Liga prvakov

Juvetov čudežni deček proti svojemu velikemu vzorniku Messiju, Buffon namesto Barce izbral 'staro damo'

Torino, 22. 11. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stara znanca zadnjih nekaj sezon elitnega evropskega tekmovanja bosta v derbiju skupine D vnovič merila moči na zelenici. V prvem obračunu skupinskega dela je na Camp Nou s 3:0 slavila Barcelona, na torinski zelenici pa Juventus napoveduje sladko maščevanje. Prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Torinski nogometni velikan je moč katalonskega bisera po dvanajstih letih prvič izkusil v finalu Lige prvakov, ko je na olimpijskem stadionu v Berlinu po zadetkih Ivana Rakitića, Luisa Suareza in Neymarja moral s solzami v očeh opazovati slavje Kataloncev.

Mladega Dybalo številni vidijo kot naslednika argentinskega zvezdnika Lionela Messija.
Mladega Dybalo številni vidijo kot naslednika argentinskega zvezdnika Lionela Messija. FOTO: AP
Dve leti kasneje so se vendarle maščevali za poraz v nemški prestolnici, ko si je stara dama iz Torina prav po zaslugi Barcelone zagotovila novo priložnost v finalu, kjer pa je morala priznati premoč madridskemu Realu. Takrat so Italijani na domači zelenici slavili s 3:0, v Barceloni pa sta se tekmeca razšla brez zadetka.

Krvnik katalonskega kluba na severu italijanskega škornja je bil z dvema zadetkoma mladi Paulo Dybala, mrežo pa je zatresel še Giorgio Chiellini. 24-letni argentinski ’čudežni deček’ bo tudi tokrat stal nasproti svojega velikega idola Lionela Messija: "Velika čast je igrati z njim v reprezentanci, ki jo je prav on sam povedel na svetovno prvenstvo s trojčkom proti Ekvadorju. Je izjemen vodja. Sem njegov naslednik, kar me veseli, zato sem še bolj motiviran za dosego lastnih ciljev na zelenici. Že od nekdaj sem občudoval tudi Ronaldinha, vendar je za mojo generacijo prav Leo tisti, ki se lahko kosa tudi z Maradono."

Argentinec je sicer časom priznal, da bi se sam najraje meril z nekdanjim članom blaugrane Neymarjem. "Rad bi igral z Neymarjem, tako kot trenutno tekmujeta Messi in Cristiano Ronaldo, vendar je v tem trenutku Brazilec pred menoj," je v intervjuju za France Football povedal Dybala, ki se je skupaj s soigralcem Gianluigijem Buffonom znašel na seznamu kandidatov za zlato žogo.

Juventus bo na domači zelenici skušal popraviti vtis, ki ga je na zadnji ligaški tekmi pustil s porazom proti Sampdorii (3:2). Buffona ni bilo v vratih črno belih.
Juventus bo na domači zelenici skušal popraviti vtis, ki ga je na zadnji ligaški tekmi pustil s porazom proti Sampdorii (3:2). Buffona ni bilo v vratih črno belih. FOTO: AP

Buffon bi lahko branil vrata katalonskega bisera 

Prav legendarni vratar črno belih bi sicer pred šestnajstimi leti lahko pristal v vrstah Kataloncev. V času, ko je igral za italijansko Parmo je namreč dobil ponudbo s strani Barcelone, ki pa jo je zavrnil prav zaradi pogodbe z Juventusom: "Ko sem se odločal ali naj se pridružil torinskemu klubu, ali pa naj sprejmem ponudbo Kataloncev mi je oče svetoval, naj izberem prvo. Še danes sem mu hvaležen, saj mi je prav stara dama dala veliko zadovoljstva."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
22. 11. 2017 13.36
-12
danes pa mesdija ne bo videt haha
ehjaehja
22. 11. 2017 13.22
-3
dybala bo spet zabil 2 zadetka in vrnu boleč spomin barci od lani hahaahha
MesOjediPinGvin
22. 11. 2017 16.08
+5
Kollerik
22. 11. 2017 11.13
+3
Juve je preoptimističen....
Iniesta
22. 11. 2017 09.33
+5
Tezko bo juve premagal barco ...
MaunelNeuer
22. 11. 2017 15.28
+3
vse je mogoče, ampak tokrat navijam pa za barco
Rolesx
22. 11. 2017 09.31
+4
Zato pa še danes sanja lovoriko lige prvakov ker se je odločil za Juve
CURVANORD Zanetti
22. 11. 2017 08.42
+8
Juve letos ni neka huda ekipa ,tak da ceprav so domacini mislim da ne bodo zmagali
dajno
22. 11. 2017 09.11
+4