Liga prvakov

Junak finala Lige prvakov izpred dveh let Sergio Ramos si v Milanu bolj želi Oblaka kot Griezmanna

Madrid, 25. 05. 2016 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Eden izmed zaščitnih znakov Real Madrida v zadnjem desetletju Sergio Ramos je ob druženju s španskimi mediji pred sobotnim finalom Lige prvakov – v prenosu na Pop TV ob 20. uri – dejal, da bi si na zadnji tekmi sezone Lige prvakov od drugega finalista Atletica na zelenici najmanj želel videti francoskega napadalca Antoinea Griezmanna.

"Rad zmagujem proti najboljšim, naj sestavijo najboljšo enajsterico, ki jo imajo. Skrbi me ekipa, druga stvar bi bilo podcenjevanje igralcev Atletica in filozofije Chola. Toda če me že prosite za ime, zame je Griezmann 'prava igračina'," je bil slikovit odgovor Sergia Ramosa na vprašanje novinarja radijske postaje Cadena Ser, katerega igralca Atletica, če bi lahko izbral, ne bi želel videti na zelenici San Sira v finalu Lige prvakov. Slovenski vratar Jan Oblak, ki ima za seboj rekordno sezono v španski La ligi Ramosa očitno skrbi manj kot izvrstni napadalec Antoine Griezmann. Škofjeločan pa ne skrbi niti Ramosovega soigralca Garetha Balea, ki je na trditev novinarja že omenjene postaje, da se gol Atletica z Oblakom na vratih zdi kot luknja na golf igrišču, odvrnil: "Ne, je precej večji."

Ramos pravi, da je Real pod vodstvom Zidana opravil velik posel, ko je močno pritisnil na Barcelono v domačem prvenstvu.
Ramos pravi, da je Real pod vodstvom Zidana opravil velik posel, ko je močno pritisnil na Barcelono v domačem prvenstvu. FOTO: AP

"Po zelo težkem letu in z menjavo trenerja smo Barcelono prisilili, da je ligo osvojila v zadnjem krogu, finale pričakujemo z novo priložnostjo, da prinesemo novo lovoriko našim navijačem. Če nam ne uspe, tega ne bi označil za polomijo,'' je v pogovoru za Cadeno Ser še obrazložil Ramos, strelec izenačujočega zadetka v finalu Lige prvakov leta 2014 v Lizboni, potem ko so ga vprašali, ali bo za Real Madrid polom, če ne osvoji lovorike v Milanu (letos je Real hitro izpadel v kraljevem pokalu, v domačem prvenstvu pa je ostal brez naslova). Španski reprezentančni branilec je priznal, da si je težko predstavljal, da bi v razmaku dveh let dvakrat lahko igral finale Lige prvakov prav proti Atleticu. "Težko si je bilo predstavljati, toda zasluge je treba dati obema ekipama, da sta se dve leti po finalu v Lizboni s trdim delom znova prebili v finale Lige prvakov.''

Oblaka se v Madridu za zdaj ne bojijo preveč.
Oblaka se v Madridu za zdaj ne bojijo preveč. FOTO: AP

Ramos se veseli sobotnega velikega spektakla v lombardijski prestolnici, ki si ga boste lahko ogledali na Pop TV ob 20. uri.  "Publika me močno motivira, prav tako mi je stadion San Siro všeč, čeprav Realu tam nikoli ni šlo dobro, všeč mi je, saj je ena izmed mojih prvih asociacij Paolo Maldini (nekdanji branilec Milana, op. p.). Poleg tega sem vedno govoril, da je Milano Madrid Italije. Uživam na velikih prizoriščih in sobotni finale v Milanu bo edinstven," je dodal Ramos. Spomnimo naj, da bo stadion San Siro v soboto sprejel 81.000 gledalcev, vsaka izmed ekip pa je dobila na voljo 19.500 vstopnic, s preostalimi pa trguje Uefa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
26. 05. 2016 16.32
naslov je za telebane...24 kur jih premore veliko.
Hachi
25. 05. 2016 19.29
+17
ja hudica no, a ni logicno, da si branilec Reala manj zeli videti Griezmana, kot pa na nasprotni strani igrisca Oblaka. povsem logicno, da bo mu je francoz vecja nevsecnost, kot pa vratar Atletica.
mejacrnikal
25. 05. 2016 22.30
+5
krnekilojz
26. 05. 2016 15.35