Liga prvakov

Guardiola: Odigrati moramo bolje kot v Madridu

Manchester, 16. 04. 2024 18.48 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov bosta v sredo moči znova merila Manchester City in Real Madrid, ki sta na prvi tekmi na stadionu Santiago Bernabeu odigrala epski obračun (3:3). Trener sinjemodrih Josep Guardiola bo s svojimi varovanci iskal četrti zaporedni preboj v polfinale elitnega tekmovanja. Prenos bo seveda tudi tokrat s studijskim delom od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

Manchester City - Real Madrid
Manchester City - Real Madrid FOTO: 24ur.com

Manchester City se je z madridskim Realom srečal v izločilnih bojih zadnjih treh sezon Lige prvakov. Angleži so Real izločili v lanskem polfinalu, Španci pa so bili v polfinalu uspešnejši leta 2022. V obeh primerih je nato boljša ekipa na dveh medsebojnih srečanjih osvojila naslov prestižnega evropskega tekmovanja.

Citizensi so lani na Etihadu s kar 4:0 odpravili galaktike. "Gre za različni sezoni in v nogometu se nikoli več ne ponovi ista tekma," je dejal Bernardo Silva. "Čutim, da je Madrid to sezono močnejši kot prejšnjo. To sem čutil, ko smo z njimi igrali prejšnji teden. Zagotovo se bodo želeli malo maščevati, tako da bo zelo težka tekma."

Bernardo Silva
Bernardo Silva FOTO: AP

 V aktualni sezoni sta se tekmeca v španski prestolnici razšla z remijem, na katerem so gledalci videli kar šest zadetkov (3:3). City je na samem začetku tekme povedel po golu Bernarda Silve, nato pa je sledil preobrat Reala, za katerega sta poskrbela Rodrygo in Ruben Dias z avtogolom. 

Na drugi strani so preobrat spisali tudi varovanci Josepa Guardiole, ko sta v polno zadela Joško Gvardiol in Phil Foden. Za končnih 3:3 je v 79. minuti poskrbel Federico Valverde. Na zadnjih petih srečanjih Reala in Cityja je bilo tako doseženih 23 zadetkov, torej kar 4,6 gola na tekmo. 

Real Madrid se je v zadnjih 13 sezonah med polfinaliste uvrstil v kar 11 primerih. V sezoni 2018/19 ga je v osmini finala presenetljivo izločil Ajax iz Amsterdama, leto kasneje pa še Manchester City. 

Kljub temu pa Guardiola vztraja, da ga njihova neverjetna konstantnost ne skrbi. "Ne bojim se jih," je Španec dejal na torkovi novinarski konferenci. "Zelo jih spoštujem. Velikokrat sem se že srečal z njimi. Spoštujem Real Madrid, ampak če bi rekel, da se jih bojim, bi se lagal."

Pep Guardiola
Pep Guardiola FOTO: AP

"Seveda je prisotno rivalstvo, želiš si jih premagati. Včasih zmagaš in včasih izgubiš. Vendar se jih ne bojim, in v kolikor zmagajo – kot se je že večkrat zgodilo – jim bomo vsekakor stisnili roko ter jim čestitali," je dodal španski strokovnjak.

Trener Manchestra kljub dobremu rezultatu ni bil najbolj navdušen nad predstavo svojih varovancev na prvi tekmi: "Moramo prilagoditi določene zadeve iz Madrida, rezultat je bil dober, vendar moramo igrati nekoliko bolje. Čutiti moramo pritisk, vsekakor nočemo izgubiti tekme. Za nadaljevanje v tem tekmovanju potrebujemo lakoto." 

Carlo Ancelotti in Josep Guardiola
Carlo Ancelotti in Josep Guardiola FOTO: AP

"Moramo biti to, kar smo. Vedno v zadnjih letih smo bili in imam občutek, da smo pripravljeni na dobre rezultate. Če tega ne storiš, ne moreš premagati ekip, kot je Real Madrid. Real pozna nas, mi poznamo njih. Carlos (Carlo Ancelotti) je na prvi tekmi poskrbel za nekaj presenečenj. Potrebujemo pravo mentaliteto," je pred povratnim dvobojem dejal Guardiola.

Španec upa, da bo lahko računal tudi na hitrega bočnega branilca Kyla Walkerja, ki se vrača po poškodbi: "Videli bomo na zadnjem treningu, kako se bo počutil. Ne vem, ali bo nastopal s klopi ali ne. Seveda je izredno pomemben člen. Vsi vedo za njegove lastnosti in kakovosti, on je poseben."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bači
17. 04. 2024 13.02
Danes pa balerince dobijo po piksni... neprecenljivo... polfinale brez Špancev
Bučkapaceukrmper
16. 04. 2024 21.01
-1
Kr tolaži se Guardiola, Real ne more dve tekme tok slabo igrat. Jutri City pakira kovčke za letos iz Cl
DavorPraprotnik
16. 04. 2024 20.22
+1
Umeten trener ki trenira umeten klub nezanimivi City iz predmestja Manchestera.
Bači
17. 04. 2024 13.18
+1
V Madridu še niso vedeli kaj je to žoga, ko je City že nekaj časa igral nogomet.... toliko o tvoji umetnosti
zapiramvamustaaa
16. 04. 2024 19.43
-4
V Madridu vas je rešil Lunin ter Vinicious.Za klasi boljši smo bili škoda res.
cripstoned
16. 04. 2024 18.59
-1
Cripstoned: Real madrid mora odigrati bolje kot pa v madridu...