Liga prvakov

Kanal A in VOYO: Oblak nocoj na 'kraju zločina', Simeone ne dvomi: 'Je med najboljšimi vratarji tega trenutka'

München, 06. 12. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Trener münchenskega Bayerna Carlo Ancelotti je za zaključni obračun skupine D napovedal rotacije prve postave Bayerna, ki mu tudi zmaga nad Atletico Madridom ne bi pomagala do prvega mesta. Prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Bayern bo z rahlo ali morda celo precej spremenjeno prvo postavo na enem od derbijev zadnjega kroga skupinskega dela Lige prvakov pričakal Atletico Madrid. Branilec Jerome Boateng, nemški reprezentant je bil v zadnjem času deležen precejšnjih kritik, tudi s samega vrha kluba, ne bo nared zaradi nove poškodbe pred zaključnim obračunom skupine D, v kateri se moštvo Carla Ancelottija tudi v primeru zmage nad Janom Oblakom in soigralci ne more več prebiti na prvo mesto. "Boateng ima rahle bolečine v rami in ne bo igral," je na novinarski konferenci pred tekmo na Allianz Areni, kjer je Atletico v minuli sezoni napredoval v finale Lige prvakov, povedal Ancelotti. Italijan ni povsem brezhibno začel svojega službovanja na Bavarskem, se pa rdeči v tokratni dvoboj s Španci podajajo dobro razpoloženi po pomembni zmagi v prvenstvu. "To je zelo pomembna tekma proti eni najboljših ekip v Evropi. Moramo odigrati tekmo v visokem tempu, torej bom izbral nekaj svežih nogometašev," je nadaljeval Ancelotti, ki se je z Diegom Simeonejem seveda meril še kot trener Real Madrida. Po okoli mesecu premora naj bi se vrnil Arturo Vidal, a čilski vezist najbrž ni nared za igranje od prve minute. Bayern na domači zelenici zmaguje kot po tekočem traku, novo slavje bi bilo že 16. v nizu.

"Jasno je, da je bilo poraz v minuli sezoni proti 'Atletiju' težko predelati," je ob Ancelottiju dejal njegov vezist Thiago Alcantara. "A to je zgodovina, želimo si prikazati dobro predstavo in dobiti tekmo," je dodal španski reprezentant. Kot rečeno je pri Bayernu kar nekaj prahu dvigoval branilec Nemčije Boateng, izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge pa je pred tekmo pomiril strasti, rekoč, da je po pogovorih zdaj "vse prekrasno" med igralcem in klubom. Rummenigge je kritiziral življenjski slog in predstavo branilca ganskih korenin, potem ko je Bayern presenetljivo klonil na obračunu z Rostovom. 28-letnik je sicer dejal, da se lahko le nasmeje mnenju nekdanjega soigralca Branka Oblaka, Rummenigge pa je ob zadnji zmagi nad Mainzem (3:1) izjavil, da je med njima vse v najlepšem redu. Boateng je bil po izboru revije GQ v Nemčiji izbran za osebnost leta, sodeluje pa tudi z znanim raperjem Jay-Zjem, ki mu pomaga pri marketinških podvigih čez lužo. Pred tekmo z Atleticom odmevajo tudi izjave Maika Barthela, agenta napadalca Roberta Lewandowskega, ki pravi, da bo Poljak v kratkem podpisal težko pričakovano novo pogodbo.

Simeone je Oblaka pohvalil, ker je znal počakati na svojo priložnost.
Simeone je Oblaka pohvalil, ker je znal počakati na svojo priložnost. FOTO: AP

Povsem drugačne težave ima v teh trenutkih gostujoči trener Diego Simeone. Argentinec je tudi prejšnji konec tedna spremljal muke svojega moštva v državnem prvenstvu (remi z Espanyolom 0:0), medtem ko je Atletico še vedno edini s stoodstotnim izkupičkom v tej sezoni najelitnejšega evropskega tekmovanja. Simeone je pred torkovo tekmo z izbranimi besedami govoril o nemškem nogometu in predvsem reprezentanci, spet pa je potrdil, da želi nekega dne voditi milanski Internazionale. "Bayern se je v zadnjih letih meril z najboljšimi na svetu in imel težave. Ko sem govoril o Nemcih, sem mislil predvsem na reprezentanco, ki je konstantna, intenzivna, nepopustljiva. Vedno se meri za največje naslove, poleg tega pa venomer raste," je pred mediji v torek zvečer dejal Simeone.

"Dobro je, da smo prišli sem in je vse že odločeno. Vse temelji na prvi tekmi s PSV in tudi na tekmi v Rusiji, kjer so vsi mislili, da bo lahko zmagati, to pa je uspelo le nam," je povedal Južnoameričan. Posebej je Simeone spregovoril tudi o lanski predstavi Oblaka na Allianz Areni, Slovenec je bil eden izmed ključev do napredovanja kljub porazu z 1:2, Argentinec pa je naravnost navdušen nad napredkom Škofjeločana. "Leto za letom raste. Največji korak je bil ta, da je prevzel mesto prvega vratarja iz rok (Miguela Angela) Moye, ki je takrat branil izvrstno. On je delal in čakal na svojo priložnost ter se ustalil. Umestil se je na to mesto, ki ga drži danes, je med najboljšimi vratarji tega trenutka," je dodal Simeone.

Bayern : Atletico Madrid
Bayern : Atletico Madrid FOTO:

Liga prvakov, zadnji krog skupinskega dela (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO):

Ob 20.45:
Bayern München ‒ Atletico Madrid -:-* (-:-)

Postavi:

Bayern:

Atletico:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
06. 12. 2016 21.55
laskopivo
06. 12. 2016 19.27
Kdor koli govori da tekma ni pomembna naj vprasa 70000 gledalcev danes na Alianzu ... Nedvomno najlepsi stadion na svetu da o vzdusju ne govorimo. Tistga ko pa ne zanima si nej pa prst v rit porine pa spat .
laskopivo
06. 12. 2016 19.20
Upamo na najbolse... Mia san Mia .
legvan1
06. 12. 2016 18.43
oblak oblak oblak upam, da ti letos rata osvojit LP
MeaCulpa
06. 12. 2016 18.04
Bayern handicap
walter2
06. 12. 2016 17.44
Bayern jih bo danes razbil!Vprašanje v kakšni postavi bo začel Simeone za njega nepomembni tekmi!
blackwizard
06. 12. 2016 10.48
-6
kdo bo pa gledal to nezanimivo tekmo,ki ne odloča o ničemer,jaz že ne
PopolnaDominacija
06. 12. 2016 15.38
+1
kiki46
06. 12. 2016 08.32
+2
spet se bomo ves teden spraševali ali je najboljši in zakaj ni v idealni enajsterici. kot da je to najbolj pomembno na svetu