Liga prvakov

Zagrebčani se ne ozirajo na provokacije: 'Podcenjujejo nas, a mi gremo naprej'

Zagreb, 28. 08. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stadion Maksimir gosti odločilno tekmo za preboj v prestižno Ligo prvakov. Zagrebški Dinamo ima pred svojimi navijači lepo priložnost, da izloči švicarskega tekmeca (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.45) in se prebije v skupinski del LP. Prva tekma v Švici se je končala z remijem (1:1).

Prenos odločilne tekme "play-offa" kvalifikacij Lige prvakov med zagrebškim Dinamom in bernskim Young Boys lahko spremljate na Kanalu A in VOYO ob 20.45.

Zagrebški Dinamo je pred vrati "raja", saj ga le še ena tekma loči od uvrstitve v skupinski del Lige prvakov. Hrvaški prvak se bo pomeril s švicarskim Young Boys na povratni tekmi 'play-offa' kvalifikacij LP. Zagrebčani imajo dobro izhodišče, saj so na prvi tekmi v Bernu remizirali (1:1). Še bolj pomembno je, da so dosegli gol v gosteh in samozavestno pričakujejo povratno tekmo, računajo tudi na pomoč polnih maksimirskih tribun.

Slovenski branilec v dresu zagrebškega Dinama Petar Stojanović.
Slovenski branilec v dresu zagrebškega Dinama Petar Stojanović. FOTO: AP

"Naš prvi cilj je dosežen, zdaj gremo po naše sanje," o preboju med elito razmišlja trener Nenad Bjelica, ki bi dodobra napolnil klubsko blagajno, saj bi od Uefe dobili kar 15 milijonov evrov. Trener veliko stavi tudi na slovenskega branilca v vrstah Dinama, Petar Stojanović je na evropskih tekmah namreč eden od standardnih igralcev udarne postave.

Zagrebčanom gredo v nos "provokacije", saj so nogometaši bernskega kluba, ki so bili v vlogi favorita pred začetkom tega dvoboja, prepričani, da Dinamo ni tako dober in da bodo zmagali in napredovali. Kapetan modrih in makedonski reprezentant Arijan Ademi, ki dres Dinama nosi od leta 2010, ima svoje mnenje: "Ne bom napovedoval razpleta, ker tega nikoli nisem želel. Naj nas samo podcenjujejo, kot so nas pri Hapoelu in Astani, pa smo jih izločili. Podcenjujejo nas, a mi gremo naprej."

Zagrebški modri so v Ligi prvakov nazadnje igrali v sezoni 2016/2017, vendar se ne morejo pohvaliti v izidi. V skupini s Sevillo, Juventusom in Lyonom so doživeli šest porazov in tekmovanje končali brez doseženega gola (razlika v golih je bila 0:15).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Dinamo vs Young Boys
Dinamo vs Young Boys FOTO:

Izid:
Dinamo Zagreb – Young Boys Bern -:-

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mungos2
29. 08. 2018 10.08
Prav zanimivo, kako ima Dinamo pripombe na sojenje mednarodnih sodnikov. Zanimivo, na sojenje hrvaških sodnikov, pa niso imeli nikoli pripomb. Kako me to na nekaj spominja !!
Nimasmisla
28. 08. 2018 07.53
-8
0 proti 2 za Avsrijce
KavčStrokovnjak
28. 08. 2018 07.41
-2
Koga pa sploh zanima kako glodalci igrajo nogomet. To dajte na 24sata, za 24ur ni zanimivo.
Sisli288
28. 08. 2018 16.39
+2
pravo ime si si nadel.... Če bi kdaj naredil kej u športu nebi komentiru takih brezveznih
KavčStrokovnjak
29. 08. 2018 07.19