Liga prvakov

Ancelotti z Bayernom proti 'svojemu' Realu: 'Če bi bilo po moje, bi bil Ronaldo na klopi'

München, 12. 04. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nocoj nas v Münchnu čaka drugi od štirih zvezdniških obračunov, s katerimi bo letos postregel četrtfinale Lige prvakov. Real Madrid se po letu 2014, ko je ponižal Bayern, vrača v München, kjer pa bo Carlo Ancelotti tokrat sedel na klopi domačih. Nekaj skrbi povzroča tudi poškodba Roberta Lewandowskega. Prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Carlo Ancelotti "dobro ve", kaj pomeni kapetan Reala Sergio Ramos za svoje moštvo, je poročal dnevnik MARCA. Španski kolegi so prepričani, da bo Bayern srednjega branilca belega baleta napadel z vsemi silami, strelca odločilnih zadetkov na zadnji medsebojni tekmi v Ligi prvakov leta 2014 in enega najboljših, ko gre za zračne dvoboje in strele z glavo, naj bi poskušali Bavarci tudi sprovocirati za kakšen rumeni karton, ki bi pomenil, da Sevillčan ne bi smel igrati v Münchnu.

Zmagi nad Bayernom v polfinalu Lige prvakov sta bili eni tistih, ki jih navijači Real Madrida zlepa ne bodo pozabili. Pred dobrimi tremi leti je Carlo Ancelotti z belim baletom dobil že prvo polfinalno tekmo proti Bavarcem, ki jih je takrat vodil Josep Guardiola. Rdeči veljajo za Realove najtežje nasprotnike v njegovi bogati zgodovini, zato so na Allianz Areni pričakovali preobrat. Kljub napovedim legende kluba Karla-Heinza Rummeniggeja, da bodo na povratnem obračunu na "gorela tudi drevesa", je "gorelo" le v mreži domačih, ki so jih Madridčani izprašili s 4:0. Po treh sezonah evropskih neuspehov zdaj Bayern proti branilcem in enajstkratnim prvakom upa na drugačen razplet, tudi z Ancelottijem na klopi, ki je v tisti sezoni po visokem slavju v Münchnu realovce popeljal do tako želenega desetega evropskega naslova. "Maščevanje? Ne, nimamo želje po maščevanju zaradi poraza leta 2014. Če si želim mirnega spanca, potem moram misliti, da je ta Madrid slabši od tistega takrat. Imamo željo in potrebno samozavest. Jutri si želimo dati sto odstotkov in dobiti tekmo," je na torkovi novinarski konferenci dejal Ancelotti, ki je še vedno vsidran v srca marsikaterega navijača Reala in tudi nogometaša.

Njegov sporni odhod s Santiaga Bernabeua leta 2015 (s podpisom predsednika Florentina Pereza) namreč ni navdušil slačilnice belega baleta, o tem, da bo Ancelotti zaradi bolečega slovesa od španske prestolnice še bolj motiviran kot je to običajno, je pred tokratnim dvobojem spregovoril tudi Rummenigge. Tekma bo nekaj posebnega za italijanskega trenerja tudi zaradi kolega na nasprotni klopi Zinedina Zidana, ki je bil v šampionski sezoni njegov pomočnik. "Zame bo to posebna tekma. Dvoboj bo zelo lep," je nadaljeval Ancelotti. "Imeti pomočnika, kakršen je Zidane, s svojo karizmatičnostjo in izkušnjami, zelo pomaga. Bil je izjemen pomočnik. Ko je bil moj varovanec kot igralec pri Juvetu, mi je postalo jasno, kako pomembno je imeti dobre odnose z igralci," pravi izkušeni nekdanji trener Parme, Juventusa, AC Milana, Chelseaja in Paris Saint-Germaina. Nekaj besed je namenil še nekdanjim varovancem, napadalcem Cristianu Ronaldu, Garethu Balu in Karimu Benzemaju, ki sestavljajo "trio BBC", ter Robertu Lewandowskemu. Poljak je vprašljiv, potem ko naj bi po poročanju dnevnika Bild včeraj treniral le slabih 20 minut, dokler so bili prisotni mediji. "Zdi se mi, da je Madrid na poti do zmage v La Ligi in mislim, da mu bo šlo dobro z 'BBC' ali brez. Imeti takšen napad je sreča, ne pa težava. Raje pa bi videl, da jih ne bi bilo. Če bi bilo po moje, bi bil Cristiano na klopi, Benzema na tribuni in Bale doma," je bil odkrit Ancelotti, ki pa ne dvomi glede pripravljenosti nedavno operiranega vratarja Manuela Neuerja. "Lewandowski je treniral 20 minut zaradi težav z ramo. Imel je dobre občutke in jutri bomo videli. Če ga ne bo bolelo, bo igral. Če ga bo bolelo, ne bo igral. Jutri bomo odločili, če bo igral ali ne. Neuer pa je pripravljen, dobro je treniral in jutri bo igral."

Xabi Alonso je eden tistih, ki imajo izkušnje tako z Bayernom kot Real Madridom. Za beli balet je igral med letoma 2009 in 2014.
Xabi Alonso je eden tistih, ki imajo izkušnje tako z Bayernom kot Real Madridom. Za beli balet je igral med letoma 2009 in 2014. FOTO: AP

Le nekaj minut po tem, ko je z druženjem z mediji opravil eden njegovih najvplivnejših mentorjev, je pred sedmo silo spregovoril še Zidane. Francoski trener je optimistično napovedal münchenski spektakel, rekoč, da njegovi fantje živijo ravno za tovrstne obračune. "Zelo dobro smo opravili reči, ki smo jih morali. To je tekma, na kateri lahko pokažemo, kaj počnemo, odigrati moramo naš nogomet in iti v tekmo, da bi jo dobili," je začel Zidane. "Jaz poznam njega (Ancelottija, op. a.) in on mene, a to ne pomeni nič. Ni nobena prednost niti slabost. Ne bomo igrali s Carlom, pomerili se bosta dve veliki ekipi. Kaj sem se naučil z Ancelottijem? Veliko reči, a ne bom vam povedal, kaj točno. Veliko reči," je kot skoraj vedno z nasmeškom na obrazu razkril eden najboljših vezistov vseh časov, ki je priznal, da mu je zelo žal zaradi hude poškodbe reber branilca Pepeja, zaradi katere je morda že odigral zadnjo tekmo sezone. Zidane je pred časom presenetil, rekoč, da ni prepričan, če bo naslednjo sezono še trener Reala, tudi o tem je govoril na torkovi novinarski konferenci. "Vsak ima svoj način. Ne bom rekel, da ostali ne uživajo, a jaz želim pokazati, kdo sem v resnici. Uživam, saj bomo igrali četrtfinale z Bayernom. Uživati, samo to (si želim). Ker sem pozitiven človek, ne razmišljam o čudnih rečeh. Zadovoljen sem, ko pa se začne tekma sem, saj veste, kot vsi ostali trenerji. Danes pa sem miren," je še povedal Zidane, ki kljub kritikam na račun valižanskega zvezdnika Bala verjame v Otočana.

"Upam, da bo ponovil predstavo izpred treh let. Zdi se mi, da je blizu najboljši formi. Lewandowski? Bomo videli, če bo igral, pripravljamo se, kot da bo. Če pa ne bo ... Bayern  je zelo močna ekipa v vseh pogledih, v vseh linijah ima pomembne igralce. Zelo dobro bo šlo tudi tistemu, ki bo igral namesto Lewandowskega," je prepričan 44-letni Marseillčan. "Če smo boljši ali slabši kot leta 2014? Mislim, da je tokratni Madrid boljši, a to je potrebno dokazati na igrišču. Madridske eikipe so bile zelo dobre, razlike niso velike. Lahko pa ima vsak svoje mnenje, a mislim, da imam najboljši kader. Moramo pa tekmo začeti močno. Če so Bale, Benzema in Ronaldo jezni zaradi kritik na račun 'BBC'? Imajo veliko izkušenj in zelo so dobri. Jih pa kritizirajo. Boljši kot si, bolj te kritizirajo. Oni to vedo. Imam tri igralce z osebnostjo, veliko osebnostjo. Želijo si takšnih tekem."

Bayern : Real Madrid
Bayern : Real Madrid FOTO:

Liga prvakov, prva tekma četrtfinala (prenos ob 20.30 na Kanalu A in VOYO):

Ob 20.45:
Bayern München ‒ Real Madrid -:-* (-:-)

Postavi:

Bayern:

Madrid:

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Campeones34
12. 04. 2017 15.57
+1
Moram rečt, da me je kr malo strah te tekme zaradi Realove obrambe, ki preveč niha. Če bodo igrali tako, kot na večini tekmah letos, se jim slabo pise
idiu3krasne
12. 04. 2017 13.41
-2
Bavarci lahano.
LocoBlanco
12. 04. 2017 13.45
+3
lahano napreduje lahko samo Juventus. Ostali klubi pač ne bodo imeli tako lahkega dela...
idiu3krasne
12. 04. 2017 21.36
-1
Prodanekure
12. 04. 2017 13.24
+0
Dvoboj dveh izjemnih ekip... upam na zmago Reala, samo da ne bodo odločale sodniške odločitve.
Klavdij Volk
12. 04. 2017 12.36
+0
Real per la siempre,kar pomeni za naše brisalce sporočil Real za vedno..
Kollerik
12. 04. 2017 19.46
-1
klavdij, bolje da si kar pripraviš robce....
PIERREBRICE
12. 04. 2017 12.28
+2
Bayern bo zelo drago prodal svojo kožo. Držim pesti za Roberta! Mia san mia
LocoBlanco
12. 04. 2017 11.59
+1
Carlo se zaveda odkod preži nevarnost! Na zadnjih 3. tekmah v CL proti BayM. je CR zabil 4gole in skupaj je dal RM 7 golov medtem, ko je BayM. dosegel vsega skupaj samo 2 gola, pa še ta sta oba iz 11-m! Že res, da je CR trenutno v najslabsi formi svoje kariere, ampak navsezadnje je tip igralca, ki lahko sam odloči tekmo! Letos je BayM. že izgubil v CL in to od Rostova tako, da ta podatek tudi nekaj pove. Kar se tiče pa RM so pa še vedno neporaženi in še vedno so v igri, da kot prvi klub osvoji CL 2x zapored! Moja današnja napoved je 2:2, naslednja tekma pa 3:1 za RM! Škoda je samo ta, da bo eden od favoritov izpadel že v četrtfinalu pa čeprav si tega noben od teh dveh velikanov ne zasluži!!! Vamos Real hasta el final... #iHALA MADRID!!!
ehjaehja
12. 04. 2017 13.21
-1
HALA MADRIDD!! stavu bom na njih imajo kvoto 4.75
idiu3krasne
12. 04. 2017 13.41
-1
BayernGomez
12. 04. 2017 15.11
-1
Pa ti veš da se je forma spremenila, da je letos Bayern prevzel Ancelotti in da statistika nič ne pomeni? Ne se prehitro veselit.
ehjaehja
12. 04. 2017 09.10
+7
to pa bo derbi :)