Liga prvakov

Madridski Real v novo sezono vstopil tako, kot je končal minulo - z lovoriko

Skopje, 08. 08. 2017 22.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši aktualnega evropskega klubskega prvaka madridskega Reala so novo sezono začeli zmagovito. Podobno kot v minuli, ko so si pokorili tako špansko primero division kot tudi elitno ligo prvakov, so vstopili v tekmovalno obdobje 2017/18 in z zmago z 2:1 nad okrepljenim Manchester Unitedom potrdili, da bodo tudi letos krojili sam vrh v vseh klubskih tekmovanjih. Na drugi strani pa Joseja Mourinha čaka še veliko dela.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Spektakel v Skopju
    02:07
    Iz 24UR: Spektakel v Skopju
  • Zadetek Casemira na tekmi proti Manchester Unitedu
    01:39
    Zadetek Casemira na tekmi proti Manchester Unitedu
  • Isco je z zadetkom v 52. minuti povišal vodstvo Reala
    01:26
    Isco je z zadetkom v 52. minuti povišal vodstvo Reala
  • Romelu Lukaku je v 62. minuti zmanjšal prednost Reala
    01:21
    Romelu Lukaku je v 62. minuti zmanjšal prednost Reala

Drevi se na skopskem stadionu Filip II. začenja evropski nogometni ples za tekmovalno sezono 2017/18. Na sporedu je namreč tekma evropskega nogometnega superpokala, v katerem vlogo favorita stavnice namenjajo aktualnemu evropskemu klubskemu prvaku - madridskemu Realu. Za razliko od galaktikov, ki v poletnem prestopnem roku niso pretiravali z novimi nakupi, saj sta beli balet do sedaj okrepila le Daniel Ceballos in Theo Hernandez, so na drugi strani pri Manchestru precej globlje segli v žep za vse nove okrepitve. Aktualni zmagovalec lige Evropa je v svoje vrste pripeljal branilca Victorja Lindelofa iz Benfice, vezista Nemanjo Matića iz Chelseaja in napadalca Romeluja Lukakuja iz Evertona. V vrstah rdečih vragov pa zato ni več udarnega napadalca Zlatana Ibrahimovića.

Oba trenerja z začetno postavo nista presenetila. Tako je Jose Mourinho vanjo med drugimi uvrstil srbskega vezista Nemanjo Matića in osrednjega branilca Victorja Lindelofa ter novopečenega napadalca Romeluja Lukakuja, medtem ko se je Zinedine Zidane odločil zaupati preverjeni zasedbi, ki je v večjem delu minule, šampionske sezone nosila največje rezultatsko breme. Ni bilo le glavnega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki se je šele pred kratkim po daljšem odmoru priključil soigralcem v pripravah na novo sezono.

Real Madrid je z zmago v evropskem superpokalu napovedal novo šampionsko sezono.
Real Madrid je z zmago v evropskem superpokalu napovedal novo šampionsko sezono. FOTO: AP
Po začetnem "otipavanju" z obeh strani se je superpokalni obračun v Skopju pošteno razživel. Najprej je v 15. minuti po lepi podaji z leve strani do strela z glavo prišel Varane, ki je zadel prečnik. Le tri minute pozneje pa je s približno 20-ih metrov od vrat Manchester Uniteda poizkusil Casemiro, a je njegov strel zletel prek prečnika.

V 24. minuti pa so Madridčani povedli. Po desni strani je prodrl Carvajal in poslal visok predložek v kazenski prostor rdečih vragov, kjer je do žoge prišel razpoloženi Casemiro, kateremu iz neposredne bližine ni bilo težko premagati nemočnega De Geo. Aktualni evropski klubski prvak je imel v uvodnih tridesetih minutah precej več od igre in bi lahko vodil tudi z višjo razliko, a je bil pri zaključkih akcij neučinkovit. Po kratkem odmoru za osvežitev, saj v makedonski prestolnici vročinski val ne pojenja, so do svojih minut prišli tudi varovanci portugalskega stratega Joseja Mourinha, ki so predvsem prek nevarnega Romeluja Lukakuja in Mkhitryana skušali ogroziti Realova vrata. 

Romelu Lukaku je z novim zadetkom v rdečem dresu potrdil, da bo velika okrepitev rdečih vragov v novi sezoni.
Romelu Lukaku je z novim zadetkom v rdečem dresu potrdil, da bo velika okrepitev rdečih vragov v novi sezoni. FOTO: AP

Pritisk galaktikov je nekoliko popustil, česar pa Angleži do odhoda v slačilnici niso uspeli izkoristiti. Že v tretji minuti nadaljevanja so znova zapretili varovanci Zinedina Zidana, ko se je za strel s približno 16-ih metrov odločil Toni Kross, a je bil David De Gea na pravem mestu. Že v naslednjem napadu je bil v samostojnem prodoru Brazilec Marcelo, toda tudi njegov strel ni našel želenega cilja. To, kar ni v predhodnih napadih uspelo že omenjenima Marcelu oziroma Kroosu, je v 52. minuti po lepi dvojni podaji z Garethom Baleom mlademu Iscu, ki je rutinirano z neposredne bližine premagal De Geo za povišanje Realovega vodstva na 2:0. Le nekaj trenutkov po drugem zadetku galaktiov so si lepo priložnost za znižanje zaostanka priigrali nogometaši Manchestra, toda zaključni strel z glavo Lukakuja je z odličnim posredovanjem Jesus Navas izbil v kot.

Po popolni prevladi Madridčanov so do znižanja zaostanka na 1:2 prišli rdeči vragi. Po navidez nenevarni akciji Otočanov se je za strel s približno 22-ih metrov odločil Nemanja Matić, a je žogo le na kratko odbil Navas, kjer se je na pravem mestu znašel Romelu Lukaku in zadel. Sledilo je obdobje nekoliko raztrgane igre z obeh strani, Manchester je sicer iskal zadetek priključka i bil zelo blizu le-tega v 80. minuti, ko se je v lepi priložnosti za izenačenje znašel angleški reprezentančni napadalec Rashford, a je bil Navas znova na pravem mestu. Zidane je v razmiku desetih minut opravil tri menjave - iz igre so odšli Isco, Bale in Benzema, vanjo pa so vstopili Asensio, Vazquez in na navdušenje množice na stadionu Filip II. tudi prvi zvezdnik belega baleta Cristiano Ronaldo.

V zaključku srečanja smo videli kar nekaj lepih priložnosti z obeh strani. Najprej je v prvi minuti sodnikovega dodatka z glavo na podajo Valencie poizkusil Fellaini, vendar se Navas ni pustil presenetiti. Na drugi strani je po izjemnem samostojnem prodoru, ko je nanizal kar tri branilce Manchester Uniteda, Lucas Vazquez lepo zaposlil Asensia, toda z izjemnim posredovanjem se je izkazal čuvaj mreže rdečih vragov David De Gea. V 94. minuti je poizkusil še Sergio Ramos z glavo po kotu z desne strani, a je bil njegov strel nenatančen.    

UEFA superpokal, izid:
Real Madrid - Manchester United 2:1 (1:0)
Strelci: 1:0 - Casemiro (24.), 2:0 - Isco (52.), 2:1 - Matić (62.).
Real Madrid: Navas, Carvajal, Sergio Ramos (k), Varane, Kroos, Benzema (od 83. - Ronaldo), Modrić, Bale (od 73. - Asensio), Marcelo, Casemiro, Isco (od 74. - Vazquez). Trener: Zinedine Zidane.
Manchester United: De Gea, Valencia (k), Lindelof, Smalling, Darmian, Matić, Ander Herrera (od 56. - Fellaini), Pogba, Mkhitaryan, Lingard (od 46. - Rashford), Lukaku. Trener: Jose Mourinho.

 

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (251)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RdečiKarton
11. 08. 2017 10.22
Za crknit od smeha mi je brat komentarje kavč strokovnjakov tipa hammurabi, fičo, kolerika ipd., ki so pametni kot dračje a si v življenju niso sposobni zaslužit za vstopnico na Camp Nou ali pa vsaj počitnice nekje v Španiji. Mogoče za ponaredek dresa od bolhice to je pa tudi višek njihovega življenja. :D Kako že gre? LMFAO
dark horse
09. 08. 2017 16.48
Čestitke tistim pravim navijačem ne provokatorjem ki jih tuke ne manjka. Odličen prvi polas Reala in 15 min potem pa... hmmm preostanek tekme dihali na škrge presenetljivo. Pa 60 min slab MUTD nadaljevanje precej boljše. V ned pa prvi skoraj el classico
Kollerik
09. 08. 2017 15.45
+0
Kje pa je njihov sodnik? So ga zadaj skrili?? :)))
sodelujem
09. 08. 2017 14.28
+6
To niso več tekmovanja, to je prese...avanje..... Pa sodniška ja....ca.! Nič več prave igre, samo šoping....Pa ko ima više para...Pa jamranje in valjanje za sodnike......Potem naj pa še po tekmah pogledajo posnetke recimo penaldota, ko gre igralec mimo on pa v ribo....sudija pa prosti...penal...rumeni... in kaznujejo folirante.,pa sodnike ki kiksajo itd.!
laycan
09. 08. 2017 20.44
-1
StarDeluxe
09. 08. 2017 14.02
+2
Nova sezona, vse po starem...goli iz offsajda se nadaljujejo. Vemo tudi kako se bo sezona nadaljevala...
Ka pa mislis
09. 08. 2017 09.04
-7
Kolera a si prezivel noc? Kk je blo spati z mislijo da je real spet osvojil pokal.... Hehe hejteri pobralo vaa bo
LaFerrari
09. 08. 2017 13.43
+4
polizancek,kako so kaj roke??a so bolece??a je majhen lulcek kaj zuljav??a je poster CRja posprican?? NAVIJACEM RM ZELIM CIM MANJ POSKODB OB NJIHOVIH UZITKIH !!!!!
Chaparral M
09. 08. 2017 13.52
+0
Hej "ferrarček". koliko si star? Povej po pravici. Verjetno si v pravih letih za igrice, kaj? Ko boš imel prvo dekle, ne boš pisal neumnosti .....
LaFerrari
09. 08. 2017 14.19
+1
muri utihni !!!!! sem pa za igrice s tvojo mami !!!!!
Kollerik
09. 08. 2017 15.46
+0
horde...prihajajo batine...v obliki Barce...saj veš... :))
Ka pa mislis
09. 08. 2017 09.04
-8
Kolera a si prezivel noc? Kk je blo spati z mislijo da je real spet osvojil pokal.... Hehe hejteri pobralo vaa bo
dejanMB93
09. 08. 2017 08.57
-3
Vsi ste sinfali Real na prijateljskih tekmah... kak jim nea gre da bojo polomija.. in kaj pa je zai ? Ko se gre za res je Real stroj :) kaj sele bo ko bojo v formi ;) HALA MADRID
Trend01
09. 08. 2017 08.47
-4
Kot zanimivost: Real je plačal za včerajšnjo štartno enajsterico €273m, Manchester United pa €413m. In to z Bale-om zraven. Pa pravijo kako je Real preplačal igralce. Ja, je. Pred leti. Tega je že zdavnaj mimo.
LaFerrari
09. 08. 2017 14.21
+4
bravo pametnjakovic !!!! z sodniki ali brez ?????
Kollerik
09. 08. 2017 15.47
+0
.... dobro vprašanje LaFerrari.....+++++.... in nobenega odgovora...jasno....
RdečiKarton
10. 08. 2017 10.58
+1
Eh fičo sanja. V resnici je čisto dober dečko ko ta spoznaš v živo, samo za napačen klub navija. No vsaj vojno plemen je nehal igrat...
GeorgeBest1968
09. 08. 2017 08.43
+3
Res žalostno kako Real zmaguje na skoraj vsaki tekmi, proti Bayernu so imeli res pomoči in učeraj tudi gol iz offsajda. Ali ima Real na vsaki tekmi penal ali pa gol iz offsajda? Tudi brez pomoči bi lahko zmagovali in zakaj rabijo še dodatno pomoč? Vsi vemo da je Čeferin navijač Reala in to je tudi sam rekel. In zdaj jim še pomaga pri offsajdu in penalih. Nobena ekipa ne more več premagat Real na pošten način. Pripravte se vse ekipe letos, NIMATE NOBENIH MOŽNOSTI PREMAGAT REALA NA POŠTEN NAČIN !!!
Trend01
09. 08. 2017 08.48
-7
Dragi @George Best. Kot kaže si tudi zapadel v depresijo kot tvoj idol. Škoda! Poglej si kje stoji Smalling. Oz., kje je njegova noga. Vse več medijev piše, da "off-sidea" ni bilo. No, razen stroke na forumu 24ur. P.s. - ne glej le kje je igralčev torzo. Štejejo tugi glava, noge. Roke pač ne. In ne razumem zakaj je zdaj Čeferin kriv? Ma, nekdo mora biti, kajne?
Ka pa mislis
09. 08. 2017 09.07
-4
Ko ze omenjas bayern...sodniki jim podarijo 2x 11m in gol iz ofsidea in baje oni realu pomagajo... Res si zapadel v depresijo, oz bolezen madriditis.
Klemzi28
09. 08. 2017 08.35
+2
Smo v letu 2017 pa ne morte dat povzetek golov. Dal ste video da bo bla tekma poelg poročila tekme...smehi res.. hvala
fihner
09. 08. 2017 08.31
+1
Čestitam Realu na zmagi! Sama tekma bi lahko bila boljša, bolj gledljiva, šteje pa itak samo zmaga.
laycan
09. 08. 2017 08.07
-1
Medtem ko Barca osvaja dobrodelne tekme.real pridno polni vitrino s pomembnimi pokali.tako pač je.in za prihodnost Reala je sploh ne skrbi.tudi brez Ronalda zmagujejo.to govorim zato ker navijam za Real je za ronalda.aha pa raznorazne pljuvaci upam da ste vzeli tabletke.
-MARIBOR-
09. 08. 2017 08.18
+3
ares1976
09. 08. 2017 19.07
BBarca
09. 08. 2017 08.03
+13
Real je povsem zasluženo zmagal. Četudi je bil ofsajd pri prvem golu (pa še to na tesno), je imel United srečo, da do takrat že ni zaostajal. Bili so v povsem podrejenem položaju. Pa komentatorji spodaj bodite fer in lepo priznajte zasluženo zmago. Fer navijaštvo je velik del nogometa. Saj navijaj za svoj klub (v dobrem in slabem), a vseeno spoštuj druge. V nedeljo pa upam na super tekmo in veliko golov.
-MARIBOR-
09. 08. 2017 08.00
-1
Dominirali celo tekmo in takoj, ko je režiser začel kazat klop Reala in tistega samovšečneža, ki samo pogleduje na veliki zaslon stadionov, če je slučajno ON na njem je igra Reala padla.
Ka pa mislis
08. 08. 2017 22.55
+16
Kolera vzami tableto in lahko noč.
Kollerik
09. 08. 2017 15.48
-2
zeeeh..ofsajdići.. sodnik vas je spet izvlekel...naslednjič pa bo hudo.... :))
-12
Vecni offsajd zmagovalci...
alien8potnik
08. 08. 2017 22.52
+8
a da je bil tvoj luka zrušen v kazenskem prostoru, te pa ne zanima?
bobrock46
08. 08. 2017 22.53
+5
Ka pa mislis
08. 08. 2017 22.56
+1
JanzeLjj
08. 08. 2017 22.56
+3
ares1976
09. 08. 2017 19.09
Vesolc kaj na vasem planetu so drugacna pravila glede prekska... trenutno smo na planetu zemlja... glej da se ravnas po nasih zakonih in pravilih..
7strel
08. 08. 2017 22.51
-2
Spektakel ofsajdov ;)
alien8potnik
08. 08. 2017 22.49
-1
vitrine real madrida letos hudo bleščijo ;) v barci pa prah prazno poličko pokriva ;)))
ares1976
09. 08. 2017 19.10
Si jih videl v zivo... ajaa.. si... pa od barce pa psgja tud... svetovljan med nami...
CURVANORD Zanetti
08. 08. 2017 22.48
+2
Nekako se nemorem znebiti obcutka da sta @alien in @kolerika iz istega gnezda
alien8potnik
08. 08. 2017 22.51
-4
khm, samo tega bi se mi še manjkalo ;) se pa s kolerči vsaj glede neoliberalizma strinjava. kar je več kot nič :)
Ka pa mislis
08. 08. 2017 22.59
-2
CURVANORD Zanetti
09. 08. 2017 08.14
+0
Kollerik
09. 08. 2017 15.49
....curva...nikar tako kritično.... tudi tvoji idoli bodo..morda še kdaj ...zmagali... :)))