Liga prvakov

VIDEO: Atleticov odgovor na zbadanje realovcev bo transparent 'Ponosni smo, ker nismo kot vi'

Madrid, 10. 05. 2017 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Že pred letošnjo prvo polfinalno tekmo Lige prvakov je bilo jasno, da bo povratni dvoboj madridskih tekmecev Atletica in Reala na stadionu Vicenteja Calderona napet kot le redko kateri poprej. Zadnji mestni derbi pred zaprtjem Calderona bi lahko šel v zgodovino tudi kot "derbi transparentov" ... Prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Transparenti oziroma mozaiki navijačev bodo zaznamovali letošnja obračuna Reala in Atletico Madrida v Ligi prvakov. Po tem, ko so privrženci belega baleta mestne sosede pred torkovim dvobojem, ki so ga kasneje dobili s 3:0, opomnili na poraze v Lizboni in Milanu ter pripisali "Povej, kaj se čuti", se na stadionu Vicenteja Calderona pred sredino tekmo pripravlja odgovor. Evropska nogometna zveza (Uefa) je precej razburila vodilne v taboru Atletica, ker je dovolila po njihovem mnenju provokativen transparent na Bernabeuu, rdeče-beli pa nameravajo v sredo odgovoriti z vso silo. "Ponosni, ker nismo kot vi," naj bi se izpisalo na tribunah ob reki Manzanares, kjer je v zadnjih dneh odmeval tudi domnevno že potrjen prestop Atleticovega branilca Thea Hernandeza v vrste kraljevega kluba, s čimer bi beli balet kršil gentlemanski dogovor med predsednikoma Florentinom Perezom in Enriquejem Cerezom. Vse našteto je še dodatno zabelilo že tako napeto ozračje pred tekmo, ki je seveda vedno obračun visokega tveganja. Atletico je bil zelo dejaven na družbenih omrežjih in v zadnjih dneh postregel z nekaj enigmatičnimi zapisi. "Znati (moraš) zmagati in znati izgubiti. #Teganemorejorazumeti," se je glasil eden od njih. "Rad te imam zaradi tvojih vrednot in ne zaradi tega, kaj osvojiš (zaslužiš)," je pisalo v drugem tvitu.

Stadion Vicenteja Calderona bo po koncu te sezone nasledil bleščeče nov objekt Wanda Metropolitano v okolici madridskega letališča.
Stadion Vicenteja Calderona bo po koncu te sezone nasledil bleščeče nov objekt Wanda Metropolitano v okolici madridskega letališča. FOTO: AP

Poročali smo že o dogodkih, ki so se zvrstili kmalu po prvi tekmi na Bernabeuu in jezi Atleticovih navijačev zaradi transparentov na južni tribuni Realovega stadiona. Sledil je bojni poziv Oblaku in soigralcem, ki so jih s transparentom na treningu pozvali, da naj igrajo na življenje in smrt. V Španiji je odmevala tudi spletna objava navijačice rdeče-belih Carle. Ta je med drugim zapisala, da je navijačem Atletica "žal" mestnih sosedov, ki za svoje moštvo navijajo le takrat, "ko zabijajo gole" in "zaradi pokalov v vitrini". "Čutim ponos, ker vem, da nikoli ne bomo takšni kot vi. Že to pa je samo po sebi zelo velika zmaga," je med drugim še zapisala Carla, ki je realovci niso pozabili opomniti na dogodke iz prejšnjega stoletja, ko so navijači Atletica prešerno peli o smrti Realove legende Juanita.

Liga prvakov, druga tekma polfinala (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO):

Ob 20.45:
Atletico Madrid ‒ Real Madrid -:-* (-:-) /0:3/

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dark horse
10. 05. 2017 19.46
+5
Matr kaj se šopirite nekateri-MI smo-MI bomo itd. In kakšno funkcijo imate v klubu?? Vi ste niko i ništa! Dvomim da je kdo izmed vas že bil na kakšni realovi tekmi v bližini,še manj pa da je bil v Madridu tu se pa enačite kot bi imeli kakšno besedo tam. Le zato upam da letos ne osvojijo LP da se nehate šopirit,če pa izgubijo še LaLigo vas pa tako ne bo na spregled do septembra kot vas ni bilo en teden po ElClassicu.
alien8potnik
11. 05. 2017 08.27
-2
CURVANORD Zanetti
10. 05. 2017 18.56
+8
Jaz pa upam da se nas Oblak ponovno izkaze
alien8potnik
10. 05. 2017 17.31
+0
iz kroga v krog (lp) so slovenski katalonci vse bolj sfrustrirani ;) pravi katalonci bi jih verjetno debelo gledali, kaj tem tu dogaja ;))))
nikajzadodat
11. 05. 2017 12.14
+2
Alien8...: Letos ste kupili La ligo. Samo slepec in TI tega ne opazita. Real pa še naprej s to DRUGO, FANTASTIČNO, ROTIRANO postavo mladcev v La ligi. Smešno, sarkastično in sramotno. če ti kaj ni jasno ti vse lahko pove Ivo Daneu. Pika. Sicer nisem Katalonec, vem pa kaj se dogaja na Santiagu Barnabeu, ko tja pride Messi, ki ni kupljen. ;)
alien8potnik
10. 05. 2017 17.21
-9
kar bodte, ahahahaha. to je pa tipična luzerska izjava. lahko bi imeli malo več ponosa. joj, joj ;)
Ka pa mislis
10. 05. 2017 16.35
-3
Veliko farsičev bo danes mahalo z rdeco belimi šali. Vse v upanju da real izgubi.
MesOjediPinGvin
10. 05. 2017 16.54
+8
Raje za atlete kot za baletke. Tudi mesarji so v belo oblečeni, torej Casemiru, Pepeju in Ramosu odlično pristojijo dresi.
alien8potnik
10. 05. 2017 17.25
-3
itak. naj si dajo duška. itak bodo mahsali v prazno. kot mahajo že celo sezono lp. in bodo mahali tudi tretjega junija, hehe ;)
Barbarezo
10. 05. 2017 19.19
-3
fihner
10. 05. 2017 20.07
+2