Liga prvakov

VIDEO: Bavarci si doma želijo maščevanja Arsenalu za poraz pred dvema tednoma

München, 04. 11. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Topničarji" so se v prejšnjem krogu rešili pred pravo blamažo in se z zmago proti Bayernu vrnili v igro po dveh presenetljivih evropskih porazih. Nove tri točke bi jih na lestvici ekspresno izenačile z Bavarci. Jim bo uspelo? Neposredni prenos od 20. ure na Kanalu A in VOYO.

Boljših okoliščin pred gostovanjem pri Bayernu si Arsenal praktično ne bi mogel zaželeti. Drugi derbi skupine v dveh tednih za Londončane v skupini F sicer prihaja sredi vnovične krize s poškodbami, toda to se prvim zasledovalcem Manchester Cityja v Premier League zaenkrat ne pozna. Med vikendom je za peto zaporedno zmago v domačem prvenstvu padel še Swansea City, za nameček pa so Bavarci na petkovi ligaški tekmi z Eintracht Frankfurtom prekinili svoj stoodstotni niz v Bundesligi. Števec se je ustavil pri desetih zaporednih zmagah, manjši padec forme pa je nakazalo že gostovanje v Londonu, kjer je moštvo Arsena Wengerja sebi in vesoljnemu svetu dokazalo, da münchenski rdeči niso neuničljivi.

Gostovanja v Münchnu so bila v zadnjih letih kar uspešna za Arsenal.
Gostovanja v Münchnu so bila v zadnjih letih kar uspešna za Arsenal. FOTO: Reuters

Arsenal se je s tremi točkami na stadionu Emirates vrnil v igro za napredovanje iz skupine, kjer se je po porazih z zagrebškim Dinamom in Olympiakosom zdelo že vse izgubljeno, branilec Per Mertesacker pa soigralce opozarja, da naj pričakujejo bavarsko maščevanje. "Bili bodo jezni. Smo prva ekipa, ki se jim je zares postavila po robu in jih premagala," je povedal eden izmed Nemcev v taboru Londončanov. "Skušali nam bodo pokazati, da so se vrnili in da so boljši od nas. Nemci so premeteni. Toda pokazali smo, da jih lahko premagamo. To je dober znak, toda pri njih bo to drugačna tekma. Naš položaj smo na zadnji tekmi proti Bayernu izboljšali, a nekaj moramo izvleči tudi iz te."

Zadetka Olivierja Girouda in še enega starega znanca nemških zelenic Mesuta Özila sta odločila izjemno zanimivo prvo tekmo pred dvema tednoma, a tokrat se bodo morali "topničarji" Bavarcem po robu postaviti brez Thea Walcotta, Alexa Oxlada-Chamberlaina, Dannyja Welbecka in Jacka Wilshereja. Tudi zato Wenger odkrito priznava, da bi bila dovolj že točka. "Že danes podpišem, da bi osvojili točko. Toda držati se nazaj proti Bayernu, z njihovo kakovostjo v napadu ... To bi bilo težko vzdrževati 90 minut," je dejal francoski trener. "Moramo poskusiti zabiti gole. Struktura naše ekipe je takšna - napasti."

Arjen Robben se s klopi vrača tudi na evropske zelenice.
Arjen Robben se s klopi vrača tudi na evropske zelenice. FOTO: Reuters

Bayern bo pozdravil povratek Arjena Robbna, ki bo najbrž zaigral na prvi evropski tekmi nove sezone, manjka Mario Götze, Juan Bernat in Holger Badstuber pa sta pod vprašajem. Trener Josep Guardiola je odkrito priznal, da "ne more pojasniti" poraza v Londonu, še manj pojasnil pa je imel za zelo slabo predstavo proti Eintrachtu, ko Bavarci niso blesteli na nobenem delu igrišča.

Ob novem obračunu z Arsenalom bo Katalonec pričakoval izboljšave, toda Londončani na zadnjih dveh gostovanjih na Allianz Areni niso izgubili - predlanski navdušujoči zmagi (0:2) je sledil še remi marca lani (1:1). "Pričakujem, da bo Arsenal odigraval dolge žoge na Girouda," je pred sredino domačo tekmo predvideval Guardiola: "Gre za eno najboljših evropskih ekip. Dovolj močni so (kljub poškodbam, op. a.). Arsenal želi napadati, toda proti nam je z našim 'pressingom' težko." Težek večer v Münchnu Otočanom napoveduje tudi Arturo Vidal"Arsenalu bomo v sredo pokazali pravi Bayern. Naša samozavest je visoka in tokrat bomo izkoristili naše priložnosti za tri točke."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BayernGomez
04. 11. 2015 14.04
+1
Bayern po zmago
GlavniModerator
04. 11. 2015 07.53
-6
ce bojo anglezi zmagal, se bojo mel za klub, ki igra v najmocnejsi ligi na svetu. Ce bojo zgubil, se bojo pa zgovarjal da so utrujeni, ker igrajo cez nov let 2 tekmi vec...
kameltrajbar
04. 11. 2015 07.13
+3
boljših okoliščin???..pa kaj to za en lipe piše????....polovica arsa je na bolniški..tale pa kr neki...:)))