Liga prvakov

FOTO in VIDEO: Spursi izničili trud Higuaina: Eriksen in Kane za preobrat v Torinu

Torino, 13. 02. 2018 19.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometna Liga prvakov je navdušila že z uvodnimi obračuni, v poslastici večera je serijski italijanski prvak Juventus gostil odlično razpoloženi londonski Tottenham z izjemnim Harryjem Kaneom na čelu. Potem, ko je v prvem polčasu mrežo dvakrat zatresel Gonzalo Higuain, sta prednost domačih nadoknadila Kane in Christian Eriksen (2:2).

Več videovsebin
  • Gol Gonzala Higuaina za vodstvo Juventusa z 1:0
    01:12
    Gol Gonzala Higuaina za vodstvo Juventusa z 1:0
  • Gol Harryja Kana za znižanje na 2:1 v Torinu
    00:58
    Gol Harryja Kana za znižanje na 2:1 v Torinu
  • Drugi zadetek Gonzala Higuaina proti Tottenhamu v Torinu!
    01:46
    Drugi zadetek Gonzala Higuaina proti Tottenhamu v Torinu!
  • Zgrešena enajstmetrovka Higuaina v zaključku prvega polčasa
    01:48
    Zgrešena enajstmetrovka Higuaina v zaključku prvega polčasa
  • Gol Christiana Eriksena za 2:2 v Torinu
    01:12
    Gol Christiana Eriksena za 2:2 v Torinu
  • Vrhunci tekme Juventus - Tottenham
    05:10
    Vrhunci tekme Juventus - Tottenham

Pred dvobojem Juventusa in Tottenhama so bile vse oči usmerjene v prvega napadalca angleškega prvenstva Harryja Kanea.

Angleški reprezentant je šestkrat zatresel tudi mrežo v skupinskem delu elitnega evropskega tekmovanja, kar je pripomoglo tudi k prvemu mestu spursov v skupini H, kjer so s 16 osvojenimi točkami za seboj pustil tudi aktualnega evropskega prvaka, madridski Real. Kljub odličnim izhodiščem, pa je strateg na klopi kluba gostov Mauricio Pochettino vlogo favorita prepustil stari dami, ki je sicer nastopila v okrnjeni postavi, poleg Juana Cuadrada, Blaisa Matuidija in Andree Barzaglija je manjkal še mladi nogometni virtuoz Paulo Dybala.

Juventus - Tottenham
Juventus - Tottenham FOTO: AP

Vzdušje v Torinu je obetalo pravo nogometno poslastico, ki je postregla s sladico že v uvodnih minutah obračuna. Takoj po sodnikovem žvižgu je bila na preizkusu gostujoča obramba, ta je uspela ubraniti prvi napad stare dame, po prostem strelu pa je Miralem Pijanić podal Gonzalu Higuainu, ki je kaznoval napako spursov in premagal Huga Llorisa. Domači niso odnehali, zapretili so z nevarno akcijo Maria Mandžukića, ki pa se je znašel v prepovedanem položaju.

Nova lepa priložnost za povišanje vodstva pa se je črno-belim ponudila v 9. minuti, ko je po prekršku Bena Daviesa nemški delivec pravice dosodil enajstmetrovko. Strel z bele točke je pripadel Higuainu, ki je še drugič na tekmi zatresel mrežo Llorisa. Slednji je bil tokrat blizu, vendar prekratek.

Zatem so se domači pomaknili na svojo polovico, medtem pa so gostje prevzeli pobudo na zelenici, šest minut po drugem prejetem zadetku so si ustvarili prvo lepšo priložnost na tekmi, vendar se je Kane znašel v prepovedanem položaju. Prav najboljši strelec angleškega prvenstva je bil glavni akter tudi naslednje akcije spursov, ki pa se je končala s padcem v kazenskem prostoru, vendar sodnik tokrat ni dosodil enajstmetrovke. 

Gonzalo Higuain
Gonzalo Higuain FOTO: AP

Kane je zapravil tudi izjemno podajo pred vrata Buffona, ki jo je Anglež usmeril naravnost v naročje italijanskega čuvaja vrat. Italijani pa so se maščevali z novo akcijo. Pijanić je s podajo zaposlil Higuaina, ki bi kaj zlahka, že po pol ure obračuna, vknjižil hat-trick, vendar je njegov poskus zletel mimo vrat. V novem napadu so se nogometaši Tottenhama spet približali vratom legendarnega italijanskega vratarja, vendar pa je strel Kanea le za las zgrešil vrata stare dame, zato pa je v novi priložnosti angleški reprezentant le našel pot do domače mreže.

Po natančni podaji Dele Allija se je tako znašel sam pred vrati Buffona in z lepim strelom vknjižil že sedmi zadetek v Ligi prvakov. Priljubljeni 'Gigi' je bil po 694 minutah le premagan, toliko časa mu je namreč uspelo ohraniti mrežo nedotaknjeno, tako v dresu italijanske reprezentance kot Juventusa. Zbranost Allegrijevih varovancev je s prejetim zadetkom nekoliko popustila, kar so izkoristili gostje, ki so si skušali izenačenje zagotoviti s strelom Christiana Eriksena, vendar je domači čuvaj mreže udarec odbil.

Po prevladi gostov pa je v izdihljajih polčasa priložnost izkoristil Douglas Costa, ki je krenil proti vratom Llorisa, vendar ga je pred tem s prekrškom zaustavil Serge Aurier in sodnik je še drugič v polčasu pokazal na belo točko. Priložnost za hat-trickv zadnji minuti prvega dela se je ponudila Higuainu, ki pa je na žalost domačih navijačev zadel le prečko. 

Harry Kane
Harry Kane FOTO: AP

V uvodnih minutah drugega polčasa si je rumeni karton prislužil Aurier, ki zaradi tega ne bo mogel pomagati soigralcem na prihodnji tekmi. Po začetnem pritisku spursov se je tehtnica prevesila na stran domačih. Z močnim strelom je poskušal Federico Bernardeschi, ki pa je iztržil zgolj kot, po izvajanju Pijanića pa si je priložnost zagotovil Mandžukić, vendar je z glavo ciljal v naročje Llorisa. Nato pa so žogo v svojo posest spet dobili gostje, kar so unovčili v 72. minuti, ko je s prostega strela mrežo Buffona zatresel Eriksen, v Torinu pa so po izenačenju spet odmevali angleški napevi. 

Juventus je za boljše izhodišče v povratnem obračunu nujno potreboval zmago, zato so domači spet pritisnili na vrata Llorisa, pobudo je prevzel Bernardeschi, vendar pa je francoski vratar kljub odbiti žogi strel uspel ubraniti. Drugi polčas je brez dvoma pripadel Tottenhamu, ki je narekoval ritem na zelenici, črno-beli pa so si le ob spodrsljajih gostov privoščili sprehod v kazenski prostor Angležev. Ti so si tako zagotovili lepo popotnico pred obračunom na Wembleyju, kjer bo znano, kateri izmed klubov si bo zagotovil vstopnico za četrtfinale. 

Izid 
Juventus - Tottenham 2:2 (2:1)
Higuain 2., 9.; Kane 35., Eriksen 72.

Juventus: Buffon (C), De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanic; Bernardeschi, Douglas Costa, Mandzukic ; Higuain

Tottenham: Lloris (C), Aurier, Sanchez, Vertonghen, Davies, Dier, Dembele, Eriksen, Alli, Lamela, Kane

Juventus vs Tottenham
Juventus vs Tottenham FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (104)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hoilongmai
14. 02. 2018 10.48
Spursi odlicno. Ce alegri ne bi menjau khedire sploh ne bi opazil da je igrau. Lol. Zdej vidite zakaj ga je real prodau
kameltrajbar
14. 02. 2018 10.07
+2
...nepričakovano in naivno od juveta....:))....!!!....
janezdollar
14. 02. 2018 09.59
-2
Še vedno sem mnenja, da je Juve boljša ekipa od Spursov, in če se do povratne tekme vrne nekaj poškodovanih igralcev imajo dobre možnosti za napredovanje...
apodgra
14. 02. 2018 14.54
Juventus ne zna igrati ne v obrambi ,še manj pa v napadu . Tudi vsi manjkajoči igralci ne morejo zmagati na povratni tekmi . Po prikazani igre je Juvetus za en razder slašva ekipa od Tohenthama .
Bigbadjohn
14. 02. 2018 09.50
+1
Remi dokazuje, da je nogomet ekipna igra in tu ni prostora za nabijanje statistike enega posameznika. Takoj, ko je Speecy Gonsales pristopil k žogi, sem dobil občutek, da ne bo zadel penala. Saj je imel priložnost za hat trick iz igre, pa je brcnil v temo... Nečimrnost in egoizem "zvezdnika" sta staro damo stala zmage. Neymar je pa ista cvetka- to bi se smejal, če bi se ta scenarij ponovil- Neyko odrine Cavanija od bele točke in pošlje žogo v ionosfero, PSG pa izgubi....ampak pustimo se presenetiti!
apodgra
14. 02. 2018 14.56
+1
Tudi jaz sem bi trdno prepričan ,da se bo to zgodilo in do bo enajstmetrovko zastreljal .
Anticripstoned
14. 02. 2018 09.45
+1
zapiram=crips=rdečikarton
šumar
14. 02. 2018 08.49
+6
danes bo ronaldo odloču tekmo s tremi enajstmetrovkami in bo zato prvi kandidat za zlato zogo hahatko kot prejsna leta
idiu3krasne
14. 02. 2018 08.44
-1
Zizu pa ima malo že rjavega v gatah ...izjava "proti PSG mi ni treba nič dokazovati"
idiu3krasne
14. 02. 2018 08.39
-1
Danes bo oljovo...
idiu3krasne
14. 02. 2018 09.27
-2
idiu3krasne
14. 02. 2018 08.36
-2
Juve je adijo...rupe od kluba...dajo dva gola in se branijo...zaslužen izpad...hlodovina od Higuaina ni za nikamor.
cripstoned
14. 02. 2018 09.20
+1
temu juvetu niste lani dali gola v 180minutah...ta juve je bil v zadnjih letih 2x u finalu...pa barca? edino finale ki ga je igrala je bilo finale spanskega pokala....ne dolgo nazaj si se sam bil navijac juveta v finalu lige prvakov....ampak kaj ko jih je real razbil z 4:1 in spisal zgodovino...takrat si postal se vecji hejter reala in to je ocitno...madriditis je huda zadeva
idiu3krasne
14. 02. 2018 09.25
-1
Kaj te briga....brigaj se za Realove rupe ki bodo danes ponižani...nabavi robce.
ehjaehja
14. 02. 2018 09.41
+1
remi gillard
14. 02. 2018 08.32
+8
Tottenham je zrel,da pride vse do finala s takšno ekipo.Harry Kane, Dele Alli, Eriksen in Dier vrhunski nogomotaši.
apodgra
14. 02. 2018 08.53
+6
Eno samo veliko razočaranje Juventusa. Na domačem terenu igra obrambno taktiko in želi zmagati. Higuain razen prvega gola , ki je slučajno in z veliko sreče zadel mrežo , ni pokazal ničesar .Kazalo je , da bo Juventus z lahkoto opravil izpit na svojem igrišču in vknjižil vse tri točke . Juventus druga ekipa na lestvici italijanskega prvenstva igrala proti peti uvrščeni ekipi, je en dokaz več , da se v Italiji igra manj kvaliteten nogomet. Igra , ki jo igrajo nima kaj iskati v modernem nogometu. Tudi Buffon je bil precej nesiguren in ni opravičil statusa najboljšega vratarja na svetu .
dontshutureyes
14. 02. 2018 09.27
RdečiKarton
14. 02. 2018 08.27
+4
Pipita je včeraj pokazal tisto svojo magijo. Od junaka do bedaka v eni šolski uri... Prvi njegov gol je bil res poezija nogometa. Zastreljan penal pa totalno nasprotje. Grafičen prikaz, zakaj se ga je Real znebil in raje gleda Benza. Spursi so se po mojem odlično pobrali in skoraj dobili tekmo. Juve se je hotel ognit pretepu in igrat svojo igro ampak Spursi so jih kljub temu pretepli in vsilili svojo igro. Dobra predstava! +10
šumar
14. 02. 2018 08.06
+3
bunker pa to ni res joj posrancov
ruda macek
13. 02. 2018 23.00
+11
Ne vem kje so zdaj vsi tisti ki so tako prepricljivo trdili kako bo Juve povozil angleze bi mu lahko danes pomagali laufati zadnjih 20 minut ko se dobesedno niso vec mogli premikat na igriscu
apodgra
14. 02. 2018 09.03
cripstoned
13. 02. 2018 22.58
-13
danes je nekam malo hejterjev reala...ste se skrile miske spet v luknjice? hahahaa...cakate da real zmaga ali izgubi da boste lahko po zmagi spet govorili o sodnikih ali pa da je perez podplacal igralce psgja da nam pustijo zmago tako kot deportivo hahahaah...v primeru poraza reala pa boste tu v se v vecjem stevilu in bolj veseli kot pa za svoj rojstni dan ali pa novo leto....hahahaah....to je ta real madrid tudi ko ima slabo sezono je stevilka 1 v nogometu...
idiu3krasne
14. 02. 2018 08.37
+0
Kaj si spet nahorsu....juve tot. Je blo ...jao ti si en patetik
Acidic
14. 02. 2018 08.56
+1
krnekilojz
14. 02. 2018 09.21
+0
Oh ja spet smetiš in omenjaš šele tretjo ekipo iz španije pod člankom o resnem nogometu z resnima ekipama. Nobenega ne briga tvoja poženščena ekipa z dodatkom narcisoidnosti.
dontshutureyes
14. 02. 2018 09.36
+0
@krnekilojz , Ti si jučerji ? Kak lahko sploh primerjas zastarelo kripo iz pozabljene lige katere najvecji zvezdnik je 40 letni golman z ekipo , ki je doslej in lani pobrala najvec lovorik zdaj pa sedis na neuspesni polovici sezone. So 3. pa kaj ? Resnega nogometa brez Reala ni in ga nikoli tudi ne bo . Pa ne mi o narcisoidnosti , ko drugi kupujejo puncke za 100 miljonov
krnekilojz
14. 02. 2018 09.44
+1
Članek je o italijanski in angleški ekipi on omenja pa špansko. Kdo je tu nor? Pa kaj pomeni JUČERJI?
ehjaehja
13. 02. 2018 22.44
+20
Sami so si zakomplicirali življenje,po 10ih minutah igrat na lastnem stadionu bunker pa je tudi katastrofa
pikachujekul
13. 02. 2018 22.56
+14
Wau. en dokaj korekten komentar od Vas! Se strinjam sam to je italijanskii način igre!
idiu3krasne
14. 02. 2018 09.27
+1
LocoBlanco
13. 02. 2018 22.44
+15
Allegri v stilu Zidane-a. Ko vodiš 2:0 po 10min. se ne zapreš ampak napadaš in greš še po 3.gol! To jih je danes stalo zmage, ker ko se je Juventus zaprl je Tottenham začel graditi igro in uspeli so dati gol še v 1. polčasu! Res pa je, da če bi Higuain zadel 11-m v 45min. za 3:1 bi šla verjetno tekma v drugo smer ampak tako je v nogometu. Danes smo lahko uživali kljub nekaj napakam sodnika, ki je samo človek in je brezpredmetno zapravljati besede o njih!!! Zidane pa upam, da je gledal kako se ne odigra, ko vodiš z 2:0 na samem začetku tekme! Kar se tiče tekme RM-PSG pa mislim, da tudi lahko pričakujemo minimalno 3. gole! Lp
tedoVV2HCmedo
13. 02. 2018 22.50
-3
Seveda, sodniki so že podmazani in bodo pomagali Realu. Nekdo v PSG bo dobil rdeč karton.
cripstoned
13. 02. 2018 22.38
+15
bravo za angleze in kanea....ni kar tako remizirati na stadionu lanskega finalista.... ce pa je v londonu padel real pa ne vidim razloga da ne bi tudi juve....mislim da bo poleg citya napredoval se totenham...po videnem danes juve lahko skrbi gostovanje pri anglezih....
Carrasco
13. 02. 2018 22.36
+10
Eriksen je mojster.Nevem kaj čakajo veliki klubi
apodgra
14. 02. 2018 08.57
+2
Erikson igra in tudi zabija gole . Kane je tip igralca , podoben Ronaldu , ki samo čaka pa priložnost in podaje svojih soigralcev.
ehjaehja
13. 02. 2018 22.20
-7
kapo dol totenhamu da sredi Torina zabiješ juvetu dva gola,in to juvetu ki je lani v izločilnih bojih barco razmontira,barca juvetu ni mogla 180 min dati gol hahaahah:D (V IZLOČILNIH BOJIH) HEHEHEHE
JbmTiMt
13. 02. 2018 22.22
+15
real je razmontiral juveta v finalu. totrnham pa je razmontiral reala.
ehjaehja
13. 02. 2018 22.25
-6
no vidiš torej ni noben šok da je real zgubu od Tottenhama hehe
mmickica
13. 02. 2018 22.17
+15
Bravo spursi! Juvetu se zelo pozna, da ni Dybale.