Liga prvakov

VIDEO: Griezmann s škarjicami prekinil strelski post, sedmica PSG-ja proti Celticu, rdeči vragi poraženi v Baslu

Moskva, Madrid, Pariz, 22. 11. 2017 21.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Peti krog elitnega evropskega tekmovanja je postregel s številnimi nogometnimi poslasticami. Po pravi golijadi v Parizu, kjer je PSG s 7:1 ugnal Celtic, je bilo vroče tudi v Madridu, kjer sta se udarila domači Atletico in Roma. Rdeče-bele je z izjemnim zadetkom v vodstvo povedel Griezmann, ki je tako le prekinil dvomesečni strelski mrk (2:0). Manchester United je v Švici klonil proti Baslu (1:0).

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme LP: Basel - Manchester United
    03:44
    Vrhunci tekme LP: Basel - Manchester United
  • Vrhunci tekme LP: PSG - Celtic Glasgow
    03:22
    Vrhunci tekme LP: PSG - Celtic Glasgow
  • Vrhunci tekme LP: Anderlecht - Bayern München
    03:33
    Vrhunci tekme LP: Anderlecht - Bayern München
  • Vrhunci tekme LP: Atletico Madrid - Roma
    03:54
    Vrhunci tekme LP: Atletico Madrid - Roma
  • Vrhunci tekme LP: Sporting Lizbona - Olympiacos
    02:46
    Vrhunci tekme LP: Sporting Lizbona - Olympiacos
  • Vrhunci tekme LP: Qarabag - Chelsea
    01:50
    Vrhunci tekme LP: Qarabag - Chelsea
  • Vrhunci tekme LP: CSKA Moskva - Benfica
    01:52
    Vrhunci tekme LP: CSKA Moskva - Benfica

V 5. krogu Lige prvakov je bil pod drobnogledom predvsem slovenski čuvaj mreže Jan Oblak, ki bi se ob novem spodrsljaju s soigralci madridskega Atletica poslovil od sanj o evropski eliti. Sezona LP se ni začela po pričakovanjih, v zadnjih štirih letih kar dvakratnega finalista tega elitnega tekmovanja, in rdeče-bele bi iz težav rešila zgolj zmaga.

Porem ko v prvem polčasu izrazitejših priložnosti ni bilo, se je igra v drugem le razživela.
Porem ko v prvem polčasu izrazitejših priložnosti ni bilo, se je igra v drugem le razživela. FOTO: AP

Tokrat so na Metropolitanu gostili Romo, s katero so se v italijanski prestolnici razšli brez zadetka. Na domači zelenici je strateg colchonerosov  Diego Simeone v napad poslal Fernanda Torresa in Antoineja Griezmanna, slednji pa je tako prav proti Italijanom prekinil svoj že osem tekem trajajoč strelski post. Na drugi strani je Roma v italijanskem prvenstvu slavila že na zadnjih šestih tekmah in od tega kar štirikrat ohranila mrežo nedotaknjeno.

Gostje so svoj uspešen vplen želeli nadgraditi tudi z novo zmago v Madridu zato so kot prvi zapretili Oblakovim vratom, vendar je strel z glavo Lorenza Pellegrinija romal čez prečko, z lepo akcijo je bil blizu tudi Diego Perotti, čigar slab zaključek pa ni nevarneje ogrozil vrat slovenskega čuvaja mreže. Na drugi strani se je priložnost ponudila tudi domačim, strel Yannicka Carrasca pa je le za las zgrešil levo vratnico. V prvem polčasu tako resnejših priložnosti za zadetek ni bilo, zato so morali v drugem domači svoj napad še okrepiti.

Živahnejši drugi polčas postregel z dvema zadetkoma

Že v drugi minuti druge polovice tekme je poskušal Augusto Fernandez, vendar je njegovo namero še pravočasno prepoznala gostujoča obramba. Nato pa se je igra razživela, v 64. minuti je bil z razdalje nevaren Radja Nainggolan, domači pa so se maščevali že tri minute kasneje z volejem Torresa, ki je končal za vrati Alissona.

Trud Madridčanov se je vendarle obrestoval v 69. minuti, ko je svoj strelski post s škarjicami prekinil Griezmann. Rdeči karton, ki si ga je po dveh rumenih prislužil Bruno Peresa je le še olajšal nalogo domačinov. Ti so tako vodstvo na Metropolitanu še povišali, med strelce pa se je v 86. minuti po podaji Griezmanna vpisal Kevin Gameiro. Po prvi zmagi v tekmovanju so si v Madridu le nekoliko oddahnili, čeprav za napredovanje potrebujejo zmago na zadnji tekmi proti Chelseaju, medtem ko bi Roma morala izgubiti proti Karabahu. 

Škarjice Griezmanna so v vodstvo povedle domači Atletico.
Škarjice Griezmanna so v vodstvo povedle domači Atletico. FOTO: AP

Chelsea do novih treh točk tudi po zaslugi enajstmetrovk

V skupini C sta se najprej srečala Karabah in Chelsea. Londončani so slavili s 4:0. Glavni sodnik Manuel De Sousa je dosodil dve enajstmetrovki za goste ob rahlih kontaktih, ob tem pa pri prvi pokazal tudi rdeči karton Rašadu Sadigovu. To pa so Londončani unovčili, v 21. in 71. minuti sta z bele točke zadela Eden Hazard in Cesc Fabregas, v 36. pa je lepo akcijo s številnimi hitrimi podajami z golom dokončal Willian. Brazilec je svoj drugi gol na tekmi dosegel v 85. minuti.

Basel porazil rdeče vrage, Akinfejeva mreža prvič po enajstih letih nedotaknjena 

V skupini A je moskovski CSKA z 2:0 ugnal Benfico in tako ostaja v igri za osmino finala, medtem ko so Portugalci praktično končali evropsko zgodbo. Vratar domačih Igor Akinfejev je v ligi prvakov ohranil svojo mrežo nedotaknjeno prvič po novembru 2006. Na drugi tekmi je Basel ugnal Manchester United z 1:0. Michael Lang je bil edini strelec na tekmi, zadel je v 90. minuti. Možnosti za napredovanje imajo vsi razen Benfice, v najboljšem položaju pa je United z zgolj enim porazom.

V vrstah Parižanov so se med strelce vpisali Neymar, Cavani, Mbappe, Alves in Veratti.
V vrstah Parižanov so se med strelce vpisali Neymar, Cavani, Mbappe, Alves in Veratti. FOTO: AP

Sedmica v mreži Celtica, Berić obsedel na klopi

V skupini B je PSG prišel še do pete zmage, tokrat je premagal Celtic kar s 7:1. Škoti so sicer povedli v drugi minuti z golom Mousse Dembeleja, a že v naslednje pol ure je udaril udarni trojček Parižanov in odločil tekmo. Neymar je zadel v deveti in 22. minuti, v 29. je bil uspešen Edinson Cavani (dosegel je svoj 13. gol na zadnjih 13 tekmah lige prvakov), v 35. pa še Kylian Mbappe. V 75. minuti je Marco Verratti zadel za 5:1, štiri minute zatem je Cavani povišal na 6:1, v 80. minuti pa se je med strelce pri domačih vpisal še Dani Alves. PSG tako zanesljivo vodi v skupini, z doseženimi 24 in prejetim zgolj le enim zadetkom pa je najboljši v ligi prvakov tudi v tem pogledu.

Na drugi tekmi skupine je Anderlecht Roberta Berića, ta je obsedel na klopi za rezervne igralce, doma izgubil proti Bayernu z 1:2. Ta je povedel v 51. minuti z golom Roberta Lewandowskega. Belgijci so izenačili v 63. minuti prek Sofianeja Hannija, toda v 77. minuti je Corentin Tolisso Bavarce znova popeljal do vodstva.

Sporting s tremi zadetki nad Olympiacos

V skupini D je lizbonski Sporting s 3:1 premagal Olympiacos. Bas Dost v 40. in Bruno Cesar v 43. sta bila v prvem polčasu uspešna za domače, ki so še povišali prednost v 66. minuti z novim Dostovim golom. V 86. minuti je zadetek za goste prispeval Vadis Odjidja-Ofoe. 

Skupina A: 
CSKA Moskva - Benfica 2:0 (1:0)
Šennikov 13., Jardel 56./ag

Basel - Manchester United 1:0 (0:0)
Lang 90.

Skupina B: 
Anderlecht- Bayen München 1:2 (0:0)
Hanni 63.; Lewandowski 51., Tolisso 77.
Robert Berić je obsedel na klopi za rezervne igralce

PSG - Celtic Glasgow 7:1 (4.1)
Neymar 9., 22., Cavani 28., 79., Mbappe 35. Verratti 75., Alves 80.; Dembele 1.

Skupina C:
Karabah - Chelsea 0:4 (0:2)
Hazard 21./11-m, Willian 36. 85., Fabregas 73./11-m

Atletico Madrid - AS Roma 2:0 (0:0)
Griezmann 69., Gameiro 85.

Skupina D: 
Sporting - Olympiakos 3:1 (2:0)
Dost 40., 67., Cesar 43.; Odjidja-Ofoe 86.

Juventus - Barcelona 0:0 (0:0)

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

šumar
23. 11. 2017 16.12
+0
kje je bil zdej pogba ko ste ga zadnič tko hvalili ko je dal en gol haha
jebalvisvoju
23. 11. 2017 14.50
+0
united igra najbl brezvezen nogomet.. sploh ni volja gledat te polomije...
Inhumed
23. 11. 2017 10.05
+2
Kakšen polom v Baslu...sem navijač Uniteda ampak nimam pa več niti trohice sočutja za igralce. S tako k* igro ne bomo prišli nikamor. Rabli smo ENO samo samcato točko, proti ekipi ki je DRUGA v ŠVICI. Brez besed. Na začetku sezone sem si rekel, da bom z oceno Lukakuja počakal vsaj do novega leta ampak glede na njegove predstave res ne vidim kako bi me lahko prepričal. Za 80m+ euro vrednega napadalca, ki praktično ne zna druzga kot dajat gole, in so ga prodajal kot "najboljšega goalgetterja v PL", model fali precej 100% šans. Sej pravim - brez besed. Kar me je pa precej razveselilo, je pa povratek Roja. Odigral je odlično.