterico: Schmeichel; Simpson, Morgan, Benalouane, Fuchs; Mahrez, Ndidi, Drinkwater, Albrighton; Okazaki, Vardy.

Tekma v prvem polčasu ni ponudila veliko lepih priložnosti, so se pa prvi veselili navijači Atletica, saj je v 26. minuti gol z glavo dosegel Saul Niguez za vodstvo z 0:1, v skupnem seštevku pa so imeli gostje dva gola prednosti. Niguez je izkoristil lepo podajo Felipa Luiza premagal nemočnega vratarja Kasperja Schmeichla.

To je bil izid polčasa, upanje gostiteljem je v drugem polčasu dosegel Jamie Vardy. Izenačil je v 61. minuti, Jan Oblak je bil nemočen. Gostitelji so bili v zaključku nevarnejši, vendar se izid ni več spremenil. To je bil tudi končni izid tekme, gol Atletica v gosteh jim je zagotovil napredovanje v polfinale Lige prvakov.

Madridski Atletico je polfinalist Lige prvakov.
Madridski Atletico je polfinalist Lige prvakov. FOTO: AP

Izid:
Leicester - Atletico Madrid 1:1 (0:1)
Vardy 61.; Saul 26.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.