Liga prvakov

Juanfran se je s čustvenim pismom zahvalil navijačem in napovedal, da bo Atletico prej ali slej prvak

Madrid, 31. 05. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tragični junak finala Lige prvakov, branilec Atletico Madrida Juanfran Torres, se je po pravem plazu podpore, ki se je vsul na njegov naslov, zahvalil navijačem. Soigralec slovenskega reprezentanta Jana Oblaka je v milanskem obračunu z Real Madridom zapravil ključno enajstmetrovko in objokan zapustil prizorišče.

Navijači Atletica so res nekaj posebnega, je dva dni po finalu Lige prvakov v javnem pismu ugotavljal Juanfran Torres, ki se je čustveno zahvalil privržencem madridskega kluba za izjemno podporo. Branilec španske reprezentance je v četrti seriji enajstmetrovk zadel vratnico, Cristiano Ronaldo pa je nato ukanil Jana Oblaka za enajsti evropski naslov Reala. Juanfran, sicer nekdanji član Reala, ki ga je po peščici odigranih tekem zapustil in leta 2011 pristal pri rdeče-belih mestnih tekmecih, je bil neutolažljiv. Objokan se je sam sprehodil do južne tribune, kjer so bili zbrani privrženci "Los colchoneros" in jih prosil za odpuščanje, dobil pa stoječe ovacije in objeme soigralcev. Žalost ga tudi ob prisotnosti njegovega sina na zelenici ni zapustila niti ob odhajanju s stadiona, medtem pa so se družbena omrežja že šibila od sporočil podpore, ki so prihajala na račun izkušenega Španca.

Juanfran se je zdaj oglasil prek uradne spletne strani Atletico Madrida, kjer so obravili njegovo pismo navijačem. V njem je Juanfran dejal, da je prepričan, da bo kapetan Gabi Fernandez nekoč dvignil pokal, ki se tako vztrajno izmika Atleticu. "Klub sem prosil, če bi vas lahko nagovoril prek tega pisma in vam povedal, kaj vse čutim," je začel Juanfran. "Nikoli ne bom pozabil vašega izkazovanja naklonjenosti, ko sem se vam približal, da bi se vam opravičil. Ko sem videl, da moje solze odsevajo tudi na obrazih tisočih rdeče-belih, ki ste napolnili tisto tribuno stadiona, sem lažje prenesel izjemno žalost, ki me je v tistih napornih trenutkih premagala. Pomagala mi je tudi podpora mojih soigralcev, trenerjev in vseh ljudi, ki sestavljamo to veliko družino."

Juanfran je dodal: "Želel bi se vam tudi zahvaliti, ker ste vedno verjeli v nas, predvsem pa zato, ker ste pokazali, da je biti navijač Atletica nekaj izjemno posebnega, drugačnega, in da naše srce bije močneje od vseh ostalih. Pred dvema letoma sem dejal, da se bomo vrnili v finale, zdaj vam pravim, da bo Gabi, naš kapetan, prej ali slej dvignil pokal Lige prvakov, ki jo bomo skupaj proslavljali pri Neptunu. Zelo vas imam rad in AUPA ATLETI."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

laycan
01. 06. 2016 17.16
-5
dve leti zapored ista pesem,je verjetno pustila kak negativen pečat.za JANA OBLAKA,pa ni druge kot da prestopi k velikanu realu,če hoče lovorike.
Baletka
01. 06. 2016 19.27
+2
zato ker real tako serijsko osvaja pokale a? hahahah si pa humorist.. očitno peša statistika.. vsaj za zadnjih 10let..
MM?
31. 05. 2016 11.44
-6
Pa kaj se je moral Juanfran kačit z reprezentačnim kolegom, Ramosom. Potem ga je pa pograbila teta karma.
alien8potnik
31. 05. 2016 09.51
+18
ubogi človek. vsakomur se to lahko zgodi. super nogometaš.
Car 1976
31. 05. 2016 09.45
+20
Bravo Juanfran, že na tvojem obrazu se vidi da igraš nogomet s srcem. Verjamem v vas in verjamem da lahko ta ekipa zmaga Ligo prvakov.
Trend01
31. 05. 2016 13.27
-11
Jaz pa, žal, v to ekipo ne verjamem več. Da bo osvojila LP (LaLiga je možna). 2x poraz. In to na najbolj boleč možen način. V prvem finalu 20 sekund pred koncem tekme in tokrat po penalih. In obakrat proti najhujšim možnim nasprotnikom - Realom. V kolikor želijo osvojiti LP, imajo možnosti le še v prihajajoči sezoni. Nato skoraj nemogoče. Chelsea, Man United, Man City, Arsenal, L'pool, Bayern, PSG, Juventus..... Angleži so pripeljali najboljše trenerje kar jih je bilo moč dobiti. Tudi Bayern. Angleške ekipe se bodo letos še sestavljale in bodo ranljive v prvih tekmah razigravanja. Real, Barcelona, Juventus, Bayern, tudi PSG, so že sestavljene ekipe, ki rabijo le malce sprememb. Težko, težko bo tole za Atlete. V bistvu enaka ekipa, ki izgubi 2 finala.... Takšna se skoraj ne more pobrati. Jih bo Costa reševal? Črv dvoma v naslov je v vseh igralcih Atletov. Vseh.
metallica-one
31. 05. 2016 14.23
+10
Tudi jaz pravim da bo zelo težko ampak to sem si mislil tudi pred dvema letoma. Ampak nogomet se igra 90 minut plus podaljški in penali. In če so pred dvema letoma popustili čisto pri koncu in je Real takrat zasluženo dobil decimo pa se to leto s tem ne morem strinjati. Prav in pošteno je čestitati boljšemu ampak jaz to finalu Realu žal ne morem. Neregularen gol me moti prvič ker je preveč očiten in sem ga sam videl že brez posnetkov in drugič toliko bolj ker sem siguren da ga je videl tudi stranski ampak ga enostavno ni hotel mahati. Tega definitivno ni spregledal in to je boleče. Ker finale zaupajo boljšim sodnikom in potem ta stranski nalašč krši vsa možna pravila kar so ga učili in s tem še vrže senco na vse čeprav je Marc to tekmo odpiskal odlično. Žal je bilo to leto Atletica pokazali so kaj je borba in želja medtem ko Real ki se je kljub ugodnemu žrebu kar mučil do finala tudi v finalu ena tema za ta klub. Ampak se mu je izšlo. Tako kot se je izšlo Ramosu ki je dal gol iz prepovedanega položaja, kot se mu je izšlo pri roki v kazenskem prostoru kot se mu je izšlo pri tistem prekršku in kot se je Pepeju izšlo pri najbolj sramotnemu simuliranju kar ga lahko vidiš. Eno samo bruhanje. Žal mi je Atletica.
Sputnik
31. 05. 2016 08.54
-8
povsod vlačite tega oblaka. čudno da ni še pod BB govora o njem ali pa v masterchef in ostalih člankih