Liga prvakov

VIDEO: Kampl pred spopadom z Oblakovim Atleticom: Za takšne tekme živimo

Leverkusen, 20. 02. 2017 18.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaš Bayerja Kevin Kampl pred spopadom osmine finale Lige prvakov z Atleticom pravi, da v tekmo vstopajo z željo, da se bodo zabavali ter da se za take tekme živi. Trener Nemcev Roger Schmidt dodaja, da bo zelo pomembna učinkovitost, saj prav veliko priložnosti za gol najbrž ne bodo imeli. Prenos tekme na Kanalu A in VOYO (20.30).

Več videovsebin
  • Trening Bayerja pred tekmo z Atleticom
    01:14
    Trening Bayerja pred tekmo z Atleticom
  • Iz 24UR: Spopad Kampla in Oblaka v Leverkusnu si bo ogledal tudi Katanec
    02:08
    Iz 24UR: Spopad Kampla in Oblaka v Leverkusnu si bo ogledal tudi Katanec

"To, da se lahko pomerimo z Atleticom, je za nas nekaj zelo posebnega in v ta obračun vstopamo z velikimi pričakovanji. Trdo smo delali, da smo prišli do sem," je pred tekmo na novinarski konferenci, katere gost je bil, razlagal slovenski reprezentant Kevin Kampl. Ta je odločil pomembno tekmo v skupinskem delu s Tottenhamom, pred izločilnimi boji pa je zbral še dve podaji. Tokrat bo njegova vloga še toliko bolj pomembna, saj pri domačih zaradi suspenza ne bo mogel nastopiti vezist Hakan Calhanoglu.

Kampla v torek na zelenici zahvaljujoč pričeski ne bo težko prepoznati.
Kampla v torek na zelenici zahvaljujoč pričeski ne bo težko prepoznati. FOTO: AP

"Pričakujemo težko tekmo, toda pred seboj vidim smejoče se obraze, navdušenje pred tekmo moji fantje črpajo iz dobrih rezultatov na preteklih tekmah in učinkom, ki smo ga imeli v Ligi prvakov,'' je pristavil trener Bayerja Roger Schmidt. Tokrat lekarnarnjem nasproti stoji isti nasprotnik kot pred dvema letoma, ko so se napredovanja v četrtfinale veselili Atleti. "Spominjam se, da sta bili to dve izenačeni tekmi. Tokrat želimo v dveh izjemnih nogometnih večerih dokazati, da smo lahko na takšni ravni, kot je izvrstna ekipa Atletica," je pojasnil Schmidt.

Kampl je imel čast, da se je udeležil novinarske konference pred tekmo z Atleticom.
Kampl je imel čast, da se je udeležil novinarske konference pred tekmo z Atleticom. FOTO: AP

Glavna nevarnost lekarnarjev bo Javier Hernandez 'Chicharito', ki je v zelo dobri formi. Na zadnjih treh tekmah Bayerja, na katerih je Mehičan nastopil, je zabil kar pet zadetkov. "Pomembno je, da je v formi. Veliko je naredil za ekipo in zdaj kaže svojo učinkovitost. Za nas je zelo pomemben nogometaš. Imeli bomo malo priložnosti za zadetek, zato bomo morali biti učinkoviti," je še obrazložil trener Bayerja. Na drugi strani sta pri Špancih vroča Yannick Carrasco in Kevin Gameiro. Tu sta še zimzeleni Fernando Torres in francoski napadalec Antoine Griezmann. Kar vendarle lahko vsaj malce skrbi trenerja Atletica Diega Simeoneja, je obramba, kjer manjkata Diego Godin in Juanfran. Vrzel bosta zapolnila Hrvat Šime Vrsaljko in mladi francoski branilec Lucas.

Spomnimo: po poškodbi rame je pri Atleticu že okreval slovenski vratar Jan Oblak, ki je po čudežno hitrem okrevanju že v igri za mesto v prvi enajsterici.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma, Leverkusen:
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flo13
21. 02. 2017 22.33
Vratar Bayerja ima slovenski dres!
zeleleni
21. 02. 2017 09.24
+1
kampl bi se zabaval liga prvakov je resna zadeva
kurcvasgleda01
20. 02. 2017 20.16
-2
kampl govori isto slovensko kot tavares pri mariboru...tekoče pa to
Shyni
20. 02. 2017 19.44
+2
Upam da bosta tako oblak kot kampl igrala od začetka in bomo videli tudi kakšno akcijo v kateri bosta ravno slo reprezentanta imela vidno vlogo...glede zmagovalca je pa kar težko da bi bila rezultatska razlika zelo velika, ker pa gre za domačo tekmo mislim da ima več možnosti bayer...
laskopivo
20. 02. 2017 19.23
+5
Videli smo ze presenecenja prejsni teden. Tudi atletiko s se tako obrambno postavitvijo lahko pade..
tedoVV2HCmedo
20. 02. 2017 19.00
-1
Upam, da je Oblak res popravljen in da mu ne bo šla žoga zadaj.