Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Kamplov Bayer do remija v Borisovu, Sanchez poskrbel, da Arsenal ostaja v igri

Borisov, 24. 11. 2015 22.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Bateja Borisova in Bayerja Leverkusna so se v Belorusiji v petem krogu skupinskega dela Lige prvakov razšli z remijem (1:1). Kevin Kampl se med strelce in podajalce tokrat ni vpisal, v 34. minuti tekme pa je prejel rumeni karton. Arsenal je z zmago nad Dinamom Zagrebom ohranil upanje na napredovanje v izločilne boje.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Porto - Dinamo Kijev
    02:14
    Vrhunci tekme Porto - Dinamo Kijev
  • Vrhunci tekme Zenit - Valencia
    02:02
    Vrhunci tekme Zenit - Valencia
  • Vrhunci tekme Maccabi - Chelsea
    02:59
    Vrhunci tekme Maccabi - Chelsea
  • Vrhunci tekme Arsenal - Dinamo Zagreb
    02:43
    Vrhunci tekme Arsenal - Dinamo Zagreb
  • Vrhunci tekme Lyon - Gent
    03:03
    Vrhunci tekme Lyon - Gent
  • Vrhunci tekme BATE - Bayer
    01:59
    Vrhunci tekme BATE - Bayer
  • Vrhunci tekme Bayern - Olympiacos
    03:18
    Vrhunci tekme Bayern - Olympiacos

Bate je nekoliko presenetljivo hitro prišel do vodstva proti Bayerju po veliki napaki vratarja Nemcev. Mihail Gordejčuk je po podaji Aleksandra Volodka z leve strani sprožil po sredini vrat, a je gostujočemu čuvaju mreže Berndu Lenu žoga ušla med nogama v gol in domačini so se razveselili vodstva z 1:0. Bayer je v drugem polčasu še konkretneje pritisnil na gol Bateja, v 49. minuti je zlato priložnost Karima Bellarabija ubranil domači vratar Sergej Černik. Le pet minut kasneje se je v novi lepi priložnosti znašel Bellarabi, a je eden od beloruskih branilcev po strelu nemškega vezista še uspel žogo preusmeriti v kot. Pritisk že pregovorno nepopustljivih Nemcev je obrodil sadove v 68. minuti, ko je z desne strani po (najverjetneje) podaji domačega vratarja Černika presenetil Admir Mehmedi. Slednjega je lepo našel Hakan Calhanoglu. Bayer, pri katerem je slovenski reprezentant Kevin Kampl odigral vso tekmo, je še poskušal zabiti za zmago, a do spremembe rezultata do konca tekme ni več prišlo (1:1).

Arsenal tudi z Bayernovo pomočjo ohranja upe na napredovanje
Nogometaši Arsenala so z zmago (3:0) nad Dinamom iz Zagreba v skupini F Lige prvakov ohranili upanje na napredovanje v izločilne boje. Glavni kreator zmage topničarjev je bil Čilenec Alexis Sanchez. Ta je zabil dvakrat in podal za zadetek Mesuta Özila

Özil je prvi načel mrežo Zagrebčanov.
Özil je prvi načel mrežo Zagrebčanov. FOTO: Reuters

Sanchez je s sanjsko predstavo na Emiratesu poskrbel, da Arsenal ohranja upe na napredovanje v izločilne boje. Čilenec je sprva krasno podal za zadetek Özila z glavo, nato pa še dvakrat premagal gostujočega čuvaja mreže Eduarda. Topničarji imajo pred zadnjim krogom v skupini F tri točke zaostanka z Olypiacosom, s katerim se bodo pomerili v zadnjem, šestem krogu. Londončanom je šel na roko tudi izid v Münchnu, kjer je Bayern s 4:0 premagal zasedbo Olympiacosa. Za zmago varovancev Pepa Guardiole so poskrbeli Douglas Costa, Robert Lewandowski, Thomas Müller in mladi, 19-letni francoski vezist Kinglsey Koman.

Sanchez je bil prvo ime na Emiratesu.
Sanchez je bil prvo ime na Emiratesu. FOTO: Reuters

Mourinho našel zmagovalno formulo
Jose Mourinho je na klopi Chelseaja letos prišel do zanj redke druge zaporedne zmage. Po ligaškem uspehu proti Norwichu so Portugalčevi varovanci v petem krogu Lige prvakov prišli še do zmage pri Maccabiju iz Tel Aviva. Za zmago Londončanov v Izraelu so poskrbeli Gary Cahill, Willian, Oscar in mladi Ganec Abdul Baba. Po tokratnem porazu Porta - klonil je na domačem Dragau proti Dinamu Kijev -, so se modri povzpeli celo na prvo mesto skupine G. 

Zenit v Rusiji zamrznil Valencio
Nogometaši Zenita po petih krogih ostajajo edina neporažena ekipa skupine H, potem ko so z 2:0 pred domačimi gledalci v mrzli Rusiji (-2°C) premagali zasedbo Valencie. Oleg Šatov je poskrbel za hitro vodstvo domačinov, ko je v Sankt Peterburgu v 15. minuti tekme po podaji Artema Dzjube zatresel mrežo gostujočega čuvaja mreže Jaumeja Domenecha. V drugem polčasu je v 59. minuti z glavo priložnost za povišanje vodstva Zenita zapravil Ezequiel Garay. Kar ni uspelo Zenitu, pa je uspelo Valencii – Aymen Abdennour je v 67. minuti zatresel mrežo domačih, a so sodniki zaradi prepovedanega položaja zadetek tunizijskega branilca razveljavili. Zenit je vodstvo uspel povišati dobrih 15 minut pred koncem rednega dela, ko je podajalec pri prvem zadetku Dzjuba, ta je izkoristil lepo podajo Portugalca Dannyja, poslal v nebranjeno mrežo gostujoče zasedbe.

Liga prvakov:

Bate Borisov - Bayer 1:1 (1:0)
Gordejčuk 2.; Mehmedi 68.

Zenit - Valencia 2:0 (1:0)
Šatov 15., Dzjuba 74.
RK: Vezo (80./Valencia)

Arsenal - Dinamo Zagreb 3:0 (2:0)
Özil 29., Sanchez 33., 69.

Bayern - Olympiacos 4:0 (3:0)
Costa 8., Lewandowski 16., Müller 20., Coman 70.
RK: Badstuber 53.

Maccabi - Chelsea 0:4 (0:1)
Cahill 20., Willian 73., Oscar 77., Baba 90+1.
RK: Ben Haim (41./Maccabi)

Porto – Dinamo Kijev 0:2 (0:1)
Jarmolenko 35./11-m, Gonzalez 64.

Lyon - Gent 1:2 (1:1)
Ferri 7.; Miličević 32., Coulibaly 90+5.

Barcelona - Roma 6:1 (3:0)
Suarez (15.), (44.), Messi (18.), (60.), Pique (56.), Adriano (77.); Džeko (90.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.