Liga prvakov

Guardiola ne goji zamer: Liverpoolu želim vse najboljše v finalu Lige prvakov

Manchester, 16. 05. 2018 18.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so ob koncu sezone v vitrino postavili novo prvenstveno lovoriko, kljub dominanci v angleškem prvenstvu pa so sinjemodri v sezoni kar trikrat klonili proti velikanu iz Liverpoola. Prav po zaslugi redsov so se varovanci Pepa Guardiole poslovili tudi od elitnega evropskega tekmovanja, Španec pa je prepričan, da bo klub z Anfielda predstavljal veliko grožnjo tudi v naslednji sezoni.

"Liverpoolu želim vse najboljše v finalu Lige prvakov," je dejal Guardiola.
"Liverpoolu želim vse najboljše v finalu Lige prvakov," je dejal Guardiola. FOTO: AP
Septembra si niti največji navijači kluba z Anfielda niso predstavljali, da se bo njihov klub uspel uvrstiti v finale elitnega evropskega tekmovanja Lige prvakov. V skupinskem delu niso blesteli, po nizu remijev so si le utrli pot na vrh skupine E, v osmini finala so odpravili Porto, za mesto v polfinalu pa so izločili angleškega tekmeca iz Manchestra.

Nogometaši Cityja se lahko pohvalijo z izjemno sezono v angleškem prvenstvu, sanje o finalu Lige prvakov pa je varovancem Pepa Guardiole uničil prav Liverpool. Španski strateg na klopi sinjemodrih je tako prepričan, da bi lahko redsi tudi v prihajajoči sezoni nevarno ogrozili prvenstveno lovoriko. "To sezono so bili velik tekmec za naslov prvaka, prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnji," je ob koncu prvenstva povedal Guardiola in ob tem poudaril, da edina nevarnost vendarle ne bo prihajala le iz mesta Beatlov, za lovoriko se bodo po njegovem mnenju borili tudi Chelsea, Arsenal, Tottenham in mestni tekmec United. 

Pep Guardiol in Jürgen Klopp
Pep Guardiol in Jürgen Klopp FOTO: AP
"Ne bom rekel le Liverpool, pa vendar je res. Brez dvoma zaradi načina njihove igre pa tudi kvalitete igralcev, ne le napadalne trojice. Mislim, da je Virgil van Dijk veliko pripomogel h konsistenci v obrambni vrsti, predvsem v kazenskem prostoru. Nesporna je tudi kvaliteta v napadu, pa tudi v načinu igre. Potrudili se bodo po najboljših močeh, da si zagotovijo dober rezultat, ne bodo čakali na nasprotnika."

Nekdanji strateg Barcelone in münchenskega Bayerna je pohvalil tudi Nemca, ki je Liverpool po enajstih letih spet popeljal v finale. "Jürgen Klopp je odličen trener, ki razvija napadalen, odprt slog igre. Ves čas je pozitiven, ustvarja dobro vzdušje v klubu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

redo287
17. 05. 2018 15.35
-1
Normalno če je putalonec😂
Ka pa mislis
16. 05. 2018 18.58
+11
Sans imajo kot real. Upam na dobro tekmo, pa naj zmaga boljsi.
Lucianno Kljai?
17. 05. 2018 20.05
-1
zmagal bo real tako ali tako.to je ze zdavnaj odloceno zato je brezzveze gledat.štala madrid
drimtim
16. 05. 2018 18.57
-11
real se bo poigral z njihovo slabo obrambo.najlažja tekma za real bo finalna
dark horse
16. 05. 2018 19.33
+7
Res je Real pa blesti v obrambi. Neprebojni so
MKII
16. 05. 2018 18.56
-2
Sicer pa je Kiss My Axe zadeva od Al Di Meole. Mod, informiraj se plz preden brišeš.