Liga prvakov

Guardiola v izjemnem vzdušju Parkheada prvič ostal brez zmage, Dembele še naprej blesti

Glasgow, 29. 09. 2016 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V drugem krogu skupinskega dela Lige prvakov sta se na kultnem stadionu Parkhead pomerila Celtic in Manchester City. Borbeni Škoti pa so prišli do prve točke v letošnji izvedbi, potem ko se je otoški obračun končal s 3:3. Pep Guardiola je tako prvič na klopi sinjemodrih ostal brez zmage, pri Škotih pa je znova zablestel mladi Moussa Dembele.

Drugi krog skupinskega dela Lige prvakov je ponudil z izjemnim in dihjemajočim obračunom med Celticom in Manchester Cityjem, ki se je končal z delitvijo točk (3:3). V izjemen vzdušju, ki ga na evropskih nogometnih večerih na kultnem Parkheadu pripravijo navijači Celtica, je Pep Guardiola na klopi Cityja prvič ostal brez zmage. Meščani so pod vodstvom Španca dobili vseh deset tekem v novi sezoni in so svoj niz želeli nadaljevati tudi na otoškem obračunu s škotskimi prvaki. A varovanci Brendana Rodgersa so imeli drugačne načrte in izjemno vzdušje jih je poneslo do prve točke v letošnji sezoni, potem ko so v uvodnem krogu evropske sezone visoko izgubili z Barcelono (7:0). Proti sinjemodrim je znova zablestel mladi Moussa Dembele, ki še naprej prikazuje izjemne predstave, s katerimi si bo kmalu priigral prestop v katerega iz med evropskih velikanov. Dvajsetletni Francoz se je proti meščanom dvakrat vpisal med strelce in je tako dosegel še svoj deseti gol na prav toliko tekmah v letošnji sezoni. Dembele je na obračunu s Cityjem celo zabil najhitrejši gol Celtica v zgodovini Lige prvakov, potem ko je Claudia Brava premagal po zgolj dve minutah in triindvajsetih sekundah. Modri iz Manchestra so sicer v 11. minuti izenačili preko Fernandinha, nato je Raheem Sterling v razmaku osmih minut po enkrat zadel v vsako mrežo in postavil izid prvega polčasa (2:2). V drugem so znova domači ekspresno povedli, med strelce pa se je znova vpisal obetavni Dembele. Končni izid pa je v 55. minuti postavil Nolito.

Moussa Dembele je v prvem krogu proti Barceloni zapravil enajstmetrovko, proti Cityju pa je zablestel z 'dvojčkom'.
Moussa Dembele je v prvem krogu proti Barceloni zapravil enajstmetrovko, proti Cityju pa je zablestel z 'dvojčkom'. FOTO: AP

Da je Dembele pomemben člen Celtica, katerim se je pridružil pred začetkom letošnje sezone, je priznal tudi njihov strateg Brendan Rodgers. "Imamo veliko srečo, da je del našega moštva. Veliko ekip si ga je želelo, a njegov agent je pameten človek. Lahko bi šel v veliko večji klub in tam sedel na klopi, tukaj pa ima priložnost, da igra in razvija svoj talent. Pri tretjem golu ste videli, kako je spreten ima izjemen talent," je bil pol hvale na račun svojega varovanca nekdanji trener Liverpoola. Je pa Rodgers po srečanju priznal, da v takšnem vzdušju, kot je bilo na Parkheadu, še ni vodil tekme. "Takšnega vzdušja še nisem doživel. Igral sem po celem svetu, kjer so bila izjemna vzdušja, ampak to, kar smo videli tukaj, je prava predanost. Ko so navijači in igralci na takšnem nivoju, je tudi ekipi kot je Manchester City zelo težko. So dvanajsti mož in oni so nas ponesli do tega rezultata," je po tekmi s Cityjem še dodal Rodgers.

Izjemno vzdušje v Glasgowu je pohvalil tudi Guardiola, ki si želi, da bi tudi navijači Manchester Cityja ustvarili takšno vzdušje na svojem stadionu Etihad. "To, kar sem doživel danes, si želim pri svojem klubu. Vsak klub ima svojo osebnost in jaz si želim takšne osebnosti pri Cityju," je o navijačih Celtica in njihovem navijanju spregovoril španski strateg, ki ni bil pretirano razočaran, da njegovi varovanci prvič v sezoni niso dosegli zmage. "Evropske tekme so nekaj posebnega, ekipe so izjemno močne. Iz današnjega rezultata se bomo marsikaj naučili. Pred tekmo nismo govorili, da želimo zmagati še enajstič zapored. Od svojih fantov ne pričakujem, da bodo zmagali vse tekme v sezoni, to je nemogoče," je še po tekmi s Celticom povedal Guardiola, ki je s Cityjem na enajsti tekmi šele prvič ostal brez zmage. Njegove fante v naslednjih dveh krogih sedaj čakata dva izjemna obračun z njegovim nekdanjim klubom Barcelono. Najverjetneje bosta to obračuna, ki bosta odločala o zmagovalcu skupine c. Na drugi strani pa Celtic čakata dva obračun z Borussio Mönchengladbach, ki je še edina v skupini, ki ni osvojila nobene točke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
29. 09. 2016 18.24
+3
Celtic je na svojem igrišču čidto druga ekipa, ki je premagala že veliko boljših ekip, tudi Barco ba primer. Tako da igrati nerešeno na njihovem terenu je prej podvig kot pa slab rezultat!
Kun_Aguero
29. 09. 2016 13.12
+2
Dejmo hejterji pište zdej dejmooo za burek nimate fouš ste ker pep nevod vaših ekip... 11 uradnih tekem: 10 zmag 1 remi ubijte se ahahha go blueesss
cripstoned
29. 09. 2016 10.34
-6
bravo celtic....pep je izgubljen ko ni de bruyneja....zdaj bodo to se tofiji potrdili...s taksno ekipo bi vceraj moral odpihniti celtic ze v prvem polcasu...pepcek zapusti evropski nogomet in pojdi filozofirat v ameriko ali kitajsko...
Paštašutar
29. 09. 2016 11.53
-1
Zakaj mu dajate minuse,boste videli kaj se bo zgodilo Cityu na naslednjem evropskem gostovanju!!!!!!
Paštašutar
29. 09. 2016 10.28
-3
Najbolj vroca evropska ekipa trenutno?!?!?!?!........hahahahah..... vnedeljo sledi prvi poraz proti Totenhemu!!!!!!!! Poglejte s kom so do sdaj igrali!!!