Liga prvakov

Griezmann je dvakrat v finalu izgubil proti Ronaldu, a meni, da si zasluži nagrado Uefa

Monte Carlo, 24. 08. 2016 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Če ne drugega, bodo zadovoljni v Madridu, saj bo nagrado za najboljšega igralca v Evropi, ki jo podeljuje Uefa, dobil nogometaš, ki igra za madridski klub. V konkurenci so trije: Antoine Griezmann, Gareth Bale in Cristiano Ronaldo. Prenos izbora in žreb LP v četrtek ob 18. uri na 24ur.com.

Antoine Griezmann (desno) je kandidat za naj nogometaša.
Antoine Griezmann (desno) je kandidat za naj nogometaša. FOTO: AP
V četrtek, ko bo v Monte Carlu na sporedu žreb skupin Lige prvakov, bo Evropska nogometna zveza (Uefa) nagradila tudi najboljšega nogometnega igralca v Evropi v minuli sezoni (prenos dogajanja na 24ur.com ob 18. uri).

Finalni izbor ponuja tri igralce: Francoza Antoina Griezmanna (Atletico Madrid), Valižana Garetha Bala in Portugalca Cristiana Ronalda (oba Real Madrid). Kar se tiče lovorik je v veliki prednosti portugalski zvezdnik, saj je osvojil Ligo prvakov z galaktiki, s portugalsko izbrano vrsto pa je presenetil na evropskem prvenstvu in osvojil še naslov evropskega prvaka. Ronaldo je bil nominiran šestkrat, nagrado pa je dobil le enkrat. Izbor bo potekal šestič, doslej so nagrado dobili Leo Messi (dvakrat), Andres Iniesta, Franck Ribery in omenjeni Ronaldo.

"Veliko bi mi pomenilo, če osvojim to nagrado. Najpomembnejši so moštveni uspehi, vendar je lepo dobiti tudi individualno priznanje. Za mano je verjetno najboljša sezona v moji karieri. Osvojil sem Ligo prvakov in Euro, bilo je neverjetno," je dejal Ronaldo, njegov moštveni kolega Bale pa je povedal: "To je velika stvar, da sem v finalu tega izbora. Take nagrade ne moreš dobiti sam, do njih prideš skupaj s soigralci. Moram se jim zahvaliti, ker so tudi oni del tega, tako v klubu, kot v reprezentanci."

Ronaldo je v vlogi rahlega favorita, a o tem, kdo bi moral dobiti nagrado ne dvomi francoski reprezentant Griezmann. Prepričan je vase in v svojo kvaliteto, čeprav je, zanimivo, izgubil oba pomembna finala proti Ronaldu. Najprej v finalu LP z Atleticom, nato še v finalu EP, ko je Portugalska premagala Francijo, bil pa je najboljši strelec Eura 2016. "Ne želim izpasti aroganten, vendar si zaslužim nagrado, ker je za mano izjemna sezona v klubu in reprezentanci. Na nesrečo nismo uspeli osvojiti lovorike, kar je bil velik udarec za nas in za navijače. Ponosen sem, da sem finalist, kar pomeni, da sem na pravi poti," je za hrvaško spletno stran 24sata povedal Francoz.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maximus
24. 08. 2016 22.47
+7
Flefedranje u tri dni. Razumem da ga ne marate, tudi meni je antipatičen, ma ljudje, kam vi gledate ko govoričite kako ni nič naredu in nič dosegu jaz ne razumem. Al je z Realom osvojil ligo prvakov, v kateri je bil z naskokom najboljši strelec, v izločilnih bojih je sam premagal Wolfsburg, da je Real šel naprej, v Španskem prvenstvu je bil drugi strelec, na Evropskem prvenstvu je v tekmi z Madžarsko spet sam dosegel tri gole in jih popeljal v izločilne boje, kjer je po njegovi akciji, pa čeprav zgrešenem strelu Quaresma dosegel zmagovalni gol proti Hrvaški, poleg tega je trener sam povedal, da se je tokrat podredil kolektivu in garal z ekipo za vsako točko. Na koncu je tudi s Portugalsko osvojil Evropo. Simpatičen ali ne, brez sence dvoma si zasluži tako Uefa igralca leta kot zlato žogo. Za primer samo tole. Če bi Messi z Barco osvojil LP in z Argentino Copa Americo in ga ne bi zbrali za naj igralca bi se vsem vam popolnoma utrgalo. Griezmna ni osvojil nič, Messi ni osvojil nič. To so dejstva ki se zaradi vaše fovšije ne bodo spremenila. Karkoli drugega kot dvojna krona za Ronalda, bi bilo zgolj kazanje s prstom, da je tudi vsem ki izbirajo te nagrade antipatičen. Iz drugih razlogov mu teh naslovov pač ne morejo vzeti, ni šanse pod soncem. Ja maha z rokami za vsako žogo, nadut je do neba, jezi se za vsako malenkost...in? Zaradi tega je slabši igralec? morda je slabši človek, igralec zagotovo ne.
LaFerrari
24. 08. 2016 20.32
-7
kako le je lahko tle gaynaldo,saj ni nič pokazal v RM kot reprezentanci !!! ko ga ni v ekipi je igra boljša pa še zmaguje
messinikolisvetovniprvak
24. 08. 2016 22.19
-1
Maximus
24. 08. 2016 22.49
+3
Ko ti bodo dlake pognale, boš mogoče celo dojel kake neumnosti govoriš. In najbrž si čist ponosen na svoje dovtipe ala "Gaynaldo" ki pa vsem odrasloim zgolj kažejo kako zaostal v resnici si.
apodgraj
25. 08. 2016 12.25
+2
To maš - V španskem prevesntvu , razen tistih 35 gol ni pokazal nič kaj vrhunskega Na evropskem prvenstvu , gole ,ki jih je dosegel proti Madžarom, je samo žogo porinil v mrežo. Vse drugo so mu pripravili njegovi soigralci . Na finalni tekmi do 27 minute neopazen in ni zaključil tekme , torej ni igral odločilne tekme . Edino , kar je počenjal , je da v prostoru za trenerja , skakal in kričal in prevzel vlogo trenerja . Čudi me tudi to ,da gra sodnik ni odstranil iz tega prostra . V ligi prvakov razen tistih golov ,ki jih polnil drugorazrednim klubom , si je samo krepil svojo osebno statistiko . Če je bila to za Ronalda najuspešnješa sezona , potem , se sprašujem kakšna je bila sezona Grismana , Bale in drugih.
Trend2
25. 08. 2016 21.37
Trend01
24. 08. 2016 20.14
+2
Off: nobenega članka kako je Ronaldo Luís Nazário de Lima aka R9 aka El Fenomeno, podpisal pogodbo z Realom in postal svetovalec Pérezu ter ambasador Reala? Me zanima kako bosta zdaj tiste internet vragolije z Neyem izvajala.
LocoBlanco
24. 08. 2016 19.42
-1
Realno, meni osebno je ravno kdo osvoji to nepomembno lovoriko. Pa to povem že 100ič tukaj. Ta lovorika je imela svoj sloves, ko si jo osvojil lahko samo 1x ne pa 2x, 3x, 4x, 5x. Sicer je to nagrada za individualne dosežke, ampak vseeno. Nogomet je moštvena igra in posamezniki, ki izstopajo po zadetkih se lahko zahvalijo vsem ostalim 10im soigralcem na igrišču! To leto jo bo dobil zagotovo CR, ampak dejstvo je če v tej sezoni ne osvoji prvenstva ali CL je zame, kot navijača RM-a ta nagrada povsem nepomembna saj navijam za kolektiv (KLUB) in ne posameznika!
S.O.S 1
24. 08. 2016 18.59
-1
Vse to je farsa UEFE in tistih , ki izbirajo ter oddajo glasove za posamezne igralce, ki skoraj nimajo tam kaj iskati. Je pa tako, da nekdo mora biti vsako leto pa če je to tudi igralec iz 3 lige. Tukaj več ne veš kdo pije in kdo plača !!!! Primer Evro: Vsega tega pa ne bi bilo, če Uefa ne bi spremenila načina uvrstitve v nadaljnje tekmovanje ( na primer, da lahko gre dalje tretje uvrščeni v skupini, s tem se več malih narodov veseli in več troši). Kar pa se tiče lige pa bodo verjetno izbirali real, ker je bil evro prvak.
CURVANORD Zanetti
24. 08. 2016 18.20
+1
Ronaldo si zasluzi bolj eno drugo nagrado,za naj trenerja,ded je bil neformalni selektor in takoj dobil evropsko prvenstvo:-)
mmmmmmmnnnnnnmmm
24. 08. 2016 20.20
+2
si zamisliš da bi vsi igralci tako delali..cela klop proti trenerju hahah bi si ga potisklali..kak bi bilo če bi trenerji skakali v igrišče ko bi bil kak prosti strel in tam potiskali igralce in še kaj druga,,pač spoštovanje do trenerja---to si lahko samo v portugalskem privošči v realu bi dobil po hrbtu
CURVANORD Zanetti
24. 08. 2016 20.45
-1
Lux-penguin Salesin
24. 08. 2016 18.19
+0
Vsak od njih je imel veliko dobrih trenutkov in bi si zaslužil takšno nagrado. Verjetno jo bo resnično dobil Ronaldo morda tokrat res najbolj zasluženo do sedaj.
S.O.S 1
24. 08. 2016 19.01
-6
pa ja , za igranje na evru mu ne bi dal nič, saj je bil skoraj samo statist.
apodgraj
25. 08. 2016 12.29
+2
Je pa nekaj znanega , če se samo pojavi na igrišču že ima zagovotovljenih 50% uspešnosti .
cripstoned
24. 08. 2016 17.51
-2
50+ golov vsako sezono ....najboljsi strelec lige prvakov....osvojil ligo prvakov, superpokal in evropsko prvenstvo....ronaldo bi moral biti letos na prvem drugem in tretjem mestu...hejteri pojejte se
S.O.S 1
24. 08. 2016 19.04
-3
pol pa ti nisi hejter, da ne omogočiš drugim niti drugo in tretje mesto.
Trend01
24. 08. 2016 19.23
+0
No, ja, no. Superpokala pa ja ni osvojil. Saj je na bolniški.
cripstoned
24. 08. 2016 19.37
+1
sos...treba je biti realen....v lanski sezoni ni imel konkurence...trend...kar osvoji ekipa osvoji on ...če ne bi bilo njega ne bi bilo lige prvakov posledično superpokala..
mmmmmmmnnnnnnmmm
24. 08. 2016 20.22
-1
hahha kaj majo goli z najboljšim igralcem?za gole je zlata kopačka..pa še to dobi suarez,,izjava enga madridiota ...hahah
apodgraj
25. 08. 2016 17.24
cripsoned- če nebi bilo drugih soigralcev , ne bi bilo Ronalda in to je dejstvo . Pri Realu vsi igrajo za Ronalda , da si izboljšuje svojo osebno statistiko in se lahko šopiri . . . Pri Barceloni sta Suarez in Neymar in njihova osebna statistika močno odvisna od Messija. Pridno skrbi za to , da polnita nasprotnikovo mrežo . Malo kdaj ona dva vrneta isto njemu .
zbuks
24. 08. 2016 17.20
+1
Bale niti pod razno, marsikdo bi moral bit na seznamu pred njim. Mislim, da bo dobil Ronaldic, ceprav ga finalih resujejo drugi in si navija score golov proti zelo slabim ekipam. Aja, pa marketing ima odlicen.
apodgraj
25. 08. 2016 12.36
+1
Če si kdo zasluži ta naslov , si ga pravgotovo Grisman . Celo sezono v španksi ligi in na evropskem prvenstvu je igral izvrstno , bolje od Ronalda. Kako pa se je Portugalska prešlepala do finala , vemo . Srečno po zaslugi gol diference , se je kot tretje uvrščena uvrstila v nadaljne tekmovanje .V skupinskem delu Portugalci niso pokazali ničesar, to velja tudi za zvezdnbika Ronalda .
Vrecko000
24. 08. 2016 16.19
+0
24 ur brisete moj komentar ker powem realno... vi ste tut zaljubljeni v penaldota
bububu123
24. 08. 2016 15.58
+1
Joj Ronaldo... Ne zasluži si nagrade. Bil zamenjan v 27 minuti in misli da je osvojil prvenstvo!.... Griezman je edini, med temi ki si zasluže. Bale? Saj je bil lani več poškodovan kot pa je igral
CURVANORD Zanetti
24. 08. 2016 20.47
+1
Saj je osvojil prvenstvo a ni kot kapetan dvignil kanto?
Shyni
24. 08. 2016 15.14
+6
Zasluži si jo ronaldo...griezmann se pa nikoliko preveč ceni, saj je prav on v finalu LP zapravil 11-m
apodgraj
25. 08. 2016 17.30
+1
Ronaldo jo pravgotovo ni , ker ni streljal enajstmetrovke in praktično ni igral finalne tekme . Bil pa je prvi stateg oziroma trener reprezentance Portugalske . Ko bodo izbirali najboljšega trenerja v Evropi ima velike možnosti , da se dokoplje tudi do tega naslova.