Liga prvakov

Iz tabora Dinama: 'Rezultat je prikaz realnosti', Allegri zadovoljen s prvo zmago

Zagreb, 28. 09. 2016 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na drugi tekmi skupinskega dela Lige prvakov sta se na zagrebškem Maksimiru pomerila domači Dinamo in italijanski prvak Juventus. Pričakovano so slavili serijski osvajalci Serie A. Za zmago s 4:0 so gole dosegli Pjanić, Higuain, Dybala in Alves in tako razveselili trenerja Massimiliana Allegrija. V taboru Dinama pa po porazu že pogledujejo proti derbiju s Hajdukom.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Dinamo Zagreb - Juventus
    02:48
    Vrhunci tekme Dinamo Zagreb - Juventus
  • Petar Stojanović po tekmi Dinamo - Juventus
    00:47
    Petar Stojanović po tekmi Dinamo - Juventus

Aktualni italijanski prvaki Juventus so v drugem krogu Lige prvakov zabeležili prvo zmago v letošnji sezoni omenjenega tekmovanja. Na zagrebškem Maksimiru so z visokih 4:0 odpravili Dinamo, ki je po porazu v državnem prvenstvu proti Rijeki (5:2) zabeležil še en boleč poraz v dobrem tednu. Mrežo Dinama je kot prvi načel Miralem Pjanić, nato je v prvem polčasu zadetek dodal še najdražji nogometaš Serie A Gonzalo Higuain, ki je zadel za 2:0. V drugem polčasu pa se je med strelce najprej s pravo bombo z razdalje vpisal Paulo Dybala, končni rezultat pa je z zadetkom s prostega strela postavil Dani Alves. Po remiju s Sevillo v prvem krogu so tako v taboru Stare dame zadovoljni, da so dosegli prvo zmago v letošnji izvedbi elitnega klubskega tekmovanja.

"Zelo je pomembno, da smo dosegli prvo zmago v letošnji sezoni Lige prvakov. Igralci so se tekme lotili s pravim pristopom. V drugem polčasu smo sicer storili nekaj napak in tu je še dovolj prostora za napredek. Trdo delamo na tem," je v prvi izjavi po tekmi dejal strateg črno-belih Massimiliano Allegri. Po tekmi je bil nasmejan tudi argentinski napadalec Dybala, ki je dosegel svoj prvi gol v letošnji sezoni in to na spektakularen način. "Težko je, ko ne dosegaš zadetkov, toda danes mi je končno uspelo. Toda tudi, ko nisem dosegal zadetkov, se mi je  zdelo, da igram dobro. Dokler moštvo zmaguje in jaz ne zadevam, je vse vredu. Moramo še naprej trdo delati in poslušati navodila trenerja," je po tekmi z Dinamom povedal mladi Argentinec.

Navijači Dinama so pripravili 'peklensko' vzdušje, a nogometašev Juventusa to ni zmotilo.
Navijači Dinama so pripravili 'peklensko' vzdušje, a nogometašev Juventusa to ni zmotilo. FOTO: Damjan Žibert

Na drugi strani Dinamo še vedno pričakuje prvo zmago v letošnji izvedbi Lige prvakov. Po uvodnem porazu na gostovanju pri Lyonu (3:0) so tudi tokrat visoko izgubili in bodo morali sedaj prve točke iskati na dveh tekmah s serijsko osvajalko Lige Evropa Sevillo. V taboru hrvaških prvakov so sicer želeli Italijane presenetiti, a jim ni uspelo in se zavedajo, da se trenutno ne morejo kosati z velikani evropskega nogometa. Sedaj bodo pozornost preusmerili v domače prvenstvo, kjer jih čaka večni derbi z vročim Hajdukom. Splitčani pod taktirko Marijana Pušnika v zadnjem obdobju igrajo izvrstno, saj so na zadnjih treh tekmah nasprotnikom nasuli kar 16 golov, prejeli pa zgolj enega.

"Zavedali smo se, da k nam prihaja ena najboljših ekip v Evropi in mi smo se borili po naših najboljših močeh. Na žalost je rezultat prikaz realnosti. Imeli smo fantastično podporo s tribun, ampak na žalost nismo morali postoriti več. Sedaj se moramo pobrati in se pripraviti na derbi s Hajdukom," je poraz proti Juventusu pokomentiral kapetan Dinama Domagoj Antolić. Petar Stojanović pa tokrat ni mogel pomagati svojim soigralcem proti Juventusu, saj je lažje poškodovan. Si je pa po tekmi vseeno vzel čas in spregovoril z našim novinarjem Božiadrjem Bulatom.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

walter2
28. 09. 2016 18.15
+2
Ni kaj dominacija Hrvaškega nogometa!hahahahah
MaunelNeuer
28. 09. 2016 14.17
+2
in potem mi reče en tip da je najjači. vidim ja
Symbolic
28. 09. 2016 13.51
+2
Pričakovano!
blackwizard
28. 09. 2016 13.16
+2
forza juveeee
grozjak
28. 09. 2016 13.06
+2
če je to realnost dinama, potem je njihova udeležba v lp nerealna.....