Liga prvakov

Hrvaški mediji: Stojanović je največji 'dolžnik' pri Dinamu

Zagreb, 28. 10. 2016 14.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Serijski hrvaški nogometni prvak iz Zagreba v tekoči sezoni ne blesti na nobeni "fronti". V prvenstvu gleda v hrbet Rijeki, v Ligi prvakov je zabetoniran na zadnjem mestu v skupini, povrhu se je komaj rešil pred izpadom v osmini finala hrvaškega pokala proti tretjeligašu. Vmes so pri Dinamu že zamenjali trenerja.

Petar Stojanović na tekmi s Sevillo v Ligi prvakov.
Petar Stojanović na tekmi s Sevillo v Ligi prvakov. FOTO: AP
Ljubljančan Petar Stojanović se je pred sezono iz Maribora preselil v zagrebški Dinamo. Slovenski nogometni reprezentant je nemudoma zavzel mesto v udarni enajsterici. Potem pa so se, kot trdijo hrvaški mediji, začele slabe predstave.
Dinamo po trinajstih odigranih krogih HNL zaseda drugo mesto, s šestimi točkami zaostanka za vodilno Rijeko. Prav po porazu proti Rijeki, ki jo vodi Slovenec Matjaž Kek (0:4), je namesto Zlatka Kranjčarja, Zagrebčane prevzel Bolgar Ivajlo Petev.
Stojanović je sicer imel nekaj težav s poškodbami, a tudi to ni zmanjšalo ali omililo kritik v hrvaških medijih na račun iger 21-letnega Slovenca. "Razumljivo je, da v Ligi prvakov ni med najbolj vidnimi, oziroma udarnimi posamezniki v Dinamovi ekipi, toda v hrvaškem prvenstvu in pokalu za povprečne igre pravzaprav ni opravičila. Še posebej, ker se slab(š)e predstave kopičijo," pišejo pri uglednem hrvaškem športnem časniku Sportske novosti, ki so slovenskega reprezentančnega branilca, za člansko ekipo je doslej zbral štiri nastope, izčrpno razčlenili.

Petar Stojanović v Maksimirju.
Petar Stojanović v Maksimirju. FOTO: Damjan Žibert
"Stojanović je prišel v Dinamo kot eden izmed najbolj nadarjenih bočnih igralcev v tem delu Evrope, ki bi moral biti v prihodnosti motor ekipe. Začel je dobro, nakazal svoj potencial, potem pa padel v veliko krizo," trdi ugledni hrvaški športni časnik.
Petar Stojanović je najmlajši igralec z nastopom za NK Maribor v klubski zgodovini. Mejnik je premaknil na 16 let, 5 mesecev in 18 dni.
"V kvalifikacijah za Ligo prvakov v Salzburgu je odigral zares slabo tekmo in od takrat naprej, kot da se še išče. Zdi se, da je od prave forme vse dlje in dlje," zaključujejo pri SN. "Ko igra slabo ekipa, igram tudi jaz slabo. Res je, znano je, da sem boljši v napadalnih akcijah, kot v obrambnih. Toda to je moj stil igre, ki ga ne bom menjal. Obrambna kakovost bo prišla z leti, z izkušnjami," je pred dnevi za Sportske novosti razglabljal Stojanović.

Hrvaški mediji dodajajo, da je mladi Ljubljančan simpatičen fant, vedno nasmejan in dobro razpoložen, toda v zadnjih tednih povsem izven forme.
Dinamo Zagreb, katerega član je slovenski reprezentant Petar Stojanović, je od leta 1991 osvojil 18 hrvaških naslovov in 13 pokalnih.

Prav zato, to Hrvati napovedujejo, bo Stojanovićevo mesto v prvih enajst pri Dinamu v prihodnje zavzel romunski reprezentant Alexandru Matel. "Novi trener Dinama Ivajlo Petev je že napovedal nekatere kadrovske spremembe v udarni enajsterici Zagrebčanov."

Za konec dodajmo, da je Petar Stojanović sicer najmlajši igralec z nastopom za NK Maribor v klubski zgodovini.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Henry_Ou
29. 10. 2016 16.57
+1
Itak ... on je lahko presežek le v Mariboru :) ... pa pri Dinamu itak nimajo pojma, tako kot tudi Katanec ne :)
hoya
29. 10. 2016 16.37
+1
Vazno da ima v zamet oblecen svoj avto. :D
kemuri
29. 10. 2016 09.31
+0
Saj tudi pri Mariboru ni bil nek presežek..Maribor je edino Iličića prodal tako da je bil njihov igralec za koga okrepitev..ostalo so vse mačka v žaklju prodali, pa še to bi se Iličić prodal s Celja, ali z Domžal, je bil pravi igralec že pred prihodom v Maribor.
Baletka
29. 10. 2016 15.47
+0
prou nism navijač ne enega ne drugega kluba v sloveniji.. pa vseeno vidm mal več kvaliete v mariboru, kot v olimpiji, glede na to, da tvoj komentar čiz po žabah diši.. kaj je pa olimpija tko dobrega prodala? nekej dobrih prestopov, kar je dnarja, noben se ni izkazal za kaj več kot povprečno okrepitev v tujini..
Multipratik
28. 10. 2016 21.29
+5
Super novica. Upam, da se čimprej vrne v Maribor. Tukaj je znal igrati, kot se spodobi.
MANKEC
29. 10. 2016 13.05
+1
Bogomolka7
28. 10. 2016 15.28
+12
ka samo po njem pljuvajo?? Če ekipa slabo igra, igrajo vsi slabo, ne pa samo on
KiNgKoNg
28. 10. 2016 18.03
+8
MaldiniSLO
28. 10. 2016 21.15
+7
Stojanović je pa srb z slovenskim državljanstvom...najhujša kombinacija za hrvate
šmajser1
28. 10. 2016 15.02
+16
Jaz bi ga takoj vzel v Mb nazaj! Klasa za slo in tudi hrvasko ligo! Ce oni ne znajo izkoristit njegov potencial in da ni v formi, je kriv trener! Sicer pa je Dinamo letos kot ekipa zaspal! O posameznikih govorit nima smisla! Ko je ekipni duh, se dvignejo tudi posamezniki!
Baletka
29. 10. 2016 15.49
+2
očitno ful spremljaš tekme dinama ter stojanovića.. definitivno ni pokazal nič trenutno.. in definitivno človek nemore rečt da je v formi..